2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之樂章Ⅱ 【活動】G幣日日賞,心得內容大招募!(更改) ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[其他] 【活動】G幣日日賞,心得內容大招募!(更改)

活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

相信大家都有留意2000Fun討論區的右上方新加入了G幣禮品區吧?究竟什麼是G幣呢!?現在再同大家簡單交代一下吧!
G幣是一種可以兌換各種有現金價值禮品的積分。當你在各途徑取得了G幣後,就可以在2000FUN兌換中心選擇你想換取的禮品。
睇落都好吸引,想賺取更多G幣嗎?現在就有機會喇!!

活動內容:只要把你嘔心瀝血的原創精品文章提交上來,就有機會得到珍貴的2000Fun G幣
(你提交的文章可以是遊戲心得、升級歷程、任務攻略、賺錢心得等)

投稿方法:可在心得版、資料區或主版開帖,但須在本帖上回覆加上連結通知,以方便版主處理

活動獎勵:10~100點G幣 及 10~100分論壇積分
(獎勵的多少視文章質素而定)
文章投稿技巧:

1.文章內容要整齊,讓人看得更舒服
2.表達方法須清晰,讀者明白更容易
3.文章說話要中肯,公正內容最分明
4.圖文並茂小錯字,內容豐富最重要

符合以上條件才會獲得獎品,另外圖片部份不要太大,看重點部份已經足夠,文章不要有粗口、潮語等

活動時間:長期進行

活動評審:由本版版主或本區區域版主進行,評審方式會依投稿的質量、原創、實用、整理性、字數等因素來進行評定

注意事項:
.此篇文章嚴禁投稿以外的留言
.如有任何問題,請自行pm版主發問
.如內容有轉貼或引用他人資料,必需注意出處
.初犯者會刪去其留言,再犯者一律扣20分
.2000Fun討論區保留最終核准、活動變更及終止活動的權利。

2000Fun G幣強勢推出!!機會難得,不能錯過!請進入G幣專區了解內容:按此進入

7日升33聖騎小小心得

用左大約7日既時間升聖騎  死左唔少次.....
講講我既感想先  對呢隻game第一印象係「升lv真係好辛苦」
初頭冇錢買裝  慢慢用精靈起裝既話  儲料方面都幾煩下  成日禁精靈  又有時收唔到
不過本人入左公會之後有人送錢我洗AOA我梗係起齊裝佢
之後玩都唔算難既~~

1-10 解任升  打孤島boss記住用撒沙先打  易打好多  不斷用再出技打就ok(戰士建議拎雙手斧,攻高,打怪方法:普攻,出技,再普攻,如此類推  咁樣就可以冇左個硬直時間)
11-20 長期解鵝毛筆任  不斷賣野儲錢  少d買水  多d坐  唔想解咁多任可以解草原既克隆獸既重復任
解到你升得慢先停  應該可以由14lv hold到去18lv左右既
21-30  到左20左右  可以去精靈之森解任升  又唔想解任升既話   再去營地不斷接重復任 (接完任之後  打齊任務物品,唔駛去解住  打到你認為唔駛再打個陣 先拎哂d料去狂解任,咁樣升仲快)升到26,27左右 就打上面既任拎坐騎
慢慢食下藥,坐下咁打  好易就解到任  26-27  可以去貝加爾度升  但要注意  坐既次數大約係打2隻坐一次咁濟
不過d怪就好易打  少主攻怪  比較好升  慢慢係個度打  打個2-3個鐘就升到去28-29
升到29 就可以係中間度接一個重任  係要你打克隆獸既角(下稱牛角)打9個定12個解一次任  記住今次可以慢慢打
打到你認為悶到想死個陣先停低  記住解任解到30好停  因為要返去轉職
玩聖騎既會要你去沼澤打野解任  注意  必須要硬闖入去打任怪  我實在唔知點教你入去...我自己都死左成10次先入到個位坐....所以...努力下
轉左聖騎之後  再返返去貝加爾  有淨低既牛角就拎去解哂佢  解完之後  如果仲可以接既話  再接   轉左聖騎  換到套新裝就盡換  大約都可以有2500防左右  而家打怪唔駛食藥  佢地打你大約扣80左右  唔出技打都可以頂到
解牛角解到你聲望高到冇得再接為止(大約8000聲望就唔接得)
跟住就轉去沼澤下面既骨島升   30-31左右就有重任接  係會要你打羽毛  最好搵fd同你打   又係一樣  儲一堆先去解到32就有會多一個重任接  要你打魚人 同樣  搵人組隊一齊打

呢隻game單升唔難  但係聖騎除左防高血高之外....講真  拎盾+單手劍  我自己本人戰神+6,藍劍+5都係得900幾攻(未出精靈) 28xx防左右  比怪打仲係100幾  打4-5隻都要出幾下補血  都幾辛苦下  拎雙手劍既話  其實不如玩狂戰仲好.....所以  如果頂唔住清怪速度慢既人  唔好揀聖騎  揀狂戰  但如果有興趣挑戰呢個單補單練既職  歡迎你加入聖騎= =

希望呢個心得幫到人- -
已有 1 人評分威望 收起 理由
封之介 + 15 鼓勵

總評分:  威望 + 15   查看全部評分

THX...........
*追。月* -2 惡意灌水

總評分:  威望 -2   查看全部評分

1-45小刺心得

本人玩小刺...一開始用射手裝精的(一開始覺得十分後悔)...不過e家覺得都唔錯.用41槍.劍黑精

一開始新手島跟任打.最後巨人keep住用澈沙就得!

我系轉去市中心(加c城)

都系跟任務.書任打.打王就反城叫下d高lv人幫下手...

精靈之森.都系跟任務.書任打...去到21lv打"岳"魚的血.打到到24lv.交重任就升到25lv,,,

再做埋精靈之森上方的精靈仔比你個任(最後打2隻大王)...

25(差唔多26)去貝加爾高原打任務.一開始跟任務.書任做...26多小小就去左打龍(花爪)

升到28.交重任(花爪)升到29...轉去打克龍獸(又系打重任物﹝小心.9000加c聲就唔比做﹞)

打完之後.交埋重任就升到30.此時打轉職任了.轉刺的任好easy.打4種骨人各4隻就得...

轉左刺去南方嶼打下任.解下書啦...升多32就去安哥亞.做任.書

安哥亞一開始我打鳥的.之後打豬.

36lv轉去骨礁打蠍.升到38lv(骨礁(蠍尾).安哥(豬腰肉))一齊交.升到40lv...

40lv系骨礁打火藥.升到41..如果裝好就轉去嘆息之地打公會任(牛牛)..一直做得升到45啦!

裝備就1-28都系自己整...

38武同48武我都系買...! 37-41橙裝d效果都唔錯.

不過我系用38.39.40橙(有3件效果).褲系用42嘆息書任送的藍褲.負負66咁升到+6!

希望大家都升到啦!
封之介 + 10 鼓勵

總評分:  威望 + 10   查看全部評分

我是23LV戰士,我一開始其實係真係唔識玩依個GAME,我第一日玩依個GAME玩左我成5個鐘我都唔知個精靈視窗係點開架~直至我問口問人個段時間我先知道右下角就有- -
我只可以話依隻GAME都係幾好有副本3D精靈和令裝{唔係點裝個D},
我既賺錢心得就係整最有用既石之後放去市場賣出去,依個係打做我23LV有200金既事業,我叫:天秤的守護者,見我可以SAND HI呀!END

部份新手問題集錦

夢之樂章 » 部份新手問題集錦
Q1:什麼時候可以離開新手村呢?
A1:6等的任務解完之後就可以離開囉~另外有個任務要提升到10等的,
        那是一本書的任務,到10等之後直接點書回報即可。

Q2:幾級可以轉職?
A2:一轉:5等觸發轉完5等 二轉:15等觸發轉完16等 三轉:29觸發轉完31等

Q3:新手該選什麼精靈?
A3:這個完全是看個人喜歡唷,因為各有優缺點,
        建議是選武器精靈,因為武器越好打怪效率越高。
        不過~想快點能穿比較高防的裝備,當然就是選製裝精靈囉^^~。

Q4:精靈可以升級嗎?
A4:當人物本身等級達21等時,就會自動觸發任務,
        請承接之後找城內精靈回報,即可升級,
        任務都有詳細說明,請仔細察看,
        不過只有一開始選擇的守護精靈才可以升級唷,
        野外打到的精靈沒辦法提升等級。

Q5:精靈可以丟掉嗎?
A5:精靈掛上時只有靠放生才可刪除,但是除非經驗養滿了,
        不然隨便放生的話,主人會被扣聲望唷,
        養滿之後放生,會收到精靈的評價(禮盒),
        打開之後會隨機給予禮物,完全看個人運氣。

Q6:精靈心情不好跟肚子餓怎麼辦?
A6:3大主城內都有精靈商店,找精靈購買氣泡水跟餅乾即可恢復唷。
        商城內也有販賣(補充的體力比較多),但是需要有台幣購買。

Q7:技能找誰學?
A7:各主城請按M打開地圖,看到有個圖示像書本翻開一樣的,
        就是技能訓練師,過去之後支付該技能學習費用即可擁有該技能。

Q8:XXX地圖在哪?
A8:請按M打開大地圖,就能顯示自己所在地圖名稱及各NPC名稱,
        對著地圖按右鍵會顯示大地圖,再點取您要的地圖就會顯示該地圖名稱,
        以及當地怪物等級,這時即看個人任務需要之尋找囉。

Q9:這遊戲有幾個主城?
A9:1.基爾(機械城)  2.加斯洛(中央城) 3.伊利亞(魔法城)

Q10:XXX任務怪在哪?
A10:這遊戲最棒的一點就是,任務怪在哪張地圖都有詳細說明,
        所以請仔細觀看任務說明再尋找怪物會比較快唷,
        如果到了那邊找不到該怪,用區域頻道詢問玩家都會熱心幫忙的唷。

Q11:物品如何分解數量?
A11:請在道具欄中點該物品按SHIFT即可分解,
          但是要交易時請先分解完成才可交易,
          不然打開交易再按分解會沒反應唷。

Q12:請問強化武器、防具,失敗會消失嗎?(感謝深夜的紅色疾風大大補充)
A12:不會,但耐久度會變0,需要去修理才能再強化。
          修理時有機率扣最大耐久度,當最大耐久度為0時,
          就不能裝備嚕,看要買商成道具修理或是賣掉了。

Q13:如何在頻道發言?
A13:請點選ENTER即可發言,在底下的頻道名稱點右鍵可以更改頻道名稱,
          也可以把頻道關閉/開啟,如遇到洗頻的玩家也可點對方ID按右鍵封鎖。

Q14:如何組隊?
A14:用左鍵點選對方,於角色圖像上點選右鍵,有組隊選項。
       在對話欄位中,用右鍵點選角色ID亦可。(加入好友/封鎖對方)

Q15:如何裝備天賦?
A15:按K,開啟技能頁面,切換到「天賦」選單,在已學習到的「地之天賦」、
        「星之天賦」等圖示上,用右鍵點選想要裝備的天賦即可。
     (同類型的天賦,一次只能裝備一個)

小補充:
購買道具時(例如:藥水),按下SHIFT 就會出現數量選擇,
直接輸入數量很方便,不用一個一個按唷。

本文在:
http://www12.2000fun.com/bbs/vie ... &extra=page%3D1
封之介 + 20 鼓勵

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

KICKS Online : ST教學 (使用心得)
ST教學 (使用心得)
前鋒在18lv前被稱為FW
在18lv,已可轉職為ST、CF、WF
一般來說,ST都較CF和WF控球及運球能力低
因此ST漸漸被忽略了
被稱為影子前鋒的ST有很強的高空優勢
18LV時,可以購買「倒掛金鈎」、「艾美臣式射球」、「猛虎射球」、「時差射球」
配合隊友的走位傳傳,落底傳中,發揮技能的作用…「GOAL」
等待30lv後,「飛翔射球」令你的高中優勢增強
就算是面對一打四的情形,隊友一下傳中,輕輕鬆鬆地入球
雖然是高空球的王者,但地面進攻也不遜色於CF和WF
18lv技「滑動射球」,30lv「直接轉身射球」是地面撞射的表表者…
「中旋射球」和「掃把腳射球」分別是18lv運球中的射球技能
在nm (no mark) 時,個人比較喜歡使用更有把握的「中旋射球」
若被人群包圍著又不選擇傳球,這時「掃把腳射球」便變得很有用了
因為射球的高度不高,對方比較難捕捉。

十週年勳章(賀詞)

KICKS Online : ST教學 (使用心得)(二)
ST教學 (使用心得)(二)
上次講到ST的王者之路,可是這都是對守門員91以下較有用
如果對方的龍門是95以上的,那些方法就起不到太大的作用
可能只有以前的70%左右。
因此,今次我會教大家如何面對等級高的龍門和nm必殺射門
面對95以上的龍門,若有技而又在撞射時…最好選擇對角的方向
在射球方面,一定要用技,方向方面,近柱是比較有優勢
「中旋」和「掃把腳」的射門力度比平常用的全力,改為用七成力
以上都是面對高等級守門員的方法,接下來我會說說nm射門
在nm時的撞射 : 站著在射,射向對角
                沖著撞射,射近柱
運球中的nm射門,就算是中旋也變得困難
因此,在射門時不用技能是最易入的
(至於為什麼…我也不知道,只有GM才知^^)
若是堅定的要用技,使用中旋
平時在禁區前外射   但以上情況,就要貼門射
力度要用三至四成

十週年勳章(賀詞)

ST教學 (使用心得)(三)
面對天剎孤星SW  在接應傳中球時有一定的困難
因為SW在30lv時有打人技,令你沒法接應到隊友的傳中
這個時候,只有一個辦法 (購買加爭鬥的物品)
這樣他沒有那麼容易打中你
面對對面三後防或四後防
別人進攻時切忌唔要回防  在中場等待隊友傳球
因為後防的攻擊力有限…很多時都是靠「汁雞」得分
那麼做一個快攻...便得分了

我好想要呀
*追。月* -2 惡意灌水

總評分:  威望 -2   查看全部評分

回復 2# 【肥屯】 的帖子

thx~~                    ~~~~

十週年勳章(賀詞)

hi

我是39LV戰士,我一開始其實係真係唔識玩依個GAME,我第一日玩依個GAME玩左我成5個鐘我都唔知個精靈視窗係點開架~直至我問口問人個段時間我先知道右下角就有- -
我只可以話依隻GAME都係幾好有副本3D精靈和令裝{唔係點裝個D},
我既賺錢心得就係整最有用既石之後放去市場賣出去,依個係打做我23LV有200金既事業,我叫:天秤的守護者,見我可以SAND HI呀!END

玩過星曲WEB

hihi

我係40v刺客,我都好似hkowind一樣,一開始5識玩...但我玩耐一會,不懂問朋友/玩家,我慢慢覺得幾好玩,雖然我升v升得慢,不像別人一樣咁快,不過我好enjoy玩既過程!!

我既賺錢心得係幫人升v加打怪,我現在有1500金na^^,我有3個ac.分別是zebra,zebra2號,令令
我係女仔黎架~><

7日升35lv

找好隊友
最好用咪  節省打字時間
有任一齊做
有經一齊分
有怪一齊打
每日set 時間同時起床
咁ge效率唔快都難
7日35級 爆肝快

大件事!新難題!GM睇睇

呢個方式要大家回覆係好!都防到外掛o既!
但係大大防礙我地打機升快。打副本!仲要15-20分鍾一次!!
限時20秒打鬼切咩!!  出示o既字又咁樣衰!

越玩越唔想玩囉!!比如打緊副本邊q得閒回2果女2個字。又要出技!大家攬住一齊死囉!!
哈哈哈~~~係地又係咁 !副本又係咁!!
我呢世 未見過咁極品o既gam!

見意最好改1分鍾回覆起馬比人地有充足時間啦!
另外~係各城or副本應該不要出示!防礙性極嚴重!
大 家都想大家玩得開心啦!!
GM帶下腦諗啦!!!唔好翭到越來越垃圾!!
你自己有眼睇啦!仲有幾多個人玩呀!!
幾時合拼伺服器呀!多D人先熱鬧!有競爭少有動力!!!
越來越無引呀!!!!!!!!!!!!!!!!

果凍兔幣(無心得)_

GM小妹!
我想知隻GAME係咪玩野!
我想知20LV 30LV 果披有機率!
未見過40LV果披有機率!!
定係個機率等於0呀!!吓吓吓吓吓吓~~~~
本人上星期用左50粒果凍幣去抽40LKV果披!抽來抽去都係D地垃圾藥水!
我 大把使鬼抽咩!!吓吓吓~~~諗起就起把火!
再咁搞大家都唔想玩啦!!
唔知係咪!機率呢樣野要人提及先設定入去架。吓吓吓~~
好似之前整盾咁!整到幾百個橙字都未見過有凹的!!要人提到先會有架!
咪即係要我地玩家晒錢晒心機做白老鼠!!
一情一次比一次差!!唉!
唔講啦!大家好致為之!

遊戲心得

在這遊戲內我發現比從前的遊戲認識了較多的朋友,
在剛開始玩的時候,真的是完全不明白 ="=
還好在論壇有交友自貼區...
有一些熱心的玩家教導我遊戲內的玩法,
還給我裝備、金錢等。
對於遊戲內的人物、畫面我也蠻滿意的、
看得出官方是很用心去研制DJ ONLINE。
到了20級後,或許我對DJ ONLINE沒甚麼意識="=
怎麼都不懂去正常地操作= ="
還好慢慢的去深深了解這遊戲,
才能慢慢正常地升級吧,
可是最後都放棄了,
可是並不代表自已不喜歡...
而是慢慢感受到難練的感覺吧...
所以上線都只在認識朋友、聊天等
DJ ONLINE也帶給我不少的快樂~努力喔!

我想...............
*追。月* -9 惡意灌水

總評分:  威望 -9   查看全部評分

大家玩下啦!!!!!

夢幻龍族傳說

▁▂▃▅▆▇██▇▆▅▃▂▁

☆☆☆☆☆☆

★★★★★★★★★★★★★

▏Ο    Ο ▏

╰╯

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 03:22 AM , Processed in 0.050846 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存