2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 經過多年gundam vs經驗~gsd還是技術最講究既一隻lu~入黎 ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: raymondcwk02
go

經過多年gundam vs經驗~gsd還是技術最講究既一隻lu~入黎吹下 [複製鏈接]

原帖由 不知不覺的 於 2009-4-8 06:10 PM 發表

格鬥高傷?唔好講笑啦.......
回彈快.....我好多中機d彈唔會成日用曬,我跟本就無理回彈速,一樣照打.快慢無影響....
佢係比佢果級既機un得快,郁得快....橫格夠曬橫又遠,但係唔好揰.....

玩洛仲計咁多數,數據戰咩..ahaha

原帖由 你好野~ 於 2009-4-8 06:13 PM 發表

玩洛仲計咁多數,數據戰咩..ahaha

大家交流機體性能,2p玩果時都會計邊2部機配搭啦....

原帖由 ~晶~ 於 2009-4-7 07:07 PM 發表

弱者既借口

話d機平衡先係藉口
跟本係佢地想利用唔平衡,從而達到勝利

原帖由 不知不覺的 於 2009-4-8 09:32 PM 發表

大家交流機體性能,2p玩果時都會計邊2部機配搭啦....

我同班fd都唔會太計較呢d野
我地試過兩部村雨去挑機,挑得幾爽

原帖由 Arca 於 2009-4-9 03:27 PM 發表

話d機平衡先係藉口
跟本係佢地想利用唔平衡,從而達到勝利

我同班fd都唔會太計較呢d野
我地試過兩部村雨去挑機,挑得幾爽

on    9
隻隻機都有佢勁既地方,唔識用就話唔平衡
freedom+指揮官=好勁?!
咁天意+黃狗叫乜??
freedom係勁,但唔係屈機,大機唔勁叫乜野大機
就算係大機,freedom都唔係最勁la

原帖由 ~晶~ 於 2009-4-9 06:39 PM 發表

on    9
隻隻機都有佢勁既地方,唔識用就話唔平衡
freedom+指揮官=好勁?!
咁天意+黃狗叫乜??
freedom係勁,但唔係屈機,大機唔勁叫乜野大機
就算係大機,freedom都唔係最勁la

又唔見周圍大把人用正義?
唔好話正義喇,曉都少左人用喇
點解呀?
同cost計,freedom同天意唔係特別出眾?
我依家同你講緊同cost比都出現唔平衡呀,關係唔係大機乜事呀?
gsd雖然唔係全部機都熟用,但起碼都叫識用
用得多都知邊d機性能出眾d喇
而且d機如果唔好用,邊有咁多人用呀,呢d普遍玩家心態邊會變

原帖由 Arca 於 2009-4-10 01:21 AM 發表

點解呀?
我依家同你講緊同cost比都出現唔平衡呀,關係唔係大機乜事呀?
gsd雖然唔係全部機都熟用,但起碼都叫識 ...

就係多你呢d人話freedom好勁好屈機,先通街都freedom
同cost計曉唔勁過freedom
如果真係勁既人都唔會成日用freedom
唔洗估都知你係果d輸左賴乜賴物既人
gsd雖然唔係全部機都熟用,但起碼都叫識 ....識un咋

原帖由 zorelangrisser 於 2009-4-8 12:48 PM 發表
freedom單係~speed時候任何格鬥都可以放生已經夠啦!!
而且加上boost長,回彈快,格鬥高傷
如果唔係單挑點解freedom駛用率會比其他大機高,唔好話佢係因為主角

某人話freedom+吉吉=廢
但係點解我會係mk88見到你會用 ...

你試清楚先講

你剩係羅部曉黎飄槍一下同freedom 飄一下就明

原帖由 ~晶~ 於 2009-4-10 02:34 AM 發表

就係多你呢d人話freedom好勁好屈機,先通街都freedom
同cost計曉唔勁過freedom
如果真係勁既人都唔會成日用freedom
唔洗估都知你係果d輸左賴乜賴物既人
gsd雖然唔係全部機都熟用,但起碼都叫識 ....識un咋

你口中d所謂真係勁既人,輸一兩鋪咪又即刻拎返部freedom出黎用,晒氣

緊係唔駛估喇,靠屈之嘛
我打咁耐機都未試過輸左就賴乜賴物,你咁都講得出

我打法唔同你鬥un
我一直都打開都係一行氣最多un兩三下,其他都係用黎BD
唔通你鍾意扮蝴蝶?
用ash同坦克挑機,un俾我地睇下喇

原帖由 Arca 於 2009-4-10 01:21 AM 發表

點解呀?

我唔見得兩隻曉都小左人用

不知火曉  空中放生2百幾 落地捉down值再放生2百幾~ 加多槍玩完。放生完仲要早過你落地~講容易做亦都唔難。
ca打兩部可以防人格鬥補位,頂多你咪食一槍。

曉有頭炮 ~中近距離你覺得freedom ab好用d 定曉好用d
曉前格一槍即down之後就去開餐拆第2部。
側格又可以黃加吹飛到n咁遠

我唔會玩單挑~全部野都係針對2打2黎講。

原帖由 Arca 於 2009-4-10 12:39 PM 發表

你口中d所謂真係勁既人,輸一兩鋪咪又即刻拎返部freedom出黎用,晒氣

緊係唔駛估喇,靠屈之嘛
我打咁耐機都未試過輸左就賴乜賴物,你咁都講得出

我打法唔同你鬥un
我一直都打開都係一行氣最多u ...

你一直話freedom屈 屈係邊???

晶爺佢都唔係用開freedom~如果佢用freedom即係同你玩緊。

你用d性能最廢既機體去比un有乜好比。

原帖由 曉 於 2009-4-10 12:41 PM 發表

我唔見得兩隻曉都小左人用

不知火曉  空中放生2百幾 落地捉down值再放生2百幾~ 加多槍玩完。放生完仲要早過你落地~講容易做亦都唔難。
ca打兩部可以防人格鬥補位,頂多你咪食一槍。

曉有頭炮 ~中近距離你 ...

以前玩gsd最勁d人都大部分冇玩喇
依家d炮西唔識壓豆都可以贏到8win,我都唔知俾咩評價佢地好,如果係以前班人,佢地一鋪都贏唔到喇

要放生,除左炮擊機,有幾難?
講補位,freedom出ab點都易過你ca喇

freedom中近距離用ab,唔俾人打都偷笑,明明係遠距離用
曉你有前格一槍,freedom有一閃一槍、前格一槍
玩側格的話,freedom橫格>前格,你受唔受身好?受身的話,變相同放生冇咩分別
再痴線d,駁埋ca,吹飛得老遠

2v2用freedom要控制局面易好多,除非唔識用

原帖由 曉 於 2009-4-10 12:46 PM 發表

你一直話freedom屈 屈係邊???

晶爺佢都唔係用開freedom~如果佢用freedom即係同你玩緊。

你用d性能最廢既機體去比un有乜好比。

唔好意思,我一直都冇話freedom屈,我只係話佢同其他560機相比(天意除外),性能方面比較特出

我都唔係用開freedom,如果我用freedom即係俾錢你賺

佢認為人地剩係識un,我咪想睇下佢用我最鍾意玩d機黎鬥un囉
我用呢d機就唔識un喇

原帖由 Arca 於 2009-4-10 01:12 PM 發表
以前玩gsd最勁d人都大部分冇玩喇
依家d炮西唔識壓豆都可以贏到8win,我都唔知俾咩評價佢地好,如果係以前班人,佢地一鋪都贏唔到喇

要放生,除左炮擊機,有幾難?
講補位,freedom出ab點都易過你ca喇

freedom中近距離用ab,唔俾人打都偷笑,明明係遠距離用
曉你有前格一槍,freedom有一閃一槍、前格一槍
玩側格的話,freedom橫格>前格,你受唔受身好?受身的話,變相同放生冇咩分別
再痴線d,駁埋ca,吹飛得老遠

2v2用freedom要控制局面易好多,除非唔識用

大大~~我講緊既係唔洗爆seed

我夠知ab係玩遠距離~你下下拉到遠距離放ab?? 同埋真係識玩~有幾可會中你遠距離ab。

你講一閃~ 側前~  全部係可以受身~根本做唔到個2打1既局出黎
你再痴線d 玩ca 係對面廢先會補唔到。

調返轉d人用曉 側槍吹飛你partner之後圍你~ 你個frd返黎都有排喇~
你玩埋d 側前 一閃一槍  根本冇個種效果

freedom係勁~但係你唔可以排除哂其他機唔夠freedom黎呢樣野

原帖由 曉 於 2009-4-10 01:49 PM 發表

我夠知ab係玩遠距離~你下下拉到遠距離放ab?? 同埋真係識玩~有幾可會中你遠距離ab。

你講一閃~ 側前~  全部係可以受身~根本做唔到個2打1既局出黎
你再痴線d 玩ca 係對面廢先會 ...

你都知ab係遠距離,做咩拎黎同中近距離用的豆比較?

freedom其中一個精妙之處係駁前格
你對住佢駁前格打高你,會唔會受身?
你受身,佢可以再補1set;唔受身,你跌落地段時間佢都圍緊你隊友

一閃一槍就算受左身,都要時間先返到入戰圈
除左炮擊機,有邊幾部機可以遠距離救援?
呢段時間2打1都唔可以輕易解決,就證明係玩家問題喇
而且一閃一槍你剩係當佢就咁打走人?
利用一閃一槍將其中一個敵人打開,同時接近另一個敵人,呢樣先係一閃一槍最重要的用途
但好多人見有位一閃就用,結果就離另一個敵人遠左,咁緊係發揮唔到呢招
敵人同你隊友打打下,突然係佢身邊出現定係附近仲飛緊埋去大威脅d?
況且掉返轉俾人圍,又可以用一閃一槍突出戰圈,曉有邊招可以?
freedom打得再串d,bc都可以用黎走人,但又有幾多人識用?

我重申多次,我冇話其他機一定唔夠佢黎
而係想話係同程度玩家下,佢佔有優勢比較大
呢個正正係討論重點--「平衡」

原帖由 raymondcwk02 於 2009-4-7 02:30 AM 發表
首先隻game既入場票係識step cancel 之後就係飄移槍
only以上兩樣要做到熟練都要花上d時間~ 之後單p同 2p
又有唔同既玩法~ 兩隻講既技術層面又唔同~ 爆seed都要練習~
rush可以當gs時候既玩法~speed就要識連技,放 ...

如果平衡想當年D人就唔會比炮西劍西黑西屌啦

原帖由 killer0159 於 2009-4-10 04:22 PM 發表

如果平衡想當年D人就唔會比炮西劍西黑西屌啦

坦白講,劍西同黑西真係冇咩野
炮西係就係好用,但唔識壓豆,都唔可以話發揮左佢全部實力

點解呀?

點解你好似以你自己見既野代表晒全港咁= =

原帖由 曉 於 2009-4-10 01:49 PM 發表

你再痴線d 玩ca 係對面廢先會 ...

曉其實幾好用...不過佢打一套格既時間真係耐左D....
變相係2V2既時候係差左D

原帖由 你好野~ 於 2009-4-10 06:59 PM 發表

點解你好似以你自己見既野代表晒全港咁= =

會唔會係你自己諗多左呢
雖然我打gsd唔算打得好,但有d野係有眼睇架

原帖由 無極~ 於 2009-4-10 07:10 PM 發表

曉其實幾好用...不過佢打一套格既時間真係耐左D....
變相係2V2既時候係差左D

特別係呢d勝負一瞬間的遊戲
格鬥慢少少都已經可以成為致命傷

我覺得zdx叫做好小小

我平時唔用freedom,係因為我唔想俾人話我成日用freedom呢d機
老實講我最勁就係sf同freedom,我用得勁唔係靠部機,係靠技術同熟練,我可以講人用freedom我用freedom,人地果隻freedom冇可能贏到我隻freedom(又同我part/打過既人應該知)
廢話就唔多講,見你講既野我好唔順眼,我想同你打番場,我就用少人用既機同你打,ash/坦克都冇問題,打你就回,唔打我唔會再回
(曉爺,如果你有一日見到我用freedom,即係對手勁到我要100%認真打)

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 10:44 AM , Processed in 0.040870 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存