2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 經過多年gundam vs經驗~gsd還是技術最講究既一隻lu~入黎 ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: raymondcwk02
go

經過多年gundam vs經驗~gsd還是技術最講究既一隻lu~入黎吹下

原帖由 Arca 於 2009-4-10 01:21 AM 發表

又唔見周圍大把人用正義?
唔好話正義喇,曉都少左人用喇
點解呀?
同cost計,freedom同天意唔係特別出眾?
我依家同你講緊同cost比都出現唔平衡呀,關係唔係大機乜事呀?
gsd雖然唔係全部機都熟用,但起碼都叫識 ...

唔一定係機性能特別出眾先多人用嘅...
有時d機player用落就手,咁就會好多人
freedom明顯係特別令人感覺就手嘅一部
所以先特別多人用
同埋曉一向都唔少人用嫁...
曉會弱過freedom??起馬槍已經勁過freedom先

原帖由 Arca 於 2009-4-10 01:12 PM 發表

以前玩gsd最勁d人都大部分冇玩喇
依家d炮西唔識壓豆都可以贏到8win,我都唔知俾咩評價佢地好,如果係以前班人,佢地一鋪都贏唔到喇

要放生,除左炮擊機,有幾難?
講補位,freedom出ab點都易過你ca喇

freed ...

得...唔駛講咁多...
就你咁講你應該唔知邊個係馬鹿...
佢除左玩嘢之外,560部部都用就一定唔會用freedom
因為freedom喺佢眼中只係一部垃圾...
講完...

你地講緊既話題freedom/曉,我覺得好似我以前玩zdx 高達/紅勇,各有各好ja,咁同技術既話,你唔通話freedom壓倒勝嬴曉咩!?我又唔覺囉,最起碼玩槍既人就一定覺得曉好,玩入格既人就會覺得freedom好!!同zdx一樣,個個都話紅勇屈機,唔通你話紅勇好快,好屈機,但你又唔想下佢有幾薄皮,相比我之前玩zdx我覺得係高達勁d,最起碼(想當年奧海城)咪話我吹水,我同我parter話得第2冇人話第1囉...
所以以事論事...freedom唔係比較高性能,而係好睇個人既熟練情度囉!!

原帖由 Arca 於 2009-4-10 09:40 PM 發表

會唔會係你自己諗多左呢
雖然我打gsd唔算打得好,但有d野係有眼睇架

特別係呢d勝負一瞬間的遊戲
格鬥慢少少都已經可以成為致命傷

會唔會係你自己諗多左咋
我就有眼睇曉同freedom有一個平均啦...mk88入面...
曉d格係慢d(同freedom比)
但馬sir隻曉可以話完全唔開格(爆seed後除外)都可以喺mk88贏到20舖以上
咁又點計

原帖由 Arca 於 2009-4-10 02:40 PM 發表

你都知ab係遠距離,做咩拎黎同中近距離用的豆比較?

freedom其中一個精妙之處係駁前格
你對住佢駁前格打高你,會唔會受身?
你受身,佢可以再補1set;唔受身,你跌落地段時間佢都圍緊你隊友

一閃一槍就算受左 ...

我係用ab 黎比返ab =.=..............有唔岩?

其他冇睇到~岩聽就聽唔岩聽就當我9up

原帖由 卍小剛卍 於 2009-4-11 03:11 AM 發表
你地講緊既話題freedom/曉,我覺得好似我以前玩zdx 高達/紅勇,各有各好ja,咁同技術既話,你唔通話freedom壓倒勝嬴曉咩!?我又唔覺囉,最起碼玩槍既人就一定覺得曉好,玩入格既人就會覺得freedom好!!同zdx一樣,個個都話紅勇 ...

咪係囉...
完全唔覺得jj同大鷲/龍騎曉唔夠freedom打= =
我覺得係用法問題...
jj...打得最消極,9後un槍
見你落地或想撞你格>前格...
咩都唔駛用...
曉...唔駛講,淨un槍
駛咩開格...多舊魚...
成部freedom比佢夾生插槍插爆啦= ="
龍騎曉...放仔局你跳起,埋身同你un
見對手一開格,n格你...

所以唔係機問題...係人用法問題...= =

原帖由 無極~ 於 2009-4-10 07:10 PM 發表

曉其實幾好用...不過佢打一套格既時間真係耐左D....
變相係2V2既時候係差左D

第1部用前格入~之後另一部都任你玩喇

原帖由 炎之騎士 於 2009-4-11 03:20 AM 發表

完全唔覺得jj同大鷲/龍騎曉唔夠freedom打= =
我覺得係用法問題...
jj...打得最消極,9後un槍
見你落地或想撞你格>前格...
咩都唔駛用...
曉...唔駛講,淨un槍
駛咩開格...多舊魚...
成部freedom比佢夾生插槍插 ...

算喇~再講都冇意思~我地而家剩係會玩gvgn

原帖由 曉 於 2009-4-11 03:24 AM 發表

艾比安

原帖由 zorelangrisser 於 2009-4-8 12:48 PM 發表
freedom單係~speed時候任何格鬥都可以放生已經夠啦!!
而且加上boost長,回彈快,格鬥高傷
如果唔係單挑點解freedom駛用率會比其他大機高,唔好話佢係因為主角

某人話freedom+吉吉=廢
但係點解我會係mk88見到你會用 ...

你一定係盲左...快去驗眼吧...
佢用freedom果日你應該要燒炮仗慶祝咁都比你見到佢用

佢用freedom果日一定係有某d事先令到佢用freedom的
佢420最多係用刀仔西,其次係金村
好間中好間中先會用白爪
所以你話見到佢會用呢個組合我一定唔相信,你唔係眼有事就係果日你要還神

原帖由 曉 於 2009-4-11 03:24 AM 發表

啱聽啱聽
今日見你用艾比安好正
雙大~加god

原帖由 Arca 於 2009-4-10 09:40 PM 發表

會唔會係你自己諗多左呢

咪就係話你睇野睇得少囉,明未

會唔會係你自己諗多左呢

睇你打字,都知你淨係識9up既人,講一套做一套..打機就好kai果d人黎
呢d人見大把

原帖由 炎之騎士 於 2009-4-11 03:01 AM 發表

唔一定係機性能特別出眾先多人用嘅...
有時d機player用落就手,咁就會好多人
freedom明顯係特別令人感覺就手嘅一部
所以先特別多人用
同埋曉一向都唔少人用嫁...
曉會弱過freedom??起馬槍已經勁過 ...

支槍有乜咁勁?咪又係槍一支
除左buster之外,有邊支槍叫得上勁?

原帖由 炎之騎士 於 2009-4-11 03:07 AM 發表

得...唔駛講咁多...
就你咁講你應該唔知邊個係馬鹿...
佢除左玩嘢之外,560部部都用就一定唔會用freedom
因為freedom喺佢眼中只係一部垃圾...
講完...

佢唔用freedom關我咩事?
我都剩係用炮擊機喇
原帖由 炎之騎士 於 2009-4-11 03:14 AM 發表

會唔會係你自己諗多左咋
我就有眼睇曉同freedom有一個平均啦...mk88入面...
曉d格係慢d(同freedom比)
但馬sir隻曉可以話完全唔開格(爆seed後除外)都可以喺mk88贏到20舖以上
咁又 ...

mk88…如果你剩係用呢間睇,我都可以俾個good你了
睇日本片都好過睇呢間野多多聲喇
坦白講,香港同日本跟本係兩個檔次,冇得比架

原帖由 曉 於 2009-4-11 03:19 AM 發表

我係用ab 黎比返ab =.=..............有唔岩?

其他冇睇到~岩聽就聽唔岩聽就當我9up

比較一向都係搵性質相同d野比較
唔通拎炮IMP ab同劍IMP ab比都正常?

原帖由 你好野~ 於 2009-4-11 09:04 AM 發表

睇你打字,都知你淨係識9up既人,講一套做一套..打機就好kai果d人黎
呢d人見大把

話人者是
勸你都係慎言
我打機一向都俾人話癲癲地架喇
炮IMP都可以飛到人地正下方開ca拉死人,飛矛隔大半個場掟死人
20win我都做唔到呀,不過用炮IMP都贏過10win左右,打炮西算係咁喇
而且連win數多等於贏?

坦白問你地,呢度大部分人都係mk打?

原帖由 Arca 於 2009-4-11 09:53 AM 發表

坦白問你地,呢度大部分人都係mk打?
...

no 

原帖由 不知不覺的 於 2009-4-8 06:10 PM 發表

格鬥高傷?唔好講笑啦.......
回彈快.....我好多中機d彈唔會成日用曬,我跟本就無理回彈速,一樣照打.快慢無影響....
佢係比佢果級既機un得快,郁得快....橫格夠曬橫又遠,但係唔好揰.....

係呢個年代...仲有人會開格咩?

個個都係unun後昇槍

freedom咪係原地慢慢fing橫格囉

原帖由 Arca 於 2009-4-11 09:53 AM 發表

我都剩係用炮擊機喇

坦白講 ...

冇理由架wor..日本仔打法都係唔開槍架wor

原帖由 啊華 於 2009-4-11 01:09 PM 發表

冇理由架wor..日本仔打法都係唔開槍架wor

次數多一定等於質素好?

原帖由 你好野~ 於 2009-4-11 10:55 AM 發表

no 

哦,同估計有少少分別
因為記得呢度之前有班人係自己地方打得好,就以為出面冇勁人

咁多時間係度研究打機,不如同女朋友出街仲好

原帖由 曉 於 2009-4-10 12:41 PM 發表

我唔見得兩隻曉都小左人用

不知火曉  空中放生2百幾 落地捉down值再放生2百幾~ 加多槍玩完。放生完仲要早過你落地~講容易做亦都唔難。
ca打兩部可以防人格鬥補位,頂多你咪食一槍。

曉有頭炮 ~中近距離你 ...

曉都唔少人用,不過freedom我諗係佢夠出名....freedom招ab好用d,救機,偷襲,做假硬直都好好洗.....
曉d格夠硬....都有呃假動作技能....

我都剩係用炮擊機喇

坦白講 ...

日本同e到話2個次檔我就覺得你平時都係自閉玩ps2果種人....
之前見過個勁人,部機控制到隨心所欲,時間捉得準,心理,捉位都好好.....睇完真係萬分興奮....最主要佢好主攻...

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-16 04:47 PM , Processed in 0.043975 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存