2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 經過多年gundam vs經驗~gsd還是技術最講究既一隻lu~入黎 ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: raymondcwk02
go

經過多年gundam vs經驗~gsd還是技術最講究既一隻lu~入黎吹下 [複製鏈接]

原帖由 Arca 於 2009-4-11 05:50 PM 發表

哦,同估計有少少分別
因為記得呢度之前有班人係自己地方打得好,就以為出面冇勁人

咁多時間係度研究打機,不如同女朋友出街仲好

其實我覺得你講既野同你自己好吻合

原帖由 你好野~ 於 2009-4-11 10:47 PM 發表

其實我覺得你講既野同你自己好吻合

係咩
我學緊之前某d人咁講野啫,睇唔出?

原帖由 不知不覺的 於 2009-4-11 07:20 PM 發表

日本同e到話2個次檔我就覺得你平時都係自閉玩ps2果種人....
之前見過個勁人,部機控制到隨心所欲,時間捉得準,心理,捉位都好好.....睇完真係萬分興奮....最主要佢好主攻...

ps2神早封印左喇,隻gsd除左拎黎練speed格之外,跟本冇野好玩
一個兩個人就代表整體質素好?

[quote]原帖由 Arca 於 2009-4-12 10:00 AM 發表

係咩

唔知...好耐冇係呢個版上水,不過有d人係我印象中既依然係咁on9

得罪都要講埋
你地同屋企人一齊住左咁耐,都未必清楚佢地份人係點
憑幾個post就話人乜乜物物?當自己係心理學家?
人地同你係度講game,你就離題走去話人點樣點樣,呢d叫討論?
人地講d野唔岩,你可以俾論點出黎反駁,唔係一味話人"kai"、"on9"
呢度係討論區,唔係鬧交區

你地講咩都好...吾好嘈交...吾好令我難做呢....a"a
吾好人身攻擊...吾係照做野

我唔想回ga,忍唔住....今次真係唔會再回
其實冇必要理佢
呢位唔知係邊度用炮im 10wins既高手,連支槍有乜分別都唔知,勁極有限
(MK88應該係全九龍打SEED D最高水平既地方)

真係講多都無謂,鬥用字低俗實輸緊

不過我依家先知得九龍有機鋪

原帖由 Arca 於 2009-4-12 10:00 AM 發表

係咩

ps2神早封印左喇,隻gsd除左拎黎練speed格之外,跟本冇野好玩
一個兩個人就代表整體質素好?

勁人係少見,d西人就經常有....不過日本果邊都唔見得好香港幾多.....同埋唔好將西當係勁....
好耐以前見到日本比賽....黃狗加龍騎機

原帖由 不知不覺的 於 2009-4-13 11:25 AM 發表

勁人係少見,d西人就經常有....不過日本果邊都唔見得好香港幾多.....同埋唔好將西當係勁....
好耐以前見到日本比賽....黃狗加龍騎機

係日本依d係正常機~
係香港未開始打d人就開始屌,人品好d就打完先屌~
好難比~

打咁耐高達我淨係知道~
當大部份人都用既時候,果樣野就會變成正當技術~(無論係拉打or後手..........)
我真係分唔出點先算勁~
好在仲有班朋友唔係咁打~
唔知gvgn會唔會好d呢?~

原帖由 angus1002002 於 2009-4-14 12:45 AM 發表

係日本依d係正常機~
係香港未開始打d人就開始屌,人品好d就打完先屌~
好難比~

打咁耐高達我淨係知道~
當大部份人都用既時候,果樣野就會變成正當技術~(無論係拉打or後手..........)
我真係分唔出點先算勁~
...

拉打後手係正當技術既話,但係佢地有冇諗過,如果我又學佢咁打實time out?我指1p1果時....2p2果時都唔好得幾多,會好易time out....
唔通佢地覺得成日time out都係一個正常既情況?
之前單挑,我用單劍,對面普通機,佢狂拉我,我都狂埋佢身,都難埋....但係係咁拉又好少可以扣到我血....得返幾十秒,我得1部機,我都輸都無所謂,向前衝唔避子彈了,佢射左幾槍都殺唔死我....time out......最好笑係我得返一槍,佢開左槍粒子彈到我面前 time out....
之後我用閃電,今次有槍好d,我重有1部可以爆,佢就得返幾槍玩完,但係又唔夠時間.....2鋪我已經係衝埋去逼住佢黎打......但都殺唔到佢......

最大問題係,我自己一條友玩緊,佢係都要落黎挑我....挑我又要拉...又要玩time out.....

gsd平衡度高就唔會黑西炮西呢d野啦...同埋成日咁多人打到火起啦...同埋黎黎去去個幾部...
不過可能係因為香港設定衰...攪到咁.........
最好都係zdx

原帖由 ~晶~ 於 2009-4-7 07:07 PM 發表

弱者既借口

咁用人地用黑西或炮西你就唔好x人地老母啦...
加上你贏到先算啦

原帖由 hktakako 於 2009-4-15 02:03 PM 發表

加上你贏到先算啦

對唔住,年中唔知湯過幾多次d咁既組合,未驚過
黑西炮西....天意+求其一隻420搞掂

原帖由 ~晶~ 於 2009-4-15 06:37 PM 發表

對唔住,年中唔知湯過幾多次d咁既組合,未驚過
黑西炮西....天意+求其一隻420搞掂

比你贏到果2個真係拉得唔夠勁
我見過兩條友都幾高手+後手    雙黑西   直昇機   拉打   貼地9 ac轉lock   連贏18win 對面簡乜機都贏唔到(未簡過雙黑西)
最後佢地係打電腦輸   無人挑機    仲n咁多場一部機都爆唔到就贏人地

原帖由 秘月十六劍 於 2009-4-15 07:39 PM 發表

我見過兩條友都幾高手+後手    雙黑西   直昇機   拉打   貼地9 ac轉lock   連贏18win 對面簡乜機都贏唔到(未簡過雙黑西)
最後佢地係打電腦輸   無人挑機  ...

直升機但係又 貼地9gh ac=.=...?

原帖由 hktakako 於 2009-4-15 02:03 PM 發表

加上你贏到先算啦

咩年代 黑西炮西都仲驚face_l_18:
出左gvgn喇..仲未諗到點打?  贏唔到就=隻game唔平衡  你都係玩zdx算喇

原帖由 曉 於 2009-4-15 09:29 PM 發表

直升機但係又 貼地9gh ac=.=...?

睇對手距離幾遠
遠既就會直昇機 (你爆seed佢都會)
中距離就貼地
近距離就拉打
絕對唔係中手級數
有ok既自衛能力+後手
我記得有場雙傳說   d樓比人ac/ab射到爆晒

原帖由 秘月十六劍 於 2009-4-15 07:39 PM 發表

最後佢地係打電腦輸   無人挑機  ...

我驚佢埋身多過驚佢拉
追唔到佢....冇野,大家慢慢打

原帖由 秘月十六劍 於 2009-4-15 09:44 PM 發表

睇對手距離幾遠
遠既就會直昇機 (你爆seed佢都會)
中距離就貼地
近距離就拉打
絕對唔係中手級數
有ok既自衛能力+後手
我記得有場雙傳說   d樓比人ac/ab射到爆晒

其實如果有料,洗乜用黑西

原帖由 曉 於 2009-4-15 09:30 PM 發表

咩年代 黑西炮西都仲驚
出左gvgn喇..仲未諗到點打?  贏唔到就=隻game唔平衡  你都係玩zdx算喇

咁就唔洗叫禁機啦
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 07:57 PM , Processed in 0.047763 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存