2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 [GVGN]F91討論區
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 思艾奈
go

[GVGN]F91討論區 [複製鏈接]

8機8LINE 甘正 @@
我由4月中開始已經冇去玩GVGN了=。="
一定生疏哂-。-"

原帖由 drunkenkid 於 2009-5-4 07:38 PM 發表
8機8LINE 甘正 @@
我由4月中開始已經冇去玩GVGN了=。=
一定生疏哂-。-

係..不過果度dm同lv set得幾高~中機被人格2次可以換機啦

唔緊要..我都係1星期先玩果1次..次次玩親頭幾鋪都係好差

原帖由 思艾奈 於 2009-4-13 05:01 PM 發表

只係試下開左打格會點而已..證實左係好危險

唔記得 係我第幾部用既機 不過係第一次玩 gvgn 已經有用
應該第 2-3部
回想 gvg 隻 f91 好廢的說 1v1 真係 冇野好玩 2v2 玩抽水
雖然我玩得都ok 比起其他機就....
gvgn 有得 cut 就好用好多啦 開左 MEPE 基本上冇人打倒你架啦
不過 一樣比 豆豆 豆得好甘= =
開MEPE 雖然 冇咩野打倒你 不過你去格人就死緊 用過 F91 3-5次 次次 開MEPE 格人都比人打
之後 就唔敢lu 佢d格太 定 唔會點走位 所以 咪 制

另外 想問佢d格點駁= = gvg 橫格---> 爆 空 MEPE--->橫格係 駁倒
e加可以 真接cut 反而唔得= =
爆MEPE 真接咁實橫 可以 自動打晒 e加又係唔得= =

回復 43# qewqew 的帖子

你話GVG果陣F91係廢既話..咁你一定未見過用得勁既F91..

F91格鬥同射擊同差唔多成3000cost實力..仲有MEPE..係少100血而已

補充~F91打法有o的似v2(係一部份..其他好大分別..之後又變返果個問題~考你識唔識運用佢既高機動..)

到GVGN~我諗係GVG用開既話..黎到N你開MEPE完全迴避唔係唔可能..

開MEPE格人方面~唔好9格..不過呢到又有另一個問題..開MEPE攻定守好睇當時環境..先唔理住

講返格~開MEPE格既..唔一定要格起手(近身另計)~用BR逼人ND~等佢落地..之後自己決定放生定點..

不過講真..MEPE好少會格~我通常part3000~開黎都係加迴避能力~以槍主導..(MEPE2倍DM..起格要睇情況)

F91 O的格係定~不過打得快!佢拍檔唔係睇住你既話應該都係救唔到既~再唔係唔打全套都得

格技駁法頭帖有講..GVG STEP格爆空MEPE再駁STEP既話敵機係可以受身..呢點要記住..唔好9用..

而GVGN駁法可以話大致同GVG一樣~多左少少新駁法華麗少少而已~主要都係果2套..

依家爆MEPE最好都係ND駁..正因為有ND..人地救機好易~一槍打過黎成200傷害..再比人打DOWN可以無大半..

不過都講返..依家MEPE都可以唔ND駁~但係要入力快少少~唔係會打空

F91 今集一定槍戰多...
MEPE成為左F91最強既絕招...令到佢比起好多3000機好多好多
MEPE回避好易=.=你5好亂STEP 已經避到好多招
F91 D格 大約遠過2個機位都係5好開格-.-大易比人格反轉頭

回復 45# drunkenkid 的帖子

F91射擊武裝唔差呢~

咁又唔係..只係比其他2000機有優勢..

主要F91追格唔遠..不過近格既話有著數~

今集F91 既支援能力我覺得係去到最TOP個幾部了

回復 47# YMK 的帖子

不過都係無咩人用..始終F91比起其他熱門2000機難上手少少

原帖由 思艾奈 於 2009-5-6 05:26 PM 發表
不過都係無咩人用..始終F91比起其他熱門2000機難上手少少

我玩 f91 都覺得 今集係 抵用好多 勁好多 不過 不得一提 其他機都唔係野小
不得不提既中機
肥仔德 e個唔洗講

曉 支援 單打 一樣掂 都係好好用

突擊 真係好用 重炮 通常冇咩用 除左 闖關 都可以 一開波 陰下人既
飛 突擊 雖然唔太 特別 不過 機動 唔錯
重劍 格人 快 狠 易中  扣得多 唔易比人打返
基本上  飛 突擊 重劍 互換 已經 有 好大既攻效 格得又走得拉得
可以話 係一部 有正常 光搶既 格鬥格 係一部 萬能形 加格鬥機

曉 同 突擊 係我 2000中 既愛機

雖然 F91 係好用左好多 但係 唔算係 勁戈隻
主要 支炮(大炮) 差緊d 誘道 有就勁好多 好多時都係 同人駁油 連槍打中
同埋 救機 抽水咁 如果 人地 主 lock 你 夠小心 都唔係 易中
主要 我用 大炮黎玩 爆MEPE 就會 互換 係咁射多
同埋 睇情況而定啦

F91既機動性 ,槍同MEPE 令佢5會比其他 2000機蝕=.=
VSBR既槍 又可以一野DOWN 又冇乜硬直,除非你轉身槍=.=
槍MODE A + AB又可以打DOWN人..BOOST算多 又快
最重要你忍到手拉打-.-

原帖由 qewqew 於 2009-5-6 05:46 PM 發表

我玩 f91 都覺得 今集係 抵用好多 勁好多 不過 不得一提 其他機都唔係野小
不得不提既中機
肥仔德 e個唔洗講

曉 支援 單打 一樣掂 都係好好用

突擊 真係好用 重炮 通常冇咩用 除左 闖關 都可以 一開波  ...

其實黎到NEXT我覺得F91既打法已經變左...

好多2000機都好用~肥仔德我覺得佢無咩自保能力..

曉無用過..但睇人用都幾OK下..

突擊我同你觀點唔同~GVG有玩開下~NEXT試用一場~我覺得強左唔少~

炮裝~A同AB彈數上升..加上有ND~本來佢既大硬直就唔係問題~支援/自保我覺得OK~用黎龜都唔錯下

劍~駁格傷害大~不過未試真..唔下結論

到我最鍾意既飛裝~機動唔錯~支BR RELORD快唔少~不過誘導就差o的..

格鬥發生快..而且我覺得格得好華麗

令到我用a西既格仲多過劍西..另外今集可以無限換裝..隨時變都得

有用開會好易上手~但係注意炮同劍裝都係短boost..

講返F91..如果V.S.B.R.支炮誘導都好既話..一定變上位機..

今集V.S.B.R.主要都係捉大硬直~支援隊友同輕微彈幕

主用V.S.B.R.既話唔係唔得..會無咁好咁解

原帖由 YMK 於 2009-5-6 06:46 PM 發表
F91既機動性 ,槍同MEPE 令佢5會比其他 2000機蝕=.=
VSBR既槍 又可以一野DOWN 又冇乜硬直,除非你轉身槍=.=
槍MODE A + AB又可以打DOWN人..BOOST算多 又快
最重要你忍到手拉打-.-

基本上你已經講曬F91既優點..

成部F91都係細硬直..槍MODE A+AB小用左~通常會A->A

AB用黎捉落地~我覺得玩2000機既話你一定要識拉打..

今集太多5同功能啦=.=
2000機如果5拉打 好容易2-3SET格就收哂工= ="
A+ A 我未試過,慣左GVG 龜打法
一小血就係甘等MEPE 汁多幾下都好
我覺得今集 F91 2000COST係物超所值
不過都要試多D新機,始終 F915係我最愛
最愛係惡魔高達

回復 52# YMK 的帖子

今集有好多獨特武裝..需要你去練下點用

大多情況下A->A會好過A>AB..留返AB黎有用

基本上你開場之後龜一陣MEPE就RELOAD完..

其實今集部部都好用..你用得上手就好物超所值..

死神唔錯..不過難上手(我覺得)

我見人用鏡高達禁到部街機就爆炸甘=.=不過佢好勁....

原帖由 YMK 於 2009-5-8 07:25 PM 發表
我見人用鏡高達禁到部街機就爆炸甘=.=不過佢好勁....

鏡高我未見過一部用得勁既

ngwihwibnhgewigewibgeibgweigwe

原帖由 seveneleven 於 2009-5-15 09:37 PM 發表
ngwihwibnhgewigewibgeibgweigwe

嗯?留個咁既帖咩意思?

原帖由 思艾奈 於 2009-5-15 10:55 PM 發表

嗯?留個咁既帖咩意思?

這是呃post
我承認:我是來亂的
肥仔德我未掌握到爆甲時間
話說個meeting...不如算鬼數= =都冇人理置頂post的

原帖由 拉‧魯‧古魯謝 於 2009-5-16 05:33 AM 發表

這是呃post
我承認:我是來亂的
肥仔德我未掌握到爆甲時間
話說個meeting...不如算鬼數= =都冇人理置頂post的

入黎講"肥仔德我未掌握到爆甲時間:smilie_:10: "又算點先

講左無人會黎

原帖由 思艾奈 於 2009-5-17 09:33 PM 發表

入黎講"肥仔德我未掌握到爆甲時間 "又算點先

講左無人會黎

我覺得係d人直頭無視左置頂既post= =
我發覺無論係咩壇都好,置頂post基本上都係俾人無視(除非成個壇都係同一個系列)
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 11:33 AM , Processed in 0.044468 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存