2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之樂章Ⅱ 【★官方★】◐開發商遊戲系統建議收集專區◑ ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 夢之小妹
go

[討論] 【★官方★】◐開發商遊戲系統建議收集專區◑

十週年勳章(賀詞)

其實你知唔知點樣有效控制到個物價???
(唔係好似你之前咁放野1蚊/100/100000/無限價/ETC去防止,,,,

我話過幫你諗(唔知點班人話人地剩係識批評,冇建設,係我未走同走左之後都唔見得佢地真係咁偉大LOL)....

E個方法,,,諗下好啦,可行性一般啦
之前有人做過.....監控價格(我小6個陣睇過D GAME書,見有隻GAME都係咁,,,,)
(好似係藥師佢都係E個版都做過E樣野..,不過比你掉左落RUBBISH BIN,
你個陣都回應過個個PO的,如果你仲記得的話,,

你係有心想搞的,唔該比D誠意我睇下...
一係你自己CHECK住個價位(我以前日日玩,對我有興趣個D野,人地問我幾多錢都知道哂,(好多時候都係幫人睇水LOL
一係你就靠D老手幫你CHECK....(你肯算先啦

跟住一係你地就係隻GAME入邊開返個價位版..(係拍賣個系統入邊加啦最好..方便呀..
一係就係你個官網到開...
一係就係E個FORUM到開...(官網,FORUM未必上,好麻煩..
(記住24小時更新先好
(做唔到24小時不斷更新,就一日更新一次/二日更新一次啦,唔好成個星期/成個月先更,,
咁你唔好一年後先更呀笨!...D物價變得好快,你跟唔到你就玩完
跟住見到個市有咩風吹草動,先係好似你之前咁做..
郩手救市,A_A...(唔知我講咩就抄到金管局啦(之前都叫過你參考隔離架啦,你練唔到吸星大法唔好返黎!
===========================================================================================================
D錢點流動,剩係睇你D裝點有就知啦,唔知啦,
高LV同低LV玩法一樣?唔知啦

要執仲有好多執,不過E D野係垃圾桶到先有,
冇人睇版,幾多意見都變哂RUBBISH,
因為D玩家本身就係RUBBISH(係你眼中
(何時才尊重我們?!直到地球毀滅的那刻,我們大概也看不到...
===========================================================================================================
等你停落黎,回望我地個陣,
你就發現係GAME入邊大哂的係玩家,
而唔係你.
老手係GAME入邊的角色你睇到,我話你好野,
(我乜都講哂比你知,做埋你個份,不如我做埋你地個位啦

(代理同玩家你點定位?
你的職責係咩?玩家的義務同權利又係咩??
ANYBODY HOME???

十週年勳章(賀詞)

我等到您唔等,我就講再見
(求其哦下都好呀 ,見唔見到我成身妖氣,生人勿近

個日改版係我第1次發光,但係60SET,我仲差一隻手先合到..所以個陣用返50手...冇光,
(個隻手要用稀有料..最尾我用左800金同人買...),
個次改版開左65...亦令我走上不歸路(唔係我唔想等..我等左3個月..等到比班人趕走.. 我依家返黎係要收佢地皮!!

(唔計佢搶左我D時間E筆)
佢地搶哂我地其他玩家係隻GAME到應有的權利,隻GAME的基本都未修正...
佢地咁自私,係到要求改佢自己的職,係咁改戰埸,(哈,鬼叫佢地卡開)

您再頭痛醫頭,腳痛醫腳....隻GAME遲早玩完,您E+係就睇返哂我地係您官方開的PO到講過D咩,有咩玄機就自己參透下啦,廢事講多錯多

(有本事就出黎挑我機,再比我見到佢地搶野我一隻手指都打到佢變膠腎!!!!!!!
佢地個陣話人討論完官方就一定改,其實一直都係佢地咁覺得,如果唔係我個陣點會死得咁慘
你自己CHECK返佢地開過D咩PO,你自己改左D咩,你就一清2楚,我要講的野係咁多,遲D再見!

戰場問題
  • 解決組隊進入戰場, 戰場之所以小左人玩的原因之
  • 就算是敵對 一遇上朋友 or公會會員 都唔打對方  開戰場仲有咩意思 ~~解決方式就是 一進入戰場 大家沒名子 只用代號   1 2 3 or a b c 等等 服飾有所變改  
  • 現在的戰場 都是 30~40 入戰  40等明顯著數好多   3x等的跟本就唔想入去比人殺  ~~解決:  每一個入戰的人 就算是30lv 一入戰都 都自動變40lv(咁樣 辛辛苦苦升上40既埋好唔低囉?)   唔係 佢地只係40lv 不過 冇天賦 又冇技  原本只係30lv 所以有d未學到既技 同天賦都冇  咁樣  50戰 60戰 就唔怕 成日開唔到  完戰出返黎 就變返原有既等級      
  • 公會戰  我覺得好無聊  平時打戰場 打唔夠多水晶咩 公會戰又係打水晶 有咩意思姐...  希望改改

建議可以學某一隻online game咁 有怪物圖鑑收集
一個地圖有9種(唔一定9種既)唔同既怪收集佢地既圖樣當中可以包括細王/精英boss/會王/世王等等 (以斬殺次數累積取得圖鑑的%)
完成一個地圖既圖鑑後就會有獎勵物品/以連線方式 一條線有一次獎勵物品 可以鼓勵玩家認識地圖上面唔同既怪物模組(主要都係獎勵物品既吸引 )
建議等級愈高地圖 殺怪的數目都須要相對增加(即%) 以增加換取獎品的難度性(當然希望可以獎品豐富d)
個人認為變怪物個d面具可以轉換做怪物圖鑑中隨時變形/有限時間 咁唔洗晒左係放面具收藏個列,面具可以透過打怪 (以斬殺次數累積取得圖鑑)取得,
另如果可以既話 當變形既時候會有附加既能力值而唔係只限於"得個樣 一出技就變返原形" 咁唔單止可以吸引舊玩家的興趣,新玩家都有可能加入
可能個個變形都有能力好似多得濟 或者可以係一個地圖當中就只有一隻怪既變形可以做到有特別狀態/能力.

p.s:我覺得game應該係多元化的 要吸引玩家 可能會比人玩抄人野抄功能,但係有邊d game真係可以做到獨一冇二既系統 而又冇混合其他game既元素呢.
希望官方可以考慮及參考其他唔同既game再引用/變化佢地既元素.人流自然地加又冇咁易流失.

另一方面,其實本人一直都好期待會有一隻真係可以幫玩家打怪既寵物/精0,
因為總係覺得精0依家係玩家心目中就只係做妝掘料(個人覺得),
建議可以推出新既精0/寵物養成(要係有配點的) 協助戰鬥 透過與玩家一起戰鬥累積經驗升lv
(都可以學人物咁分開4轉 有唔到型態同可以學習技能(即係進化既意思)
配唔同既能力值轉變為唔同型態 唔同技能既精0/寵物
(如智力 魔攻型 體力 肉盾型 敏捷 攻速/爆擊/閃避型 意志 輛助型"補血 加狀態"等等等)
p.s 官方可以將e個變成商城抽福袋/箱 /係魔化金 度抽出一d 特別d既樣/能力 既寵物 (商機 大把人買點啦到時)
一般既就靠任務取得 互惠互利 玩家受到新功能/新鮮野吸引 官方自然利益滾滾來吧

個白沙戰好廢
打20分鐘得個咁小分
縮短贏方贏既時間或增加得到的分數

十週年勳章(賀詞)

不如唔好比人係戰場食好人卡,點水 全部HP水都唔比食
但MP就比食

十週年勳章(賀詞)

落葉為風起舞 發表於 10-10-19 01:52 AM
戰場問題
  • 解決組隊進入戰場, 戰場之所以小左人玩的原因之
  • 就算是敵對 一遇上朋友 or公會會員 都唔 ...

• 你呢個意見我有小小唔同意
    入到戰場就冇晒D特殊服務
    咁D特殊服飾仲有咩用呢??
    仲有 班30個個跟本入泥就呃經驗既
    佢地個個既心態就係 跟到D勁人就一定WIN
    我一直都唔鋸班友囉

個個職都有得防暈得魔鬥and刺冇得好吾公平姐

十週年勳章(賀詞)

回復 -`飯飯;] 的帖子

40戰打足全場輸左得80分

嬴左戈邊就24x

淨洗血拎血拎到mvp
    咁仲邊有人打戰丫?
    冇得洗血d職點,
    d分真係少左好多,
    見到輸果邊成埋分一樣,
    真係好唔公平lo...
    家下,冇左d守衛掛機都唔得-
    有左隱身又點?得30秒,冇左咪一樣要比人打死,一樣比人圍

小夢!!
    而家煉魔土又難出字....我自己用左好多錢錢買點3600點都抽唔到好dd野-.-
    係咪又改難左?

先賣廣告,以下係我改音檔既link:
    http://www.2000fun.com/thread-5199004-1-1.html
    官方能夠hack入我電腦check我用緊邊套bgm麼?不能
    bgm與上傳下傳無關,任改唔嬲,所以歡迎各位拎我既作品去試試
    本人強烈要求官方加速推出各成長裝同60燈料放置於元氣補,精靈背包等更新
    (台服果邊豐富好多)香港無論係民主政制上同夢之樂章一樣都係咁過時,真係要改改

樓上有關買點品難出字,或系統之無理要求如:item上限250>999//戰場聾斷...etc
    I know what you mean,but I think you think not carefully enough.
    難出字就緊架喇,唔洗賺錢咩,不過有一點同意既係"改難左"呢樣野是與否官方有必要澄清或解釋
    戰場係人玩既,搞小圈子都係人為姐,
    利申我自已都比人圍果批黎(圍我唔手火9死吹咩),怪就怪自已識人少或者去錯公會or得罪人多
    打機就係無聊架啦,唔好再講話乜野無聊喇,唔参與米得囉
    自已比人屈機就反省下自已套裝/武器/專精/技術 咩級數啦,
    想屈人機比錢啦,整套全裝+18其他人自到你都驚啦下化?問題係你會唔會為隻game仔付出呢個代價姐
    洗血既我都好憎,咁有d職係洗血快喎,你吹佢唔漲,人地龜係屋企洗你又吹佢唔漲,咀炮都晒gas
    食水呢樣野我最有睇法,戰場我多水你吹我唔漲姐,我多錢多情常多會分換廿大火6幾支水返黎同你玩,你唔食你事
    單挑食水,我唔會做,但我亦唔反對:
    第一,大家just for fun,對勝負睇咁重有乜為
    第二,食水不是罪,至多人地打你唔死,食水果個都要付出同樣代價,唔死但要食好多水囉,廢話黎啦,d支要錢架麻
    第三,你一係叫官方ban左打架食水呢件事,官方做唔做又另一件事,你就唔好瓜瓜嘈嘈人食水,呢個係無限制既

即所以我覺得隻game好多人都係好幼稚,呢篇野係專登打黎小你班契弟既,就唔好為個人利益而叫官方呢樣果樣,
    咁有d人夠話我幼稚啦,我係呀你吹咩,大家咁話啦,大家幼幼稚稚都係埋一齊玩同一隻game丫,彼此彼此架炸

打機同做人一樣都係咁現實,由其我最睇唔起d人玩網戀玩到天昏地暗,本來"敵會"既見對面之會有勢就轉會,
    做咩呀?棄暗投明呀?雞嗚狗盜出奇門,又要做妓女又要拿貞節牌坊,
    世界上邊有咁便宜既事架,有既,去晒LE啦,都唔怕比人話我做打手,LE都有d人早期轉左去屠龍打會裝炸講呀講,都唔係好得好多炸,

以上呢段,你可以話我主觀,為反對而反對,咁緊係啦,唔通為贊成而反對咩,
    但我都係base一個客觀既事實去作主觀去判斷,
    咁我描述得冇錯丫係米?咁我都唔會搵代理投訴,因為真係好無謂.
    不過我會極度鄙視呢d人,Cyber-addition係香港極為嚴重,我建議既只會suggest官方加強宣傳以防青年人沉迷網絡遊戲.
    雖然好instructive,有d人更會話我educational,我都唔介意,因為呢樣真係好serious既social issues,
    代理作為持份者之一好應該負呢個社會責任

As a result,引用前特首曾蔭權,阿權權呀,我認為係呢個post有大部份人都係"九up",各位唔應該帶住利益衝突黎提出不合理意見,
    就唔好偷換概念,段章取義,都係果句,咁多不滿米鬼玩啦

我應為官方應針對玩家一個誤導性言論以更改並加以宣傳,以免教壞細路
    k=kilo,係千
    m=million,係一百萬
    好簡單一個英文同數學既單位同用法
    XXX,XXX,XXX
    For example:
    中文版: 999999999 = 九億九千九百九十九萬九千九百九十九
    英文版: 999,999,999 = nine hundred ninety-nine million and nine hundred ninety-nine thousands and nine hundred ninety-nine
    每隔一個 "," 就表示一次單位轉換,所以平時你地放野果陣講1m 2m,其實係講緊一百萬,二百萬,係好恐怖架,
    喂大佬遊戲金錢上限係99999,錢從何來?要轉11次ac交易轉11次ac收?係米好得人驚先
    教埋你地英文listening既skills,見到有題目要你寫價錢就寫幾個","落去先啦,pattern係咁:___,___,___
    (呢樣係英皇教育既Alan Chan教的,大家快d去報啦)
    所以,如果想放野係放7萬既,應該係70k,放十五萬既就150k,就唔好下下都mm聲,家陣m到都唔好亂用m字丫(係爛d架啦,唔好笑咩,我覺得好好笑喎,輕鬆d)
    呢段野真係好instructive(不是educational,因為我唔係教書亦與學校無關,用詞要準確)
    對於大家英文方面好有幫助,就唔好自已洗自已腦仲洗埋人地腦,搞到人地考試寫都寫錯

Thanks for looking.
    你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-28 07:11 PM , Processed in 0.070539 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存