2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 今日打GSD打到火都黎X埋
返回列表 發新帖 回覆
樓主: KwanQ
go

今日打GSD打到火都黎X埋  

gsd 冇狗機 只有狗人
咩都唔覺狗 有2樣 我覺得好狗
1:唔夠打 用ma機 屈時間
2:天意 傳說 狂屈建築物

SF 狗咩? 好笑 用中機 好難輸 當然 我覺得大機打大機 佢好佔優
你輸左 可以 用中機 殺返佢冇野

仲有 豆豆機(eg 獵殺) 你不格佢 佢不格你 係咁豆豆你 都咪話 唔屌
不過 佢又比我 暴風殺

倒佢一齊暴風 又比我  叉突擊 玩死/冇時間

仲有 有時話咩咩拉打 真係好笑 有時 大家搶機拉打有咩 問題
而且 就算 我重劍 人地拉 我都唔覺有問題 你用得 ed機就會 有d 咁既問題架啦
你可以唔用 而且 我用 重劍突 人地唔拉 真係 幾乎未輸過(除左佢都係 重劍)
我成日 用重劍 就覺得拉冇問題

完全唔覺有咩 狗機

原帖由 緣份x過去 於 2009-5-2 05:03 PM 發表

一閃係咩黎
咁都無野   
你一定有用SF
一個識玩SEED D GE人都知道SF係狗機放唔放隻都係
狗西先會話SF  無野OK?????????

你地唔識避咋 掛身一閃
掛身一閃都叫廢啦 我掛身一閃 cs 咁咪仲勁

你古一閃好勁呀 遠小小就收佢皮架啦 你玩中距離 e招冇有怕 佢係 搶機
就算拉打 完全冇問題

sf 用中機 打真係 唔洗放在眼內
避掛身一閃 3點就夠
1: 咪同佢咁近 避左都打唔返佢 識草住cs 黎一閃戈d 仲會比佢打返
2: 冇記錯 一閃係向加切你既 向左係 易避d
3: 如果 真係唔小心 同佢近左既 佢又想一閃你 一定要高過佢 高過佢 就好易避

SF無開龍騎都叫狗?????

唔係呀MA 大家

人地用橙虎   我都預左佢用橫鞭 咪拉開少少 等佢鞭我唔到GA位開槍

BUT對方係咁出口術 叫我行埋去唔好開槍 同佢鬥格WO

我仲要係((完全無開龍騎))  咁都係我狗??

仲有用SF   一閃狗??  咁I.MP前格咪仲狗?  又快又遠仲要死3次

想係冇用~行動最實際

要吊咪吊

成日見人龍騎完等1秒到先一閃...
其實一d都唔9....避完最多冇得反格...但重可以開槍...
龍騎回彈又唔係快....

原帖由 qewqew 於 2009-5-5 01:21 PM 發表

你地唔識避咋 掛身一閃
掛身一閃都叫廢啦 我掛身一閃 cs 咁咪仲勁

你古一閃好勁呀 遠小小就收佢皮架啦 你玩中距離 e招冇有怕 佢係 搶機
就算拉打 完全冇問題

sf 用中機 打真係 唔洗放在眼內
...

你講d野有d廢....平時打sf我都迫於無奈有d拉....
第2點....其實佢招一閃係可似有d似先讀方式咁打你.....所以唔係一定話向邊一邊避係易避d.....

原帖由 不知不覺的 於 2009-5-18 11:38 PM 發表

你講d野有d廢....平時打sf我都迫於無奈有d拉....
第2點....其實佢招一閃係可似有d似先讀方式咁打你.....所以唔係一定話向邊一邊避係易避d.....

係咁架啦 唔通重劍 你仲 同佢鬥斬咩
如果 隻 sf 強行 成日想用一閃 你拉下 佢一定成日比你打
最重要你地話佢狗丫嗎 有解決方法就唔夠啦
唔似d格鬥game d大佬係 屈架 明唔明?

2戈度有小小講錯 係佢飛緊既 反方向黎避 一定易好多
3 絕對係重點 只要你 飛得高過佢 就超易避

基本上....
我都係中意用曉反射SF龍騎...
好多SF西都中意...明明夠位開格都要開左龍騎先...
一下反射就送番哂6野定8野俾佢

原帖由 KwanQ 於 2009-4-19 01:47 AM 發表
條友1開始同我一樣用SF   咁好啦 頭1鋪無乜野互有攻守   最後我WIN左 ]
第2,3鋪開始黎了 條友用暴風係咁捉我落地放A> CHARGE B 我心想 都正常GA 用得依機  
我咪拉開2 ,3機位 飛住黎射 睇住佢開A 用橫格打佢  WIN左 ...

= =..人地用橙虎 都叫禁機~?
樓主如果係打雙打..
正常洗乜同佢拉呀= =
唔理佢都得啦..
你用SF 佢一定追你唔到嫁..

其實我覺得1 on 1...用sf...橙虎..劍西...劍im...呢幾部都好著數....2打2就話無野姐...1on1都幾屈機......同埋sf唔放仔真係無乜野...佢一閃...都唔好撞(freedom就話姐)...大多數機的橫格同n格都撞羸佢....只係俾少少反應...見佢開一閃...你又開格...你羸佐8成...我打sf大多數都咁打-.-

十週年勳章(賀詞)

SF係咩有冇可以答我=.="
我新手唔識=.="

原帖由 靜夜雨 於 09-10-12 09:45 PM 發表
SF係咩有冇可以答我=.="
我新手唔識=.="

Strike Freedom Gundam 簡稱 SF

橙虎我唔覺有咩咁屈機...
我想講我部閃電咪仲屈機...

借問聲橙老虎都叫狗機?
咁咪勁多機唔用得
佢捉都要技巧既,你估下下中o羊- -
拉唔中,停成1秒幾既,格到佢傻啦=- =

禁機-.-"

只有1v1先會有禁機可言...

上黎一推

以而家啲人既技術,掛左仔照樣可以做瓜你
掛仔一閃就真係叫屈機 除左拉距離,妨礙佢掛仔之外真係冇乜方法可言 掛仔一閃係開盾無效 開盾既話爆你盾都仲得(用RAIDER破所有掛仔機另計)
有品既都唔會去用掛仔一閃  當然打雙打仲有灰色地帶

聽樓主講左冇開仔屈 同專門近戰用既橙虎玩格 咁輸左唔出奇
不過若有人連唔掛仔既普通一閃都避唔到 我認為佢好應該去反省下佢係咪識打gsd
我係咁直 SOR
樓主比心機 橙虎係部正常機 不過要小心啲人開格後九開ac
因為比ac係咁電之後係唔會補番seed量

完全唔覺橙虎屈
反而覺得3場都話你拉
你應該檢討下你係咪真係拉

狗你咪唔好玩囉.無人逼你
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 08:01 PM , Processed in 0.046800 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存