2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 功夫外傳 如不能進入請看我
返回列表 發新帖 回覆
go

如不能進入請看我

設定遊戲語言方法:

http://www.gamania.com.hk/KFH/notice.aspx?key=6031

現在遊戲語言預設為英文,現家需要在更新完成後自行設定語言,方法如下:
Settings→語言→使用語言→Chinese (HongKong)

設定完後便可以開始進行遊戲。

必須安裝Direct X才能遊戲:

http://www.gamania.com.hk/KFH/notice.aspx?key=6021

1. 在遊戲更新後,按Play沒反應 / 黑畫面 / 遊戲畫面消失

解決方法:

安裝最新direct x

下載完成後到下載位置找出setup,開啟後進行安裝。

如現有Direct X版本非最新Direct X,請前往Direct X官方網頁並下載升級檔案,直接點擊官方下載點連結開始下載,拿到” directx_mar2009_redist”,打開後按”browse”選擇存放位置,再按”ok”。之後到剛剛設定好的位置,點擊” DXSETUP”進行安裝。

2. 如何查詢自己的Direct X 版本

按「開始」 => 「執行」 => 輸入 dxdiag

3. 不能更新

解決方法:

請把你的防火牆及防毒關上,再嘗試。

建議把udp port 8000-9000設定為開放。

4. 出現Cannot run the game: This application requires shader 1.1 or better

這是因為你的顯示卡太舊,不支援

我direct x 9.0c 都玩唔到既...

係邊到dl..

我都玩唔到啊

「執行」dxdiag

就可以知自己而家direct x 係咩版本

咩都搞好
就係玩唔到有無搞錯啊><

If you run into the direct x problem, download and run Direct X web setup here again.
http://www.microsoft.com/downloa ... b-bc6a-9b6652cd92a3

It's more about the hotfixes for Direct X than the actual version; even though you have 9.0c installed you still need certain hotfixes to play this game.

我禁Play佢彈左句(Failed to launch gamae)= =

大佬玩唔到啵....會唔會其他問題
我9.0c ...都唔得

我10都唔掂-.-

墓光迷城

我都check左係9.0c~3格黑一格白- -隻game顯示唔到= =

由於Direct X 有好多個唔同版本,如果唔得, 都請用下面其中1個重新dl 及安裝

試完之後post一下, 話我知你得唔得, 睇下仲有冇野可以幫到手

http://www.microsoft.com/downloa ... &displaylang=en

選好中文及連線速度後,再按”continue”,之後再按”download”
DL完一個檔之後會有” dxwebsetup”,打開它再進行真正的下載及安裝

http://mytopfiles.com/programs/f ... 9_redist/315149.htm

打開頁面,直接點擊連結開始下載,拿到” directx_mar2009_redist”,打開後按”browse”選擇存放位置,再按”ok”。之後到剛剛設定好的位置,點擊” DXSETUP”進行安裝。

原帖由 famayau 於 2009-4-29 03:02 PM 發表
我禁Play佢彈左句(Failed to launch gamae)= =

你冇更新~

原帖由 leo11223344 於 2009-4-29 03:14 PM 發表
我10都唔掂-.-

講清楚你點唔掂

都唔知你發生咩事

原帖由 money666 於 2009-4-29 04:05 PM 發表
由於Direct X 有好多個唔同版本,如果唔得, 都請用下面其中1個重新dl 及安裝

試完之後post一下, 話我知你得唔得, 睇下仲有冇野可以幫到手

http://www.microsoft.com/downloa ... &displaylang=en

選好中文及 ...

我吸左 安裝左之后都系唔得啊~按play咩都冇按settings....都系咩都冇冇反應

原帖由 qq9898998 於 2009-4-29 05:32 PM 發表

我吸左 安裝左之后都系唔得啊~按play咩都冇按settings....都系咩都冇冇反應

你試多之條link,
之前有問題, 而家改左

回復 14# money666 的帖子

我係Direct 10
我係Device用REF就會閃左舊野之後冇左
用NULL彈左個Window 白色的 用ztel+alt+delete就會消失
用HAL同SW就係This application requires shader 1.1 or better

我地知道有好多玩家入唔到ProjectK,我地已經check緊架喇~ 好快就會攪掂架喇~請再等等喇 ^_^

今日有入GAME玩既朋友~ 請俾多o的意見!我地會盡全力做到最好!

不能進入既朋友們~ 請幫幫手

入唔到PROJECT K既朋友~ 可唔可以去幫幫手
你地既:
   1)WINDOWS START MENU
   2)開COMMAND PROMT打"dxdiag"
   3)o係System個page,click on "Save All Information"
   4)將個.txt file入面o的information post上來

3q3q

忍影世界 玩過星曲WEB

根本未係入唔入到game既問題...呢家我同個fd都連解壓果度都唔掂
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 10:22 AM , Processed in 0.039442 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存