2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 網絡遊戲聊天區 評香港遊戲代理商 (注意:這篇文章可能會影響2kf既 ...
樓主: kts20041075
go

[其他討論] 評香港遊戲代理商 (注意:這篇文章可能會影響2kf既廣告收入)(反駁完成) [複製鏈接]

雲起的話我只玩過天外
當時係係天外興盛時期
雲起我覺得做得唔錯

不過佢近期的代理OMG
感覺是千篇一律
很難會有想繼續玩落去的衝動

至於Gameone佢的代理我都有玩緊
佢所sale的路好大眾化
由細路到大人都有玩
明三就係好例子""

魔力2我都有玩
不過我就覺得代理比較差…

十週年勳章(賀詞)

爛橙真係爛橙 外掛多到隻隻game都有 係咁出點數野比人買 但係又唔做野

果年玩hp sd曬信比gm 照埋相有外掛都唔做野

之後捉左3次外掛就冇捉過

做小小野比人睇左就算

一d責任感都冇

好多好game 比佢代表左都變差

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

原帖由 kts20041075 於 2009-5-2 02:58 PM 發表
U1越一
曾經令萬千小朋友瘋狂起上來,一張閃卡能夠炒到數百數千蚊,一個模型能夠炒上萬元以上,LFO就是U1的獨特既經營之道,LFO既目標顧客是小學生,當然也有中學生啦,佢地係比較上係一群沒有花錢觀念的人,就因為咁,U1能夠開啟左自己既成功之路,天下間,沒有不賺錢的商人,U1是我其中一間令我佩服既代理商,正正就係佢既經營之道,所以令他能夠立足於香港市場,之後仲同台灣代理商松崗開展合作關係,還請現時紅爆既GEM做快車手代言人,令到中學生也開始加入U1這個大家庭,所以話時勢做英雄,U1就係當中既英雄,能夠打開中小學生既龐大市場,還同松崗既合作關係更進一步,相信將來松崗自製遊戲SK online也非U1莫屬!3 k)

我覺得u1真係好鬼勁==
u1都曾經係我身上拎走左唔小錢--
佢用lfo打響左個頭炮,仲有用埋lf2熱潮
令到佢搵到個豬頭咁

原帖由 熱血大刀 於 2009-6-20 11:44 PM 發表

我覺得u1真係好鬼勁==
u1都曾經係我身上拎走左唔小錢--
佢用lfo打響左個頭炮,仲有用埋lf2熱潮
令到佢搵到個豬頭咁

品質~搵錢,兩難存

天外........
我第一隻online game
想當年d 350點仲多過兩副老豆d卡片
雲起e+咁勁我都有份"投資"=.=
本來搞到墨香/墨湘好好地
e+就得返兩個ser
組合/強化機率係都要比原廠低
寵物升級率,,,人地80%我地改到60%
佢再唔跟返國際版墨香/韓墨既進度
我睇墨湘好快死....
至於隻橙就.....
冇咩野係永久...
係咁屈你買點...
gameone...........
最大馬力係天龍同勁舞....
天龍先恐怖....
石頭大就玩得死人,,,
唉.......香港代理...

原帖由 浩乂KiT 於 2009-6-26 05:29 AM 發表
天外........
我第一隻online game
想當年d 350點仲多過兩副老豆d卡片
雲起e+咁勁我都有份"投資"=.=
本來搞到墨香/墨湘好好地
e+就得返兩個ser
組合/強化機率係都要比原廠低
寵物升級率,,,人地80%我地改到60% ...

講真,我另一篇文到提到公平的重要,依家d代理成日亂改經驗同掉寶,我都睇唔過眼,難道升等級一定要特別難先適合香港同台灣玩家嗎??

賺錢都搵過第二d賺啦,改經驗,掉寶,強化機率呢d行為係得香港同台灣先有,

講真天外係我心目中佔既位置都好重,音樂,畫面同遊戲內容也是革新之作,可惜總覺得代理商麻麻,唔想指名,不過可以做得更好!

點解少左全世界最多人玩o既WOWo既代理<<智障迪>>~~

話說玩左咁耐台灣(或台港澳)server o既 online game..最反感o既代理就係雲起(墨香)~~詳細原因唔係好記得..
網蟲算係香港o既老字號~~總好耐之前o既金庸,三國演義,到吞食天地 係香港都好heat..果陣好少免費game~~多數都係玩月卡~~網蟲果陣d game真係想搵個手打怪o既都難~~個個都開外掛係到當玩聊天室-.-..後來出黃易(我冇玩過) 令到大部分網蟲fans出走~~亦都係大部分人玩過o既第一隻 >>修理裝備要點數<< o既 game..

OMG遊戲管理者俾人o既感覺唔錯..真係冇外掛(有都超少少少)..缺點係商城o既野貴到飛起..omg其實係老公司..但係令佢咁出名o既終於都係幾年前o既 飛飛online 因為當時可以"飛"o既game唔多~~所以好多人貪新鮮就走左去玩~~佢冇外掛o既名氣亦都係因為呢隻game heat起黎~~
ps. 飛飛紅左之後 後來出o既好多game都開始有飛行系統

講起online game就不可不提號稱全世界最多人玩o既online game 魔獸世界(WOW) (話說WOW係香港好似唔係好heat..主要原因係佔太多時間~~) 由於遊戲公司o既壓力~~智冠特登開一間子公司智凡迪黎代理呢隻game~~WOW o既特點就係遊戲公司高度重視遊戲質素~呢樣野係好多韓國/香港/台灣game所做唔到o既~~

以上純屬個人主觀意見~歡迎反駁

我唔講智凡迪全因真係無野好講,佢只係代理左魔獸世界,無咩野好吹

不過有一點可以提下,就係我相信魔獸世界無出現外掛同管得嚴既原因,全因暴雪有智凡迪既一半股份

所以連智冠都唔於起亂黎到亂黎!

令人反感既代理也證明到個遊戲多人玩,如果無反感,證明果個遊戲無人氣

台灣好喜歡臨近封測,延遲或特登停機黎推高討論版既人氣,這個都是一種學問!

其實飛飛未比OMG代理之前已經好紅,因為利迪娜汁左先被人遺忘,

只不過當時無人代理,OMG仲吃正個運勢,開始佢個王國

我幾睇好佢個登入系統,不過申請帳號的確有d難度,不過有難度先阻止到外掛

對飛飛見解詳情可參考我另一篇文章
http://www.2000fun.com/bbs/viewthread.php?tid=3411113

講真在香港,魔獸唔受落既原因,始終係香港人唔太喜歡打怪升等既遊戲,反而令跑ONLINE既休閒遊戲十分受歡迎

我幾時都講,想起香港成功,搵隻休閒遊戲黎代理囉

暴雪如果唔比壓力魔獸,一早就亂啦,大陸魔獸都成七國咁亂啦,不過最大原因都係賺錢

其實呢種方式唔錯,好過YNK,YNK又唔係台灣既地頭蟲,又黎台灣開公司,遊戲幾好都無用!

好似智冠特登開一間子公司智凡迪咁,你50%,我50%,又唔驚你亂黎,你又可以幫我宣傳

真係一舉兩得

注:YNK係韓國公司,台灣有分公司YNK Taiwan,主打作有:希望,洛汗,榮耀世紀

反駁完成,打字都打得好辛苦呀!

有幾多代理仲識月費制...唔搞咁多野
唔好話小朋友踩連大人都踩

溫馨小提示:
新幹線&中華網龍 係同一間總公司

原帖由 58468546 於 2009-6-26 11:48 AM 發表
有幾多代理仲識月費制...唔搞咁多野
唔好話小朋友踩連大人都踩

溫馨小提示:
新幹線&中華網龍 係同一間總公司

新幹線&中華網龍&智凡迪 係同一間總公司智冠

月費制同商城制都各有好處,但係有無其他制度會更完善呢??

收月卡d game十居其九都好game
好似天堂同童話...
天堂就未玩過..但睇玩家既反應都系唔小野黎
童話我就親身經歷過..
我玩左佢六年
佢有四年到都收月卡
感覺上仲比依家多人d...
但一話免費...
好多人幾十開...
掛技搵錢..
童話開始走下坡....
所以我認為免費game都唔會太好...
我依家睇好AION..永恆紀元....
希望佢可以好似天堂咁啦

原帖由 柏一希 於 2009-6-29 03:09 PM 發表
收月卡d game十居其九都好game
好似天堂同童話...
天堂就未玩過..但睇玩家既反應都系唔小野黎
童話我就親身經歷過..
我玩左佢六年
佢有四年到都收月卡
感覺上仲比依家多人d...
但一話免費...
好多人幾十開.. ...

我都幾讚同你既意見,不過要記住大製作不等於個遊戲係好玩!無論佢吹到幾多錢製作,幾咁靚,但到最尾個遊戲都未必好玩!

推一推先

如果除去呃錢成份
我覺得雲起係我心目中係香港最好既代理
我玩天外/墨香,唔敢講無外掛
但起碼我未見過有外掛生存到一個月以上
佢係呢方面處理得好好
所以我明知佢既game食水深,都堅持玩落去
其他game幾好玩都係假,入到去全部機械人
睇下最近既aion就知

原帖由 kts20041075 於 2009-6-30 07:47 PM 發表

我都幾讚同你既意見,不過要記住大製作不等於個遊戲係好玩!無論佢吹到幾多錢製作,幾咁靚,但到最尾個遊戲都未必好玩!

+1
當年既洛汗,RF,黑色陰謀,
今時今日既戰鎚,Aion
比我既感覺都係雷聲大雨點小(說到底,很多都是因為外掛)

支持樓主   個人比較憎雲起同網龍-_-

最撚憎雲起.. 垃圾代理

原帖由 kornfans 於 2009-7-12 08:39 PM 發表
最撚憎雲起.. 垃圾代理

看到你的簽名,我的一份矛盾感,像泉水般升起,心中有千絲萬縷的問號正在我心中打滾,也直進了我的腦袋!

玩過ynk 隻new希望 你就會知道 咩叫 世紀爛代理

同一隻game 拎韓版更新黎 開隻夢之希望

正版既呢? 瘋狂出什麼夾夾樂 ... 你諗得到都有得夾

即係半年前你洗8萬蚊 半年後你再洗2萬蚊 夾d野就正過你半年前 (可能半年都冇)

距出d呃錢既野速度 我玩過咁多隻game 都未見過咁 n年唔更新 回報任何bug 外掛 客服清一色既回覆..幾年都係o個幾句= =
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 07:16 PM , Processed in 0.037528 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存