2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 同劍西1打1 問題@@
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 9517538462
go

同劍西1打1 問題@@ [複製鏈接]

原帖由 秘月十六劍 於 2009-6-9 08:42 PM 發表

咁請問咁叫咩??     適當戰術運用??     等待時機??
咁條友完全乜都唔做同你un落地     玩到timeout??
簡得劍西唔開格又會比人話   妖  你簡格機唔開格  簡黎托咩
你有無睇你之前講咩??  ...

人地唔識用格鬥捉step...un多幾下在所難免架喇

原帖由 秘月十六劍 於 2009-6-9 08:42 PM 發表

咁請問咁叫咩??     適當戰術運用??     等待時機??
咁條友完全乜都唔做同你un落地     玩到timeout??
簡得劍西唔開格又會比人話   妖  你簡格機唔開格  簡黎托咩
你有無睇你之前講咩??  ...

冷靜~

見你地講倒 好多 戰術咁 又唔見有人做喎

捉 sc喎 唔知點解玩咁耐 玩見過人敢捉囉
一係就捉唔中 比人打返
捉sc 邊有可能 可行丫 講你就叻 一捉唔中 你就食 n啦
敢唔敢 捉都成問題 你敢捉 都唔一定捉倒
咁易捉 仲有人同你玩 sc?
捉sc 洛地? 醒小小既 最後一下 後sc 啦 最多咪比你打返槍
你咁唔好彩 戈下出格 你又食n 啦

唔用返 d 槍機拉打 格機 咁
一般最有可能都係 捉標架啦

原帖由 ~晶~ 於 2009-6-9 08:48 PM 發表

冷靜~

音公~
講意見 都講到咁激動既~.~
不過我會好冷靜咁解答佢既問題既@@

.________. 我話捉 咁就緊係要試啦 要試既 點會等呀~?

咁你CANCEL緊 佢出左格唔中 你係米一定要即刻出格呀?
唔出格都=後手~?

有D人 要串你既時候 可以淨玩標都掟得死你囉@@
你未比人串過姐~0~

你有無睇你之前講咩??  你同人近身鬥un  我向前un入你n格都接近中硬   特別果部仲要係劍西
我唔係話你唔識向後走   不過你之前又話近身鬥un  但係做乜向後走 ??
唔同講法就係  我唔拉打ga   不過我向後走囉咁 ??

我冇講向後CANCEL係向後走._.
其實你明唔明"試野" 係咩黎嫁~?
試同你認真咁打 .____. 緊係有唔同打法嫁~

原帖由 qewqew 於 2009-6-9 09:22 PM 發表

一係就捉唔中 比人打返
咁易捉  ...

你邊頭打開呀?
我就荃灣打開既...我就係果d寧願輸都唔鍾意龜果d人黎既...
捉sc你唔識捉姐...唔代表個個都唔識...
咁當然如果100%中既..咁唔駛玩啦...
相信都唔會有人同你玩..

仲有...食n咪食n囉...最多咪300血
輸左入1蚊之嘛!!好貴咩?

原帖由 啊華 於 2009-6-9 08:47 PM 發表

人地唔識用格鬥捉step...un多幾下在所難免架喇

.___. 點樣用格鬥捉SC?
你係米想講用先手呀?
我見識實在太小喇
唔係好明你想講咩?.?

原帖由 coltalin 於 2009-6-9 09:26 PM 發表

.___. 點樣用格鬥捉SC?
你係米想講用先手呀?
我見識實在太小喇
唔係好明你想講咩?.?

真係頂你唔順...
先手有好多種...用格鬥捉step係其中1種
話埋你知喇...
先手既定義就係雙方其中一方面作出攻擊動作先者..就係先手
咁樣你明唔明呀???

原帖由 qewqew 於 2009-6-9 09:22 PM 發表

一係就捉唔中 比人打返
咁易捉  ...

- -你唔識捉人SC 唔= 冇人敢冇人識捉囉..
你話人地捉你落地槍 落地劍 既
咁"我覺得" 你應該檢討下自己個落點= =
  整個引號先 廢事又比人話我抽抨你

原帖由 coltalin 於 2009-6-9 09:33 PM 發表

咁我頭先有冇話錯你呀?
唔洗回避問題喎...有咩唔滿意咪直接講囉

原帖由 coltalin 於 2009-6-9 09:23 PM 發表

音公~
講意見 都講到咁激動既~.~
不過我會好冷靜咁解答佢既問題既@@

.________. 我話捉 咁就緊係要試啦 要試既 點會等呀~?

咁條友完全乜都唔做同你un ...

你冷靜得黎  可唔可以正常d
你真係睇下自己講左d乜先喇=.=
第一你話捉人地掉標囉 你開橫格   你唔係等佢掉   咁叫咩?? ok 我中文太差   你係捉佢掉標

第二  我係話劍西同樣乜都唔做un到落地   un到落地做乜無喇喇話出左格唔中......

第三 你邊度搵到句我話向後un   我話你向後走   你自己向後走之前仲話同人近身鬥un=.=.........同埋你想試咩=.=
你想試下個劍西係咪傻仔見你向後走唔岩距離都開格?? 定係試下部劍西會唔會掃豆掃爆你一部機

我唔覺得後手係一種可恥行為    不過到時遇到d高手   專門玩向前un入格   前橫格高達到時唔好又呢樣又果樣真人走去嘈(唔係話你)

原帖由 啊華 於 2009-6-9 09:33 PM 發表

真係頂你唔順...
先手有好多種...用格鬥捉step係其中1種
話埋你知喇...
先手既定義就係雙方其中一方面作出攻擊動作先者..就係先手
咁樣你明唔明呀???

._. 姐係呃劍嗎~?

原帖由 coltalin 於 2009-6-9 09:47 PM 發表

._. 姐係呃劍嗎~?

咩係呃劍?????
你想講fake格????

coltalin"小姐"
如果你真係女仔而又玩seed既話
咁你"極可能"經常同一個自以為是而又認叻既人一齊夾開機,你唔明就問佢,聽聽埋埋好多另類既技巧
你唔識又信晒佢以為佢好勁...

純估....溫書先--.--

原帖由 coltalin 於 2009-6-9 09:33 PM 發表

我最想知 你有冇睇清楚我講咩= = 你最好睇多次我講咩

首先 我可能誇左小小 緊係見過人捉sc 不過 就小左d咁啦
換言之 唔敢捉 sc 既人居多

另外 捉sc 中與唔中之間 根據 經驗 唔中 居多 當然 技術係一個問題
但 無可否認 比捉洛地 普通 step 攻擊硬直 等 都要難 e樣冇錯啦

我識唔識都好 我係 唔會 我等佢 sc 完 洛地 捉中 機會仲大
我上面都提過 醒目既 洛地都唔會比你咁易捉 但比較上容易

仲有 e 個 post 係講點打劍西 我當然 要比個 可行d既方法啦
照你地咁講 你勁既 用 m1 等既細機 都 win倒架啦
坦克戈d咪講啦 冇咩可能 如果對面 識玩

有人講倒e加 1蚊姐 係既 e加1蚊係冇咩所謂 不過當仲係 2-3蚊既時候
幾乎冇人會捉 sc 個個都想嬴 緊係小心d
e加 1蚊 當然冇咩所謂啦 自己玩得開心就得
e加 核彈戈d 都玩埋啦我

但問題係 你要應返個 post 既要求 有易行既方法 做咩要用個難架呢

冷靜下先,討論下姐,唔洗下下都有骨咁

原帖由 你好野~ 於 2009-6-9 10:04 PM 發表
coltalin"小姐"
如果你真係女仔而又玩seed既話
咁你"極可能"經常同一個自以為是而又認叻既人一齊夾開機,你唔明就問佢,聽聽埋埋好多另類既技巧
你唔識又信晒佢以為佢好勁...

純估....溫書先--.--

哎呀= =唔好意思呀
我係單挑開嫁喎
你冇睇我簽名咩._.
都話想同人夾多d-_-
拿你又冇睇野喇=︵=
其實你
第二  我係話劍西同樣乜都唔做un到落地   un到落地做乜無喇喇話出左格唔中......
想講d咩野? 咩做乜無啦啦話左出格唔中呢~?

第三 你邊度搵到句我話向後un   我話你向後走   你自己向後走之前仲話同人近身鬥un=.=.........同埋你想試咩=.=
你想試下個劍西係咪傻仔見你向後走唔岩距離都開格?? 定係試下部劍西會唔會掃豆掃爆你一部機
咁你話我都向前un一野入你n格丫麻
你向前我後step係正常.___.
我企係度比你打中好唔好?.?
我唔知你係米試過@@係就>>送比你
你係勁既 出得個標 就預左中嫁啦
你出個係預左唔中比人斬既 咁冇得講啦
你買馬都係預佢中嫁啦
唔通你預佢唔中走去買??
你格唔中比人後手 係抵死啦= =
同人un到落地玩到timeout
係你功力唔夠姐=_=咁樣比人拖
你拉打都係拖嫁啦 咁唔同又同佢拖到timeout?.?
你有料怕咩人地un姐
你可以打到佢唔un嫁
淨係識係度捉字蝨。

(唔想引咁多係度講埋先-0-咁多人同我講野)
呃劍唔明唔緊要
咁咩叫呃你識唔識呀~?
你地咁鐘意講格,,咁
呃"格"的定義是先手攻擊,對手後手攻擊,之後cancel 再出格。
呢個過程並不是後手囉..
因為多左個step._.
最緊要係後面果個步驟@@

搞到串哂._.
我只係比意見姐 咁都唔得嗎?
係米女仔唔比得意見~?
係米一定要男仔先比得意見?.?

原帖由 coltalin 於 2009-6-10 03:04 AM 發表

哎呀= =唔好意思呀
我係單挑開嫁喎
你冇睇我簽名咩._.
都話想同人夾多d-_-
拿你又冇睇野喇=︵=
其實你
想講d咩野? 咩做乜無 ...

大佬呀  你有無睇返自己講過d咩   同埋有無留意返之前果d ga
你唔好講d野係   見一句拎返果句黎留先得ga   見字拆字咩
你有無咁好反應 半秒都唔夠既時間起我向前un入n格之前   果陣即刻向後un呀(你又話近身鬥un 又話向後走 而家仲向後un )  我就真係未見過有咁神既反應喇   除非早就有心拉ga姐
上面之前有人講左喇    傻仔先會咁近距離掉標ga姐
之前你既留言講咩又有無睇清楚ga   
係你自己講近身鬥un等人掉標硬直 開橫格    我就話如果部劍西同樣乜都唔做un落地 唔係timeout??
(我un緊你又唔夠彊入我格  你開槍又唔知我留幾多boost落地)
我玩就緊係唔會咁做喇    多boost我會飄標(我唔識來回標 所以掉中佢都唔知有乜用 當近身飄槍呃格用)   少既咪向前un入n格
我真人打到佢唔un??   
捉字就唔敢講   不過你改口改得太快

除左簡劍西打電腦比人入錢挑機     平時我一定唔會用劍西

女仔唔係唔得  不過我想講咁解

冷靜冷靜plz~~~~~

原帖由 coltalin 於 2009-6-10 03:04 AM 發表

哎呀= =唔好意思呀
我係單挑開嫁喎
你冇睇我簽名咩._.
都話想同人夾多d-_-
拿你又冇睇野喇=︵=
其實你

首先我唔睇你篇野住-.-一陣考試
遲d先回你
你係荃灣打ge...好阿~~同你夾下

哎呀= =唔好意思呀
我係單挑開嫁喎
你冇睇我簽名咩._.
都話想同人夾多d-_-
拿你又冇睇野喇=︵=
其實你

咁呢d咪叫fake格囉...
係要用d潮語黎同我講..
咁你又知唔知"fake"點解呀?
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 12:04 PM , Processed in 0.042110 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存