2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 永恆紀元-Aion 《永恆紀元》資料區 [活動]1-25lv劍星攻略傻瓜版
返回列表 發新帖 回覆
go

[活動]1-25lv劍星攻略傻瓜版

aion呢個遊戲制式同wow真係好相似
所以我都做返老本行 warrior
我玩天族劍星 因為wow我都係玩LM

LV1~9:一開波做晒所有任務,去到9lv會自己有個轉職任,立即衝去轉職,因為做完佢會一野加爆晒你既exp,立即去到10lv
留意點:
1. 3~8技能書都向新手買,我建議(所有職業)向新手村擴大背包
2. 5lv武器任可以用到9lv,唔好花錢買任何裝

LV10~15: 10lv之後去到主城轉職,都係跟任務自己升到15lv very easy!!買多d水,可以唔洗坐,全程都係打怪
留意點:
1.一開始去到主城就有金色雙箭頭任務,接左佢,之後搵職業導師,技能書同聖痕石技能都係佢到買
2. 10lv武器可以夠用到19lv,當然愈勁既武器可以升得更加快,不過我都係支持留錢
3. 留意小心精英怪
4. 去到高處跌落黎 按space 滑翔 可以唔洗死

LV15~22: 在這階段,我強調建議組約5人既團升,向17-22區刷精英怪,相對你都可以向14-16區同15-17區單升,不過打2~3隻怪就要坐,好浪費時間
留意點:
1.20lv會有第一個聖痕石任務自動彈出來黎,做完後記住擰到石頭,之後不論裝上或取下都搵任務個個npc加buff,而任務既300個只可以裝到3次
2.一定要裝聖痕石,30之前佢係唯一既buff石頭,而且非常好用!!信我!!
3.19lv綠武器同22lv綠裝可以用到27lv+

LV22~25:都係組5人team向26-29精英怪區打25黃裝!!留意d怪好多時都係2個一齊,唔好好似我咁懶勁去solo d怪,搞到拖慢晒成team既升lv速度
留意點:
1.假你個team冇守護星就用晒+招架既石頭,不在守護星之下

lv25+之後既深淵我不太熟悉,我都係跟人升(之後聽到要收錢就冇玩)
但係掉裝率高好多,好多魔族,而且呢到都係你第一件藍裝既打裝點
到此其實我都係用左3日 大約21hrs左右 (相比其他老手可能好耐下)
我都係新手,向國服先開始玩
頭一日都係得12lv,斷線+排隊,埋初掌握遊戲用到我唔少時間
為左方便,我建議d人用即時通話software ,其實我都係向QQ搵d大陸人組team升(呢個就係d香港成日都話見唔到有人講野既關係)

希望有老手可以接住講下25lv+ 深淵升lv既經驗
希望你地睇得明,因為我打到199

已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
bbbn + 1 你的文章對我很有用。謝謝!
六b + 20 精品文章

總評分:  威望 + 20  Good + 1   查看全部評分

都睇得明...唔會太差.... 支持支持

LV22~25:你d隊員係幾級.正常d人都係升到過晒24級先去打2x級精英.22級樓主你d隊員可能太勁

好有用,多謝

多謝哂.......
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 06:49 AM , Processed in 0.034577 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存