2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 GVGN鏡高達一問
返回列表 發新帖 回覆
go

GVGN鏡高達一問

Hello大家好
近期開始接觸GVGN,死用緊鏡高達中。

關於鏡高達有少少野問
1.用鏡高達點打中期boss?我仲未打得win重高同所有中期boss
(D識飛黎飛去的boss唔夠bost追落去跟著俾人捉落地= =)
2.有咩連招比較扣得多,我常用都係bbb cc b後b 忍者好似離唔開飯鋼落= =
3.有冇技可以駁到ac,ac打中人好型,但用十次都中唔到1次囧
     有1次幸運地用ac埋尾,慢鏡個度型到震。
4.招後格開塊板出黎有咩用@@?

暫時咁多,希望有人幫解答一下,3Q

1. 用MF打重高好吃力..留意佢開炮果陣用step黎避
2. 玩過1次鏡so答你唔到-.-
3. 係nico見過 bb>2b>ab捉住唔好打最後果下>nd cancel>ac
4. 後格係用黎反格 不過呢招出好耐 2v2要留意 單挑出無所謂 而且係屈辱技

十週年勳章(賀詞)

仲有招ca架

原帖由 水皮的人 於 2009-6-17 11:45 PM 發表
1. 用MF打重高好吃力..留意佢開炮果陣用step黎避
2. 玩過1次鏡so答你唔到-.-
3. 係nico見過 bb>2b>ab捉住唔好打最後果下>nd cancel>ac
4. 後格係用黎反格 不過呢招出好耐 2v2要留意 單挑出無所謂 而且係屈辱技

3q你^^

3樓朋友,咩野叫ca??

原帖由 4點 於 2009-6-18 11:08 PM 發表

3q你^^

3樓朋友,咩野叫ca??

CA應該係change a掛v_v
小弟不才..

十週年勳章(賀詞)

原帖由 …啊雪… 於 2009-6-19 12:25 AM 發表

CA應該係change a掛v_v
小弟不才..

沒錯,係charge a
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 08:15 PM , Processed in 0.029715 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存