2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 電腦硬件及砌機交流 諗住出部 i7 約8500 唔連mon 唔該幫幫手
返回列表 發新帖 回覆
go

諗住出部 i7 約8500 唔連mon 唔該幫幫手 [複製鏈接]

原帖由 美人魚暗之惡魔 於 2009-7-6 10:12 PM 發表

顯卡我又用唔到295咁的程度
如果係為左岩岩好+埋夠數就要佢
會唔會哂左d?

個價我打多左
因為冇計到hardisk

你打機既點會用唔到呀??????
而家大部分game都要求好高~~其他係玩到~~9800都玩到好多game啦~~
係你話出10000我先咁出比你~~
你話8000我一定唔會出295比你~~
明?????

原帖由 天地無雙 於 2009-7-6 11:01 PM 發表
你都無解既-.-
人地樓主話唔使GTX295咁勁我先比張HD4890佢.

XFX無話唔好 但保養麻麻

而家係佢話要10000$~~出比佢右話唔好咁貴~~ja係想點???
我冇話過你wo~~你回你post都係講比樓主聽既~~

你而家8500咪右係一樣~~~
Intel Core i7 920       HK$2,331
XFX GeForce 295 GTX 1792MB DDR3 Standard (GX-295N-HHFF)     HK$3,900
Cooler Master UCP 700W   HK$1,090
Corsair TR3X6G1600C8 DDR3 1600 CL8  6G Kit (2Gx3) 3-Channel Pack    HK$930
機相改做cm334    HK$250~~~呢個係公認既平青見正機相~

=hk$8501~~~
你右話要用耐~~右有多餘錢~~咁唔用好d既卡~你想用係邊????

出LIST唔一定要用盡機主Budget既..
人地都唔想用GTX295點解你仲要係咁推介GTX295呢..
雖然話GTX295玩GTA4真係會好順 BUT 新卡都就出
點解要買張咁鬼貴..?
一張4870X2 都係2千5.. 差成N咁遠-,-
唔係你既錢當然出得唔肉赤
如非機主要求用盡 咁多錢我地盡量都唔砌到咁盡..

部機咁堅就咪用334 Case啦.. 寧買千元CASE..
個外型好D 散熱又好D..
萬元機谷係個250蚊CASE入面...= =

出LIST唔一定要用盡機主Budget既..     
(唔用盡咁佢就唔好出咁多錢啦~佢出到咁既價唔比好既佢比咩佢?)   
人地都唔想用GTX295點解你仲要係咁推介GTX295呢..
(係好既我會推~因為佢個價可以用到佢)
雖然話GTX295玩GTA4真係會好順 BUT 新卡都就出
(新卡幾時都係咁出嫁啦~)
點解要買張咁鬼貴..?
(因為佢個價可以用到佢)
一張4870X2 都係2千5.. 差成N咁遠-,-
(你咁講冇得講啦~~4870x2同gts250差遠唔遠呀?)
唔係你既錢當然出得唔肉赤
(而家係佢要出咁多錢~~係唔夠唔會出少d???)
如非機主要求用盡 咁多錢我地盡量都唔砌到咁盡..
(人地出得個價錢已經講比你知啦~8500呀~你冇睇嫁??)
部機咁堅就咪用334 Case啦.. 寧買千元CASE..
(買好case打機會勁d???334有咩唔好呀???)
個外型好D 散熱又好D..
(唔係個外型好d~係價錢好d~~334散熱有咩唔好呀??)
萬元機谷係個250蚊CASE入面...= =
(同上)

原帖由 chan2115 於 2009-7-6 11:54 PM 發表

唔去盡就唔好出咁多啦~~
我唔係推介~~係佢咁既價錢唔用得佢????
係唔用盡既咪出少d錢囉~~
咩唔係我錢~~我只係係佢咁既價錢出番咁既野比佢~~咁有咩問題??????
仲有334有咩問題????

你地2個都冇錯
你地出左個list我都會睇下再合併

回復 25# chan2115 的帖子

係啦係啦-.-你岩

原帖由 美人魚暗之惡魔 於 2009-7-7 12:01 AM 發表

你地2個都冇錯
你地出左個list我都會睇下再合併

其實你係想用幾多來買野???
我只係把呢個價錢入面我認為ok既野比你~~

原帖由 天地無雙 於 2009-7-7 12:07 AM 發表
係啦係啦-.-你岩

................咁右唔好咁講~~
我都係講出我認為咁既野ja~~~

回復 26# 美人魚暗之惡魔 的帖子

MY VIEWS
如果你唔係追求超高畫質OR Gamming人士
買張夠用既顯示卡已足夠 例HD4890 / GTX275
留返千幾二千蚊 等日後出新卡 當你真係打機唔順既
換過張都得~

咁就一定要係有多餘錢先好用咁多啦~~
如果話為左要買咁貴部機要 儲錢先可以買到既~~咁就唔好啦~~
平平地都可以用幾年既~~
Intel Core i7 920       HK$2,331
Icon HD 4890 1GB       HK$1,399 / SAPPhiRE HD 4890 Vapor-X    HK$1,780
Cooler Master UCP 700W   HK$1,090 / Corsair TX650W    HK$798
Corsair TR3X6G1600C8 DDR3 1600 CL8  6G Kit (2Gx3) 3-Channel Pack    HK$930
  cm334    HK$250/其他如690黑/全鋁機箱

已有 1 人評分Good 收起 理由
美人魚暗之惡魔 + 2 感謝分享!

總評分:  Good + 2   查看全部評分

原帖由 天地無雙 於 2009-7-7 12:09 AM 發表
MY VIEWS
如果你唔係追求超高畫質OR Gamming人士
買張夠用既顯示卡已足夠 例HD4890 / GTX275
留返千幾二千蚊 等日後出新卡 當你真係打機唔順既
換過張都得~

講真你打機個陣開高畫質同中畫質分別唔會太大
集中係打機個陣只要唔係太差睇落去就冇咩分別
第1個講起gtx275 1.8Gb ram
我已經check左d資料
睇完覺得用得過
講真而家做緊暑期工加埋咁多個人都係得8000到
多出來的都要借住先
所以價錢愈低就愈好
但前提係品質好
如果唔係用用下壞左拎去整搞成個月都有排煩

原帖由 chan2115 於 2009-7-7 12:23 AM 發表
咁就一定要係有多餘錢先好用咁多啦~~
如果話為左要買咁貴部機要 儲錢先可以買到既~~咁就唔好啦~~
平平地都可以用幾年既~~
Icon HD 4890 1GB       HK$1,399 / SAPPhiRE HD 489 ...

e幾個list我會組合好再去問熟人睇下幾錢
暫時諗住顯卡用 inno 3d gtx275 1.8Gb
ram就 kingston 或consair ddr3-2000 3x1Gb
機箱出去再睇下邊個好d

但係呢334好似放唔落咁多hardisk

多謝上面的人幫忙
全部會+2 good

原帖由 美人魚暗之惡魔 於 2009-7-7 12:59 AM 發表

講真你打機個陣開高畫質同中畫質分別唔會太大
集中係打機個陣只要唔係太差睇落去就冇咩分別
第1個講起gtx275 1.8Gb ram
我已經check左d資料
睇完覺得用得過
講真而家做緊暑期工加埋咁多個人都係得8000到
多出 ...

你講既可能係cpu既畫質~~但都有分別~
張卡既畫質高同中係19串mon都有幾大分別嫁~
不過到你打機時開全高同埋中你一定會睇到個分別係邊~~
不過一般打機用275/4890係絕對夠既~~

inno3d 1792mb版都幾熱下同埋應該要訂~

原帖由 chan2115 於 2009-7-7 12:15 PM 發表

你講既可能係cpu既畫質~~但都有分別~
張卡既畫質高同中係19串mon都有幾大分別嫁~
不過到你打機時開全高同埋中你一定會睇到個分別係邊~~
不過一般打機用275/4890係絕對夠既~~

inno3d 1792mb版都幾熱下同埋應 ...

訂都唔緊要
部機最快都要8月頭先可以開始整
我諗應該夠時間掛
如果真係熱的話最多搵個顯卡散熱返來

原帖由 美人魚暗之惡魔 於 2009-7-7 12:23 PM 發表

訂都唔緊要
部機最快都要8月頭先可以開始整
我諗應該夠時間掛
如果真係熱的話最多搵個顯卡散熱返來

如果係我我會買inno3d 896三風扇版~~
不過你可能會覺得1792會快d抵買d既你就買啦~~
但係275來講2個版相差唔多~~價錢差200到
個人意見~~

已有 1 人評分Good 收起 理由
美人魚暗之惡魔 + 1 你的文章對我很有用。謝謝!

總評分:  Good + 1   查看全部評分

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 01:56 PM , Processed in 0.035087 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存