2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 [next]請識用鏡o既人解答@@
返回列表 發新帖 回覆
go

[next]請識用鏡o既人解答@@ [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

請問鏡d格可以點派生(最終段)
我只用到放網+引爆一種
仲有冇其他呢??

同埋順道問一句
大家用格機係點樣埋人身??(cpu戰,非人戰)
我想練格機,但係埋身技術麻麻地...........

3q各位!!

鏡有 前 / 橫 / 後 / ab派生
前派生係連踢
橫派生係毒龍鑽(?)
後係捉住人達落地
其實我無乜玩鏡..以上睇wiki

鏡高達橫派生係轉兩圈砍三刀斬敵人落地

毒龍鑽係空中n格咩方向都唔禁

好啦,打cpu戰格機點埋身,一字講晒:沖
一開波雙方係老遠時,用大半boost接近,拉近個距離,初其呢條boost唔打得cpu,
因為唔夠氣做假身,停低回氣先準備開戰。
同cpu有番3-4個身位就可以做假身入格,假身2下起3下止好,3下都入唔到就好飛番後,唔係cpu捉你硬直就仆直啦。
2000cost格機一條boost太約做到5次假身就冇氣,入唔到就唔好硬入,留低青山在,那怕冇柴燒。

玩格機一定要埋身,仲要係好埋個隻,唔洗怕cpu離太近會開你格,同佢撞多數撞羸,除非佢都係格機。(試過用閃光同cpu神高鬥撞空n格,閃光變左豬頭)
離太多身位開格cpu會開你槍或閃走
其實打得多就知咩身位入佢格最易中,兩至三個身位到就即開,你唔開佢就開
閃光高達拔左劍就可以4-5個身位入格,不論橫定n格都好大範圍(拔左劍的閃光超強)
已有 1 人評分Good 收起 理由
k'9999 + 2 你的文章對我很有用。謝謝! e家好少人咁詳 ...

總評分:  Good + 2   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

原帖由 4點 於 2009-7-10 08:07 PM 發表
鏡高達橫派生係轉兩圈砍三刀斬敵人落地

毒龍鑽係空中n格咩方向都唔禁

好啦,打cpu戰格機點埋身,一字講晒:沖
一開波雙方係老遠時,用大半boost接近,拉近個距離,初其呢條boost唔打得cpu,
因為唔夠氣做假身 ...

感謝你o既詳細解答!!
原來我一直都衝唔夠前.............

玩格機一定要埋身 唔埋身點解要格

原帖由 ⊿閃風~ 於 2009-7-22 10:51 PM 發表
玩格機一定要埋身 唔埋身點解要格

但鏡高係一部比較怪嘅MF機@@
佢嘅武器真係可以令到佢自己唔埋身都得@@
依加D人都係用佢叉A同AB嚟拉...
AB又回得快又追,叉A高攻又好抽水
仲要加埋ASS...都幾煩嫁...
佢嘅格變左真係用嚟偷襲先用~又唔低攻喎
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 03:58 PM , Processed in 0.031379 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存