2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 超新手一問~~
返回列表 發新帖 回覆
go

超新手一問~~

我係新玩 gds既 夠平嘛 ,,,,我想問咩係 黑西 炮西 劍im ???咩東東 唔該仲有咩禁機,,,,最後想問點樣可以做到人地個d 一條seed 飛好耐 係咁橫飛 ????仲有咩機岩我玩(新手)

黑西係STRIKE NOIR...即係有部黑色GE突擊...後面有對翼GE物體...
炮西係炮裝型突擊...
劍IM係巨劍型脈衝
新手用翔翼型突擊/脈衝都不錯的說...
有豆有槍有劍(廢話中)....
至於禁機...
我覺得無咩邊部真係好禁...睇人點玩架JE...
用劍西拉飛鏢可以俾人小拉打...
用炮IM衝埋去用叉開路又有D KAI子會小你...
總之自己用得開心就OK~
我好喜歡用傳說的說...
橫格很硬

原帖由 逆行企鵝 於 2009-7-20 05:11 PM 發表
黑西係STRIKE NOIR...即係有部黑色GE突擊...後面有對翼GE物體...
炮西係炮裝型突擊...
劍IM係巨劍型脈衝
新手用翔翼型突擊/脈衝都不錯的說...
有豆有槍有劍(廢話中)....
至於禁機...
我覺得無咩邊部 ...

傳說爆SEED先好玩LOLZ
街道最速傳說xD

回正題,近日玩返gsd,我平日唔多練大機,最近玩曉不知火 ok wo
想當年我初初煲gsd果陣,我隻揪都係用金村雨的...
後期就練神盾,現時玩gsd玩abyss=.=
真係超好玩
新手都係F.implus居多...易學難精的機體

其實開頭用自已鐘意既機體練會好D(我覺得)

原帖由 hunk1990 於 2009-7-20 06:53 PM 發表

傳說爆SEED先好玩LOLZ
街道最速傳說xD

回正題,近日玩返gsd,我平日唔多練大機,最近玩曉不知火 ok wo
想當年我初初煲gsd果陣,我隻揪都係用金村雨的...
後期就練神盾,現時玩gsd玩abyss=.=
真係超好玩
新手都係 ...

F.IM真係新手機的說...
好多老手都中意用F.IM...反而A.STRIKE少左好多人用...
其實A.STRIKE個前格都唔差...
ABYSS曾經俾人少係禁機的說...
可能因為AB炮問題??
我只是覺得ABYSS前格好狠勁...
不過我唔識用...
我E+都練緊IJ...話哂都自己GSD+GS最愛機體之一...(第二係J )
不過出去挑機用大機壓力很大的說~

新手用禁斷
係一個唔錯既選擇
因為禁斷d炮幾準
加上呢部機..630血
再加上 佢d格好好撞

其次我覺得你玩脈衝比較好  
突擊弱化左  唔易用 對於新手

格機可以諗重劍脈衝  超大力 完招時間短  

大機我覺得曉比較岩你用  <--指冇仔個部
一來boost長  2來  得基本招    但性能好
br安定

原帖由 onqq007007 於 2009-7-24 10:10 PM 發表
新手用禁斷
係一個唔錯既選擇
因為禁斷d炮幾準
加上呢部機..630血
再加上 佢d格好好撞

其次我覺得你玩脈衝比較好  
突擊弱化左  唔易用 對於新手

格機可以諗重劍脈衝  超大力 完招時間短  

大機我覺得 ...

曉果部都ok 不過我比較鍾意用有仔果部多d
禁斷純粹係因為雙判定而準ja~射擊觸覺需求較低呢點我同意
a.西,側格1槍放生傷害比其他機大 但新手不建議用= =

原帖由 逆行企鵝 於 2009-7-24 04:50 PM 發表

F.IM真係新手機的說...
好多老手都中意用F.IM...反而A.STRIKE少左好多人用...
其實A.STRIKE個前格都唔差...
ABYSS曾經俾人少係禁機的說...
可能因為AB炮問題??
我只是覺得ABYSS前格好狠勁...
不過我唔識用.. ...

abyss n格x3駁前格 傷害中機首推呀 又可以放生(而事實係第5hit槍會唔中)
ab炮判定大 ,再者有導彈追尾性能極高的武器
缺點實有 地上boost較短,一入水關真係a_a
boost短用技術補救吧!
abyss招前格 真係人地爆seed時用一流 必中咁濟= =

原帖由 hunk1990 於 2009-7-25 06:37 AM 發表

abyss n格x3駁前格 傷害中機首推呀 又可以放生(而事實係第5hit槍會唔中)
ab炮判定大 ,再者有導彈追尾性能極高的武器
缺點實有 地上boost較短,一入水關真係a_a
boost短用技術補救吧!
abyss招前格 真係人地爆see ...

第5槍偶然會中的說...
尤其當你打到對手係場邊...
易中好多
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 04:53 AM , Processed in 0.035096 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存