2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 STING(台灣) 認為散彈過份強的入來舉個手la~~
返回列表 發新帖 回覆
樓主: CaThY敏
go

認為散彈過份強的入來舉個手la~~ [複製鏈接]

我覺得現在 傘但槍  也算是有點技術的槍
雖然比衝鋒槍技術少
但是你可以想想
@傘但槍強在近距離一槍死 中距離要看運氣有時要打好幾槍 傘距離無用
但是他依槍不死就是敵人殺你機會大 而且不能穿牆
@狙擊 遠距離專用 近距離高手還是殺的到人 技術差就近距配小槍
@步槍 進中遠都可打  可穿牆
@衝鋒  威力不大 但是準度算夠 可穿 但是技術要求太高不好用

有部份人都對散彈好多抱怨.特別對於佢既威力.
我作為"閃但"既愛好者.真係想俾少少意見,
在於佢既威力.無可厚非.係十分強.大家都知強在佢一彈=幾十粒彈.好似雷明頓咁.威力又高.普通中距.1槍就可以.
大家都知e隻game有分命中要害.閃但咁強都係因為一發多彈.命中要害既機會高好多.手.心.腳.頭.苗中間就有好大機會中手同心.殺人極易..另外跳射方面.散彈既準心跳起都冇咩大既變化.可以話係散彈近距離既優勢.同樣的.狙/步都有穿牆既優勢...知道牆後有camp位就開幾槍先.你要知道.對牆開槍.如果中人既話個準心會由白色變紅色(一瞬間).咁你就知要開多幾槍= =
係速度方面.除左自動化散彈之外.其餘都好慢.要上一下彈先有第二發.第一發唔中既話.就有8成機會死."閃但".顧名思義.開一槍.閃.第二槍.再閃.當然係用障礙物.阻擋.所以係散彈既技術方面.再唔係係準確度.係跑法同反應.
有其他樓都話咩場都屈.或咩槍克咩槍.實話實說.係有少少部分關係到.但係最大都係人既反應.
作個小例子.
你用步槍係轉角位.閃但的我.一定以跑既速度去到轉角位.因為想送人一個突擊.但係唔好唔記得係有腳步聲聽.有留意的話.一定聽到有月黎月大聲既腳步聲.代表有人向."步槍的你"跑緊.你既反應唔係諗應唔應該沖出去.因為人地係散.你好大機會俾佢一槍ko.係應該點樣保護自己.步/狙.就搵暗角or跑到遠少少既地方.因為人地可能係散/狙/步.遠少少都有拼火既機會.如果散彈沖入轉角位就話.唔使諗佢實死.狙的話.佢苗到你就你死.or你爆左佢頭/壓槍都仲有機會.如果對方係步既話因為你已經苗到佢.你殺佢既機會係最大
如果係企係轉角位等你.閃但出黎開一槍再閃走.你可能已經死左.如果係步/狙.大家都得50%殺對方.狙.睇下你步槍打中要害定係佢1下盲槍準.步.就睇大家射咩位啦.
我係想表達出技術基本要有.但係必須要有既係隨機反應.咩槍都一樣.知自知彼.你轉玩閃但一排.就可以知道閃但會係咩位camp你or跑位
在同級數之下.只有最強玩家.冇最強既槍.我只係俾意見.勿咀炮
唔好彈d咩 手槍對狙個d既post黎疾我= =有呢種人既話...都唔阻你啦...大家明白你既

玩過星曲WEB

原帖由 CaThY敏 於 2009-7-31 19:13 發表

散彈基本上個個場都屈機吧= =

霰彈優勢係近距,中距開始要睇運氣。只要霰彈第一槍殺唔死人,好難開到第
二槍。因為步槍高手會係第1~2槍就爆人頭。

回YCN

打中人仲有聲音會唔同,打中頭更加唔同~.~

唔多覺
我話步槍過份勁就真 =         =
如果散同AK打唔1野死包你 掰掰
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-4 08:53 AM , Processed in 0.027573 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存