2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 中華英雄Online 《中華英雄》心得資料區 [原創]血族心得 (笑) 還有練功心得 各界通用.\_/. ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[原創]血族心得 (笑) 還有練功心得 各界通用.\_/.

本人因為常在台服中遊蕩,所以心得用書面語來寫
希望各位見諒!
-------------------------分格線--------------------------------
配點心得;
我使用的頭35級都是全精
35級打後便開始點體,因為往後的怪打人都會比較痛
以防低的我們一定要把血撐高!
而氣運本人暫不考慮 以後可能會把氣點高

技能;
主動技能;噬血咒 - 這是一開始就能學到的攻擊技能
                      不要想把他點滿 往後這扣單體技很有用
                      因為官方把5秒CD改了3秒,所以掛網很好用
         聚血咒 - 40級前唯一的一招補血技能
         潰血魔功- 範圍攻擊技能 唯一注意的是不能引太多怪
                       因為血族血少防低 很容易死喔
         血蠱爪功- 開怪很好用,還是持續傷害
         炎龍煉獄劫- 可以召出來幫打,但不能控制,容易引怪
         梵天真言- 全屬性上升 學滿+5
         大梵聖印- 範圍補血技
         *返生禁咒 因為暫時沒有需要 所以我只點到30 有需要再學滿
永久技能;迴內心經 -提升內力回復 點滿+15內力回復
         仙氣道藏 -增加內力 點滿60MP
絕招;血族聖痕-縮短範圍內隊員的共通及獨立冷卻時間,集氣時間加速,攻速上升
     血之聖光-回復範圍隊友的氣血
共通技能;
只需點-玄天寶鑑 加內力
      -長天寶鑑 加氣血
      -天罡心法 加防禦
      -還有怒氣爆發 os;因為絕招是需要怒氣的~ 這可很快的集到足夠的怒氣
******基本上會有足夠的點數讓你點滿以上各種技能(!)*****
血族天羅傘心得;
本人在晚上也會開著來掛
以身上只會帶著1組的天書, 各1的商水
就足夠掛個半天囉
-------------設定------------
我把氣血和內力 當低過35%就食水
但是因為血族練功能自補 還有回內很快
基本上要食水的機會少之又少.
-------------技能設定---------
第一次攻擊:血蠱爪功
攻擊技能:噬血咒
自身持續態:梵天真言
法杖末到30級前都不要使用,因為它常常會幫你引到別的怪,增加自己死的風險
但是一到了40級就可以常駐梵聖印
血量就可以常常滿滿囉
但要較尋怪範圍為500-700,不然會補不到
---------------------------------------------
通用練等心得;
在30等左右,大部份的朋友都會出現卡等的情況
基本上等級都會在死林/黑龍會地圖上卡著
首先要先解完該級所給的任務
順便也把百鍊任務接一接~
百鍊一天一張地圖只能解3次
然後一直在掛,再配合等升的0k快的

百鍊任務最好組隊去打
這樣怪打快得多.我相信有不少人呆呆地打足夠了隻數就去交任務吧
其實打得愈多經驗也會多喔
只不過經驗的增加都不多勒

os;以上就是一天可以升等的方法
   下篇的文章的都是各種任務的攻略(!)

請提出各種的意見~
英雄SER 血族 夜凜留
已有 3 人評分威望 Good 收起 理由
霍景耀 + 2 感謝分享!
人造人 + 40 心得分享~
風魔仔 + 1 我都想練隻血族~thx

總評分:  威望 + 40  Good + 3   查看全部評分

自己搶1

原帖由 mobing27 於 2009-8-13 11:00 PM 發表
自己搶1

邊有人會自己搶1嫁==”

不過多謝分享!!! 寫得幾詳盡!!格式清楚,文字清析!!真係讚!!

原帖由 人造人 於 2009-8-13 11:26 PM 發表

邊有人會自己搶1嫁==”

不過多謝分享!!! 寫得非常詳盡!!真係讚!!

百痴行為通常都系我做
嘻;仲有下文架;D

十週年勳章(賀詞)

血族.賣小見小.平時打怪都見唔到毒宗

謝謝分享了
好清楚

原帖由 風魔仔 於 2009-8-14 11:17 AM 發表
血族.賣小見小.平時打怪都見唔到毒宗

毒宗比起血族好似仲少尼-_-

這不是永久性 如果一直使用不是蠻浪費mp 嗎

原帖由 byronhk 於 2009-8-14 10:11 PM 發表
這不是永久性 如果一直使用不是蠻浪費mp 嗎

不會.
因為佢系有20分鍾持續時間
到左20分鍾過先會自動加狀態
同埋用一次只系冇左15內力
對多內力既我地真系少毛見大毛

gd 岩曬我 我岩岩都想玩ec a_a

我都想 玩隻分身  而家 對血族 有d 興趣...

玩過星曲WEB

百鍊怪打得愈多經驗就愈多?
但我打第一次百鍊佢要我打25隻我打左1百隻佢都係比得17xx我

原帖由 jhigh 於 2009-8-15 07:22 PM 發表
gd 岩曬我 我岩岩都想玩ec a_a

加油喔

原帖由 shone 於 2009-8-16 02:24 AM 發表
百鍊怪打得愈多經驗就愈多?
但我打第一次百鍊佢要我打25隻我打左1百隻佢都係比得17xx我

可能系愈高LV比既經驗都會多.
例如我解五色堂百鍊 打300隻會有4948經.
我打左2500隻佢就會比一萬經我.

人地話血宗..玩哂..

如果 有埋D 圖 就完美...

笑傲無雙

百練d經好似固定的= =
(記憶之中...)

事實上...血族我唔覺得弱wor~
我地幫既暗龍...我同佢打都未必贏到佢架wor~
雖然未打過@.@

原帖由 邪獅 於 2009-8-24 12:26 PM 發表
事實上...血族我唔覺得弱wor~
我地幫既暗龍...我同佢打都未必贏到佢架wor~
雖然未打過@.@

血族開始越來越勁
由好多人話血族最廢變左好多人都話血族最勁

笑傲無雙 玩過星曲WEB

唉   開頭抵lv果時人人都唔睇好
而家睇下   其實都勁丫
唔錯    對於想玩血族既朋友黎講
呢個post簡直係正野黎
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 11:00 PM , Processed in 0.039040 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存