2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 SD高達Online 《SD高達Online》影片貼圖區 之前錄低左既對戰片段~~
返回列表 發新帖 回覆
樓主: CaThY敏
go

之前錄低左既對戰片段~~ [複製鏈接]

原帖由 誠ChuN〃 於 2009-9-1 11:58 PM 發表

咁又系....有最真系幾燥下
明知對手論技術絕對唔成問題
但系有時就系輸在果一招半招..真系囧

"信"狙聽友人講 - 如支狙系手果到比較難用..如系個肩位會簡單D (如AR決會易D)

右Lock好講「經驗&手感」
要小 ...

舊歌岩吾岩
下面有幾首都幾好聽
伊藤由奈 - Trust you
X-Japan - Silent Jealousy
Versailles - Shout & Bites
Versailles - The Revenant Choir
郭靜-下一個天亮
楊丞琳-帶我走
Micheal Jackson - You Are Not Alone
Michael Jackson - We Are the World

Girlfriend (Dr. Luke Remix) (featuring Lil Mama)

原帖由 CaThY敏 於 2009-9-2 09:48 AM 發表
舊歌岩吾岩
下面有幾首都幾好聽
伊藤由奈 - Trust you
X-Japan - Silent Jealousy
Versailles - Shout & Bites
Versailles - The Revenant Choir
郭靜-下一個天亮
楊丞琳-帶我走
Micheal Jackson - You Are Not Alone
Michael Jackson - We Are the World
Girlfriend (Dr. Luke Remix) (featuring Lil Mama)

*紅字為小弟喜歡
帶我走 呢隻系小弟至愛..可惜小弟男音唱唔到..
MJ隻「We Are the World 」都唔錯GA..不過興趣...FEEL不太大

以下就系今日小弟有時間汁汁自己D歌搵出泥
比較另類..有時間唔中聽下都幾爆下↓
                                      河蟹你全家feveR.

**英文**

歌手歌名
Kelly ClarksonBecause Of You
Groove CoverageFar Away From Home
R KellyI Believe I Can Fly
Sweet BoxIn A Heartbeat
Sweet BoxWith A Love Like You
Flo RidaLow
席琳狄翁My heart will go on
Linkin ParkNew Divide
Amber PacificPoetically Pathetic
Sum41Stillwaiting

**日文**

鏡音玲爐心融解
平井堅輕閉雙眼
KOH+ (福山雅治×柴崎幸)最愛 saiai
Stereopony淚ウ
唔豬..(街機頭D赤城 BGM)Killing My Love
根岸さとり星之扉
唔豬..(死神劇場版3 OP)今宵.依然見不到太陽
アリス九號Tsubasa
奧莉維亞Starless Night (NANA ED)
元気ロケッツHeavenly Star
QueenI was born to love you

**中文**

F.I.R我們的愛
側田命硬
側田三十日
側田好人
周杰倫不能說的秘密
S.H.E不想長大
海鳴威我的回憶不是我的
關楚耀你當我什麼
曹格背叛
楊丞琳帶我走
Stephy 鄧麗欣 黑白照
陳奕迅夕陽無限好
陳柏宇I Will Be Loving You.mp3
陳柏宇永久保存

細細聲講..呢首歌見証我一段戀情開始..至到完結
所以聽返之後心情真系複習..可能我比較感性..眼角濕濕地

會日文的聽完都應該會有FEEL..

我想問點可以6低...我想試下

支持=]`
睇黎你愛上了炮西=口=

原帖由 傻佬樂 於 2009-9-2 08:15 PM 發表
支持=]`
睇黎你愛上了炮西=口=

因為部野真系好好用@@

原帖由 誠ChuN〃 於 2009-9-2 07:24 PM 發表

*紅字為小弟喜歡帶我走 呢隻系小弟至愛..可惜小弟男音唱唔到..
MJ隻「We Are the World 」都唔錯GA..不過興趣...FEEL不太大

以下就系今日小弟有時間汁汁自己D歌搵出泥
比較另類..有時間唔中聽下都幾爆下↓ ...

甘好心機整個表出來@@
同埋我想問你識吾識mca 如果識既話可吾可以教下我@@

原帖由 CaThY敏 於 2009-9-2 09:34 PM 發表

甘好心機整個表出來@@
同埋我想問你識吾識mca 如果識既話可吾可以教下我@@

小弟只要識為值得幾辛苦都會做..
小弟比較變態..自稱 - 清潔企理控
做個表出泥企企理理唔論自己定人地都睇得舒服D
不過真系冇咩時間..唔系我驚自己會打哂D歌出埋..o暈

MCA絕對無問題
不過依二日就真系教你唔到Sor..
因為小弟部腦唔知咩事開機就有一條條一格一格野..
換左個mon都系咁..
依幾日都系用緊舍弟部腦
聽日我搵友人上泥小弟家中救忙

不過雪姐你想點學?
‧想小弟拍條片出泥?
‧MSN / 系度 文字教授?
‧一邊玩一邊用電話教授?

茶實小弟都試過學過友人
方法為親身教最為方便..
不過呢相信都大家都唔會方便嫁啦..

小弟先用字海講授一下..睇下雪姐有冇天份啦
小弟都系自學..所以都系小弟點學就點講
可能會有點字海不過試下睇下啦..可能會有用..
小弟會畫力善用一下「文書處理」包裝得令令仔仔

話小弟行貨都要講..何謂「MCA」
「MCA」系由2大動作組合而成
「MCA」=「收刀」+「衝刺」

「MCA」
揮刀打中目標2野 (可以1野..不過初學以2刀最易上手一點)
按2次WW(衝刺)
轉3武轉返1武(收刀)

要留意一下揮刀2下之後個節奏
部部機個節奏都唔一樣
推薦用元祖作練習
要留意就系MCA收刀為關鍵
元祖收刀小弟認為目前系全SD最好

劍西、劍Z 收刀都做到唔錯效果
不過劍西系練習打會爆地..可能會影響學習
至於劍Z個收刀節奏比較怪..所以都唔推薦初學用

下面有2條片
仔細留意一下片中換轉武器時機
*收刀 - 轉2轉1 / 轉3轉1 都可以
*不過小弟學系轉3轉1 ←2者比較依個簡單D

作用主要為左打到會心(系有限擊中數輸出最大傷害)
其次避大絕(以閃 - 地圖炮必殺和亂舞必殺為最簡單)
「收刀」(唔系部部機都可以做到收到效果)
揮二刀後切換3武同時按WW
作用消除硬直時間
「衝刺」
十分簡單..只是按2次WW推進

最好唔好睇太多唔同GA片
睇死一個泥學系小弟心得之一
下面2條都系一樣
只系一個慢少少一個正常速度

睇唔明學唔識唔洗灰心
當時小弟自學足足用左1星期
前後要2星期先熟手

頭先得行上去YOU仔搵到
好掛住以前一大把FD系機舖GA日子..

都系最哀雪姐..做咩提起 "帶走走"
搞到我唸返起以前D野..種種回憶
害我眼角濕濕地

原帖由 誠ChuN〃 於 2009-9-2 11:55 PM 發表

小弟只要識為值得幾辛苦都會做..
小弟比較變態..自稱 - 清潔企理控
做個表出泥企企理理唔論自己定人地都睇得舒服D
不過真系冇咩時間..唔系我驚自己會打哂D歌出埋..o暈

MCA絕對無問題
不過依二日就真系教你唔 ...

其實而家最高難度系收刀果下=.=""
次次都系換左武就吾記得轉返就禁攻擊

原帖由 CaThY敏 於 2009-9-3 09:05 AM 發表

其實而家最高難度系收刀果下=.=""
次次都系換左武就吾記得轉返就禁攻擊

咁你轉咩武泥收刀
不過轉左之後唔記得轉返1武依一下比較笨笨‧﹏‧
請努力!!

付上初學神盾戰成績
盾仔好耐之前唔知抽咩果陣意外扭到..
不過果時對定身類機百曉不通所以打入冷官收藏..
而最近無意重看SEED系列..眼見盾仔的帥樣..
心思思同佢改完色之後亂入戰埸!!
結果其剪機都唔錯..可能有MA型態&倒地炮

話說小弟隻炮西除左解任會用之外,其它時間都係封緊塵
但岩岩上左中士...無任岩用佢
睇黎都要用佢同人打...

樓主,下次打獨眼巨人最好有瞬間轉移呢樣道具,跌落去下面而又飛唔到果陣可以救命

原帖由 kayeung1019 於 2009-9-3 05:28 PM 發表
話說小弟隻炮西除左解任會用之外,其它時間都係封緊塵
但岩岩上左中士...無任岩用佢
睇黎都要用佢同人打...

樓主,下次打獨眼巨人最好有瞬間轉移呢樣道具,跌落去下面而又飛唔到 ...

冇錯..對戰都絕不會用上炮西
因為小弟根本無法駕馭..

小弟十年先解任..
根本上目前都系解到唔知咩任..
上了士官就沒理會..到目前中尉都沒去理..

布布機都系暴風好..

原帖由 誠ChuN〃 於 2009-9-3 05:34 PM 發表

冇錯..對戰都絕不會用上炮西
因為小弟根本無法駕馭..

小弟十年先解任..
根本上目前都系解到唔知咩任..
上了士官就沒理會..到目前中尉都沒去理..

布布機都系暴風好..

我反而對戰 用炮突系最勁- -
用劍突反而覺得好難用

原帖由 CaThY敏 於 2009-9-3 05:46 PM 發表

我反而對戰 用炮突系最勁- -
用劍突反而覺得好難用

每個人都系特別..依D系味叫做獨一無二呀?   (睇緊傻瓜青蛙)
近身系都系需要唔少意識&技術技巧

所以呢..慢慢呢啦
小弟最近都學緊盾仔(定身系)
不過識玩炮西..後期多數都會變成實彈好手

原帖由 誠ChuN〃 於 2009-9-3 05:51 PM 發表

每個人都系特別..依D系味叫做獨一無二呀?   (睇緊傻瓜青蛙)
近身系都系需要唔少意識&技術技巧

所以呢..慢慢呢啦
小弟最近都學緊盾仔(定身系)
不過識玩炮西..後期多數都會變成實彈好手

mca真系好難=.=""
開始有d想放棄劍突

回復 34# CaThY敏 的帖子

-.- 你要練下收刀先 練好收刀 好易用mca -.-

原帖由 刀光影 於 2009-9-3 06:12 PM 發表
-.- 你要練下收刀先 練好收刀 好易用mca -.-

學極都學吾到點收刀=.=

原帖由 CaThY敏 於 2009-9-3 07:11 PM 發表

學極都學吾到點收刀=.=

睇得出,今日同你打過一場...
多d入訓練場打渣古練下就得...
(我係今日用ar決果條廢人 )

原帖由 kayeung1019 於 2009-9-3 09:33 PM 發表

睇得出,今日同你打過一場...
多d入訓練場打渣古練下就得...
(我係今日用ar決果條廢人 )

不過無面對面同你打過xd 我狂比d拳機追住黎打之後追殺返佢地轉頭無咩理都其他機

簽名被屏蔽

原帖由 CaThY敏 於 2009-9-3 10:14 PM 發表

不過無面對面同你打過xd 我狂比d拳機追住黎打之後追殺返佢地轉頭無咩理都其他機

你送左一次連技比我
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-4 08:02 AM , Processed in 0.042007 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存