2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 今日終於明白咩叫老西最狗=.=(gvg)
返回列表 發新帖 回覆
go

今日終於明白咩叫老西最狗=.=(gvg)

本身我唔知人地話咩老西既人多數係狗人......
我心想:人人玩法都一樣姐...
就係前幾日.....我試緊new高達....突然比兩架gp02挑.....冇咩問題姐....兩粒核彈 圍落都應該有得打
結果輸左....果然初次上陣既機唔係幾熟...
今日我再去 又係佢地=.=又係一樣著住老西 又係兩架gp02.....
之後去搵個fd陪我同佢玩屈 用gp02屈返佢地(死0 對面死3)
再之後又再黎2xgp02(死1 對面死3)
之後黎多兩場....一樣gp02...
(其間發現....佢地對格呢回事係廢既 只係識飛去人頭頂 放核彈)
兩場之後我尿急wc中  終於輸左場 之後換錯機nt1.....個fd照gp02(又win左幾場...)
其間發現....佢地狗到我一行埋去就飛頭頂...拖時間咩....算.....我比你打(解甲) 但都係格唔過我=.=
過左一場 佢地換東方不敗同wing0......(我都解甲同你玩 你做咩想解我甲先=.=")
結果....又大勝.....佢地真係好有恆心.....連格都未熟學人挑機....
就係你大意果陣...gp02 卡碧尼既組合出現....我跑過去對面望下...(原來仲想打=.=)
結果係佢卡碧尼逃走+狂放浮炮 我地輸左....
之後發老脾比佢見識既叫真正既狗....雙卡碧尼(我單手玩)圍攻gp02 再勝利差唔多5~6場....呀好累....唔想打 企係到比佢打死走人算
就係咁....發現原來所謂老西就係專係人頭頂唔比人打,單挑唔夠人黎搵老友,只係識搵d幾屈下既機黎玩
就係咁玩足咁耐我都完全冇技術發揮.....出世到而家第一次玩到咁悶.....下次見到老西走人算.....比錢黎悶...唉...

我同fd打只會得幾個組合
1:自由(fd)+華沙哥(我)
2:突擊(fd)+華沙哥(我)
3:神盾(fd)+華沙哥(我)
4:盟主(fd)+華沙哥(我)

唔明   可能我唔熟   雙mk2無限子彈我覺得已經好勁
卡碧尼1千機因為子彈多同埋果3連槍一定連得晒??

原帖由 秘月十六劍 於 2009-9-5 02:59 PM 發表
唔明   可能我唔熟   雙mk2無限子彈我覺得已經好勁
卡碧尼1千機因為子彈多同埋果3連槍一定連得晒??

MK-2 無限彈,中倒先得GA

卡仔D牛油砲,追住你黎射WO,又唔會即時打DOWN你,同用豆一樣磨你血

依家真係多左好多中年老西落場打機...灣岸果D就9西黎..又911又串77

打GVG果D 只係識用陸高,坦克,卡仔,果D細機,

我試過見倒對面幾鋪陸高,唔SET回避,打卒,9STEP9射...打到我悶...索性棄機算

原帖由 miguel2887 於 2009-9-5 10:10 PM 發表

MK-2 無限彈,中倒先得GA

卡仔D牛油砲,追住你黎射WO,又唔會即時打DOWN你,同用豆一樣磨你血

依家真係多左好多中年老西落場打機...灣岸果D就9西黎..又911又串77

打GVG果D 只係識用陸高,坦克,卡仔,果D細機, ...

佢地覺得好有趣掛可能-,-

我眼見既西裝友 大都係打法不討好, 而且會舖銀連CON

老實講 打卡姐我覺得最有可能既係exia
一來特格可以瞬間甩開d仔 二來ass快 係卡姐有硬直(即係手指指果陣)
係比唔到反應,因為玩得卡姐都會好習慣性手指指就指到尾
之後一埋到身就一切都好辨事
單純bd格都可以屈機~上次我打 原本1v1緊~
無啦啦1v2  我exia打rx78+卡姐 咁卡姐一開波就放我仔 好自然就係落戰書啦
咁我就殺左佢,正想同rx78開打果陣 又係放我仔 我就谷鬼氣 同緊78打果陣都唔理 沖埋去勁殺 78都識做 唔幫拖,打完 部78走左過黎同我傾計xD

打機你嬴又點~品係好重要 你可能會話品格好主觀架ja~
我就唔多覺 最小最小都個標準係到

原帖由 hunk1990 於 2009-9-8 03:12 PM 發表
老實講 打卡姐我覺得最有可能既係exia
一來特格可以瞬間甩開d仔 二來ass快 係卡姐有硬直(即係手指指果陣)
係比唔到反應,因為玩得卡姐都會好習慣性手指指就指到尾
之後一埋到身就一切都好辨事
單純bd格都可以屈機 ...

神 同 盟 ge機動性都可以避倒卡仔揮手牛油,1下都唔中

原帖由 miguel2887 於 2009-9-9 01:08 AM 發表

老盟一個地n左右箭步即刻避哂
老盟都學楚留香咁玩行水流雲步!?
話說頭像好靚女@.@本人黎??

原帖由 拉‧魯‧古魯謝 於 2009-9-9 02:11 AM 發表

老盟一個地n左右箭步即刻避哂
老盟都學楚留香咁玩行水流雲步!?
話說頭像好靚女@.@本人黎??

係就好..係識就仲好...係我條女就更好...

頂我成日著老西去打機架WO
下次鬥玩GP02
我挑機GP02除左一開波之外全程開格

原帖由 楓葉無情 於 2009-9-5 02:43 AM 發表
本身我唔知人地話咩老西既人多數係狗人......
我心想:人人玩法都一樣姐...
就係前幾日.....我試緊new高達....突然比兩架gp02挑.....冇咩問題姐....兩粒核彈 圍落都應該有得打
結果輸左....果然初次上陣既機唔係幾 ...

最痛苦組合我個人覺得係太空坦克X卡姐...
對手唔輸都會極速頹廢

原帖由 miguel2887 於 2009-9-9 01:08 AM 發表

我自問對所有gvg既機體都熟
係唯獨是唔熟呢兩部機~
不過我好奇在 你唔講自由既?_?

打極都係個7強就真=.=

原帖由 hunk1990 於 2009-9-10 12:50 AM 發表

我自問對所有gvg既機體都熟
係唯獨是唔熟呢兩部機~
不過我好奇在 你唔講自由既?_?

自由=.=爆粒SEED飛兩飛就避哂啦...
避牛油冇難度...

我就係知佢打法普通 只識上下飛 左右郁=.=先咁屈佢黎到侮辱對方.....我認真既話用神高速殺啦
尋日先用神高同個阿叔玩 陸高屈我遠攻隊友機又唔用迴避 真係冇品 雖然可以用戰略黎解釋 但..打到咁冇臉...後面成班人望住你咁輸都笑啦下話.....(佢對住我未嘗一勝 )

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 09:05 PM , Processed in 0.037082 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存