2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 RF Online RF ONLINE BUG或遊戲設定 改善區
返回列表 發新帖 回覆
go

RF ONLINE BUG或遊戲設定 改善區

睇下大家有什麼可以覺得改善

1. C族召喚如果召獸在打 你跑走 就好易會彈GAME 呢個BUG 由台版到而家仲係咁 CCR 無改善過

2. 地圖既BUG 亦唔係全部改善

3. 藍機的攻擊力是否過強了?

原帖由 MamaMama 於 2009-9-5 06:09 PM 發表
1. C族召喚如果召獸在打 你跑走 就好易會彈GAME 呢個BUG 由台版到而家仲係咁 CCR 無改善過

2. 地圖既BUG 亦唔係全部改善

3. 藍機的攻擊力是否過強了?

1. 習慣了

2. map bug是3族都要面對的問題

3. 藍機51可用55特化
     C召54可用55特化
     A砲只能老實升55

係我既測試服試過...

當a65炮+4...一套攻迴頂天......普攻打大黃甲(係最高級)大約1萬一下
..所以藍機過強
只係時間既問題....a,c族一有裝~
機甲即刻變豆腐

ser既設定係冇改過....跟正服

原帖由 算命 於 2009-9-5 07:17 PM 發表
係我既測試服試過...

當a65炮+4...一套攻迴頂天......普攻打大黃甲(係最高級)大約1萬一下
..所以藍機過強
只係時間既問題....a,c族一有裝~
機甲即刻變豆腐

ser既設定係冇改過....跟正服

應該快快實裝 復活專家 專用既 移動型機甲 / 維修型機甲
(AC族都有副特化, 唯獨B專...)

C族65召喚獸別只用1等放大好不好...?  仲要扣主人FP
B - 黃金甲, A - 黑砲座, C...? 吹漲版召喚

A族嘛...50級後別太威就好了

回復 5# Maximillian 的帖子

台SER未汁之前~我係官網睇到介紹特化係有提過維修機甲= ="但冇圖....

原帖由 算命 於 2009-9-5 11:08 PM 發表
台SER未汁之前~我係官網睇到介紹特化係有提過維修機甲= ="但冇圖....

傳說的工程師主機

大家覺得除左多BUG
仲有咩唔好??

外掛果D唔講啦
我地相信OMG =]]]
如果大家公平環境 我相信更多人會買商城野
開就開2-3個SERVER 好了集中多D人

榮譽勳章 十週年勳章(賀詞)

=.=我覺得呢隻GAME本身係D地圖問題  其他都冇乜野

同埋加速同外掛最好封緊D-.- 之前玩7SER B族隻族長長期加速.. 捉左仲行得快過我十倍...

最緊要清左個地圖BUG 封外掛/加速

其他都唔需要點改啦-.-最好用月費制度 咁樣比較耐玩 好多隻GAME買點先勁既 結果又係收皮

好多學生哥 支付唔起 覺得點玩都係唔夠人打既 就慢慢淡出隻GAME

回復 8# MamaMama 的帖子

禁加速消圖.....總之一定要禁一D 會搞lag 個ser既外掛...
自動打怪我覺得唔會太影響個ser既平衡....
起碼佢地係因為要返工返學而冇時間玩先用自動打....又唔會影響到人地...
你有你打...我有我掛....
地圖bug.....都一定要改....
最緊要改礦山既地圖bug...呢個係十分嚴重...
打晶個陣冇啦啦比塔殺左...但搵唔到係邊.....

商城.....如果omg你地想隻game耐玩...多人玩
咁商城一定唔好賣無知..恩寵升級器...
呢d升級器會破壞呢隻game既平衡...
到時會係有錢人玩晒....只係用一個無知升級器..就可以隨意咁上+6+7
窮人永遠都上唔到+6+7...最多到+5....
最後~一班有好多人都會走....
因為你點沖...都沖唔到+6+7..
但人地有錢就可以有+6+7=  ="

商城賣個D攻防水..打洞器個D就冇問題~
一有升級器..就等於呢隻GAME既末落...

希望OMG你地可以考慮下上面既意見@@

我覺得始終應該在人數上要設限
CCR 內裏怎麼設定每族優點都好
人數差太多沒平衡可言

可以在創角時就實施人數限
不同等級範圍的玩家資料應該統計後在官網公開

或者更大膽點, 就是要有弱族優惠
e.g. 練等+exp, 增加掉寶率, 減少死亡懲罰...etc
強族自然不能無限制的強大
e.g. 連贏CW礦量減少, PvP獎勵減少, 國力差去到某數值不能進入弱族租界...etc

其實整個概念很簡明, 差在肯不肯改

玩過星曲WEB

omg唔係提倡4不1沒有
做哂呢5樣就基上可以了
不過呢,我都係希望rf可以升快d...
因為真係好慢(可能我新手掛,冇裝冇錢)
同埋呢可唔可以整埋一個ac只可以玩一個族(好似w?w咁)
同埋呢,專家整裝(pt99都好)後期好似冇乜用咁

原帖由 funny~k 於 2009-9-9 12:09 AM 發表
omg唔係提倡4不1沒有
做哂呢5樣就基上可以了
1. 不過呢,我都係希望rf可以升快d...
因為真係好慢(可能我新手掛,冇裝冇錢)
2. 同埋呢可唔可以整埋一個ac只可以玩一個族(好似w?w咁)
3. 同埋呢,專家整裝(pt99都好)後期好似冇 ...

1. RF己經exp3倍化了, 對大部份玩家來講係好消息
但係CCR不是設定C族前期強勢?
  3倍化 = 多d人升50 = C族強勢被3倍弱化

PS: 其實想再升快d可以考慮買商城+exp靈石

2.  唔同ser玩唔同族, 合服時點算?(強刪是旦一個lol?)

3. 後期專家整裝同人物等級有關

一定要冇加速

掃門

彫塑傢吉培尒蒂於1435年為佛羅倫薩浸禮堂設計的第三道銅門,應被視為這位藝朮傢在藝朮原則上的重大質變。這一道銅門花去了他27年漫長的創作時間,成為文藝復興時期一件傑作。在這?,他放棄了過去四幅一組的哥特式傳統裝飾格式,把浮彫所要描寫的生活情節加以擴大,納進一個方框內。按炤他埰納的聖經故事來細細欣賞,浮彫情節的層次多了,透視度自高至低深度感強了,它們已搆成一幅完美的彫塑繪畫,有些搆圖內含有若乾個題材,使它增添了象征性和研讀性,減少了敘事性。在五幅畫的四周並飾以小的彫像、頭像,作為一種邊飾(其中有吉培尒蒂的自彫像),而沿著外緣的整個長方形門扉,又添上具有文藝復興特征的花、葉和果子之類的植物圖案。
  銅門浮彫完成之後,引起了全城的轟動,大傢都爭相去觀賞,教堂把這扇銅門稱之為天國之門。米開朗基羅也高度評價這扇美麗的大門,說它美麗到稱之為天堂的門是無愧的了。藝朮傢廣氾運用他所精通的透視技朮,對每一個人物細膩刻畫得真實可信。他以科壆的分析方法,讓景與物的平面透視正確到令人稱奇的程度。用他的觀點來解釋,即要將透視的美與忠於自然兩者惟妙惟肖地結合起來。他認真模仿人物的形體結搆,細膩而完美地塑造揹景,這一切都要靠作者的青銅浮彫塑形與澆鑄技巧來體現,若沒有一點金銀匠的硬功伕,是難以實現的。銅門上十幅浮彫的聖經題材是由著名的人文主義者列奧納多•佈魯尼挑選的,但吉培尒蒂把?個題材壓縮在一個畫面內,如第一幅紀事場面展現了四個情節:創造亞噹,創造夏娃,誘罪,逐出樂園。情節儘筦重復,由於鬱鬱蔥蔥的山巒與樹林,以及莊嚴的拱廊與建築物等揹景,這?個題材被處理得天衣無縫。熟悉宗教故事的觀者既能看出內涵,又象一個統一的幻想境界,而且所有的線條是無懈可擊的。
  這一幅《雅各與以掃》的故事也是如此。 聖經《舊約》說,雅各與以掃是一對孿生兄弟,他們都是猶太人的祖先。雅各出生時抓住以掃的腳,故取名雅各,意即抓住;以掃出生時渾身有毛,取名以掃,意即毛。以掃熱愛父親,善行獵,雅各受母親的寵愛,但無長子權。一天以掃打獵回來,餓昏在地,雅各在熬紅荳湯,借機上前跟他談判,用餅與紅荳湯換取他的長子名分,以掃餓極答應,但還須受父親以撒的祝福,方可算數。雅各為得到雙目失明的父親的祝福,披上羔羊皮以冒充哥哥以掃。事後,以掃後悔不迭,意慾殺他。雅各便逃到舅舅傢?,為舅舅拉班乾了7年活,並娶了拉班的女兒利亞為妻。後來兄弟相見和好,共同葬父。以掃把迦南南部留給雅各,自己另建以東國。雅各的後代則成了以色列的12個部族,分佈在各地,這一幅浮彫就是把雅各披羊皮冒充哥哥跪在父親前受祝福(在右側)雅各在拉班傢乾了7年活(在中間)和雅各的妻妾兒女(在左側)等不同階段的故事串連在一個畫面內。
  浮彫的揹景埰用的是古羅馬拱廊,體現了作者對遠古的向往。這種藝朮手法是噹時文藝復興時期對古代藝朮崇拜的一種思想反映。總而言之,這扇銅門浮彫充分體現了作者對於光壆、透視法和解剖壆的深厚知識,也標志著一種藝朮新風格的誕生。

原帖由 Maximillian 於 09-9-9 07:56 AM 發表

1. RF己經exp3倍化了, 對大部份玩家來講係好消息
但係CCR不是設定C族前期強勢?
  3倍化 = 多d人升50 = C族強勢被3倍弱化

PS: 其實想再升快d可以考慮買商城+exp靈石

2.  唔同ser玩唔同族, 合服時點算?(強 ...

.........真的是C族前期強嗎?
我覺得是B>A.C.....

B的機甲打沒沖裝的人可是有壓倒性優勢的......
但C戰能力不會比A弱.....

路過頂

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

可否把畫面改好些..??

快速架砲算唔算bug,用召喚獸卡王練又算唔算

十週年勳章(賀詞)

今日發生左一件事就係....
大部份hkbn既人都連接唔到Ser! 官網一樣
呢個情況唔知有無出現係其他ISP身上....
由下午12點左右開始發生到依家1537都仲未改善到
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 06:28 PM , Processed in 0.040745 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存