2000FUN論壇

搜索
返回列表 發新帖 回覆
go

(gvg)2打2 [複製鏈接]

以下多數都係我同朋友玩果時既組合~請問以下邊個組合既整體能力好d??
1:自由+華沙哥
2:自由+mkII
3:盟主+華沙哥
4:gp02+華沙哥
5:突擊+華沙哥
6:華沙哥x2
7:神盾+高達

我覺得係2
有無得混合  自由+盟主    自由唔爆

突擊+華沙哥
可變性高,突擊可遠可近,走佬都唔慢
華沙哥配合突擊打中定近好
當然都要睇下對手係咩~

不過做突擊配合性要好高,就算作為主攻,都要配合住華沙黎打
以cpu既指令黎講,大概係護衛啊~!!!

原帖由 秘月十六劍 於 2009-9-15 02:33 PM 發表
我覺得係2

我fd用自由主要槍seed槍~好小埋身同人打~
加上我唔係咁中意用盟主~呢個組合好似有點兒屈

原帖由 hunk1990 於 2009-9-16 12:51 AM 發表
突擊+華沙哥
可變性高,突擊可遠可近,走佬都唔慢
華沙哥配合突擊打中定近好
當然都要睇下對手係咩~

不過做突擊配合性要好高,就算作為主攻,都要配合住華沙黎打
以cpu既指令黎講,大概係護衛啊~!!!

華沙哥個細佬2v2出奇地好用~加上中距離格都中人
救機感覺上好好

原帖由 0十字軍0 於 2009-9-16 02:45 AM 發表

華沙哥個細佬2v2出奇地好用~加上中距離格都中人
救機感覺上好好

所以配合突擊是很好用的..
我自己玩突擊無論1v1/2v2 我n格都剩係用n1前派>射擊
一仔會移動 二來受身不能...
如果華沙哥打前,有炮西無限飛彈+主炮,呢到就講求主炮使用既觸角
如果華沙哥打中距,劍西自然有用,但係劍西只係特戰強化,當華沙哥可以成功牽制敵機parter
那劍西4hit n格就可以做出好大傷害

因為突擊呢部機太高性能,我比好高評價

原帖由 hunk1990 於 2009-9-16 03:02 AM 發表

所以配合突擊是很好用的..
我自己玩突擊無論1v1/2v2 我n格都剩係用n1前派>射擊
一仔會移動 二來受身不能...
如果華沙哥打前,有炮西無限飛彈+主炮,呢到就講求主炮使用既觸角
如果華沙哥打中距,劍西自然有用,但係 ...

我習慣用華沙哥夾中人之後唔理佢去打同隊友圍另一個

原帖由 0十字軍0 於 09-9-17 02:46 AM 發表

我習慣用華沙哥夾中人之後唔理佢去打同隊友圍另一個

咁好睇突擊用咩裝備-.-
夾中左唔理佢係ok,但谷限飛西,劍西呢種型態
但炮西 一定要送佢一炮囉,我敢講 炮西係單發down既武器中 威力三甲
如果有cs 最好送埋cs...炮西cs又係sm...對上下移動超大...即使緣lock
係發炮前仍然有槍口修正,威力同lv3 金身石破天驚爆熱神掌差唔多
導彈cd快,唔好睇小佢彈速慢...你識得運用佢既時間差、第二粒有拋物線式射出
就可以係建築物後面狂射導彈
冇血既機又怕左你 冇限頭炮wo=.=

飛西,基本自保能力,回彈偏慢既beam槍
n格起身快,好撞,但係會甩第3hit
s格移動幅度大,仲會飛走,但係起手好慢,易比人打斷
射擊角狹窄,要小心
boost性能良好,特格優秀

e...?我做乜係到介紹突擊-,-~?
是但 打埋劍西佢吧

劍西,boost長度低,速度中
但係其格鬥霸道n格可以駁好多hit配合cs
s格起手快,判定各方面都霸道..
認真講句,一部step王既劍西係很惡打
當佢配合ass

十週年勳章(賀詞)

原帖由 秘月十六劍 於 09-9-15 02:33 PM 發表
我覺得係2

無討論價值

原帖由 hunk1990 於 09-9-21 07:05 PM 發表

咁好睇突擊用咩裝備-.-
夾中左唔理佢係ok,但谷限飛西,劍西呢種型態
但炮西 一定要送佢一炮囉,我敢講 炮西係單發down既武器中 威力三甲
如果有cs 最好送埋cs...炮西cs又係sm...對上下移動超大...即使緣lock
係發 ...

劍西1打1基本上都係拉槍
不過n3下+特格中間會有時間比敵人放支援打番你

原帖由 Noni 於 09-9-22 09:43 PM 發表

無討論價值

盟主全程腦殘3腳~3部機沖上去9格
自由中距離汁雞射槍~比人追用超長氣+3seed基本上冇咩機追到
很屈機既組合
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 04:20 AM , Processed in 0.035187 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存