2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 [GSD] 無限正義一問
返回列表 發新帖 回覆
go

[GSD] 無限正義一問 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞) 童話八週年

小弟前幾日去玩街機,見到有人用該機,在爆speed時的駁技是這樣。
爆speed: 橫格>特格>特格>特格
注:特格係跳高斬落地果招!
但係小弟經過多番嘗試,最後也不能成功
因為爆了speed時,當我用完一次特格之後,
再用第二次果陣,因為cancel既關係
好似出唔到咁,怪怪的

但係我又見到人地出>.<,仲駁得好令!
所以請各位指教!
===================================
現時小弟用該機的駁技,是這樣,請各位評評分,謝!
1.) 爆speed: 橫格>橫格>特格>b>a (因為小弟冇ps2.希望有人可以話比我知,扣幾多血>.<謝!)
2.) 幻想,未試,不知可不可行! 爆speed: 橫格>特格>橫格>特格>b>a (唔知個轉左黃色未>.<!)
3.) 請指教 無限正義 爆speed 後的 所有 駁技,謝!

原帖由 殺‧拳 於 09-10-4 10:14 AM 發表
小弟前幾日去玩街機,見到有人用該機,在爆speed時的駁技是這樣。
爆speed: 橫格>特格>特格>特格
注:特格係跳高斬落地果招!
但係小弟經過多番嘗試,最後也不能成功
因為爆了speed時,當我用完一次特格之後,
再用第 ...

你出唔到應該係你禁得太亂or太快
以前我都好似你咁成日cancel..
你出bc果陣要好清楚咁睇住佢打中佢先cancel唔好未打中就cancel

1. 呢招好細力..你如果想打down佢不nx4>8b好過你係咁禁
2.每一hit down值1  橫格>特格>橫格>特格>b 已經黃左
3. 駁招果陣少用橫格..當然要入人地果陣橫格係最好   但係橫格個豆腐盾真係好細力

你有無噤飛制cancel先再特格 姐係噤c->bc->c->bc
再唔係就好似2樓講既  補前格無敵飛機撞佢

有d高手場爆speed鍾意玩掉標 槍 掉標 槍 掉標 槍  咁放生原隻磨爆人地一部

原帖由 秘月十六劍 於 09-10-4 04:26 PM 發表
你有無噤飛制cancel先再特格 姐係噤c->bc->c->bc
再唔係就好似2樓講既  補前格無敵飛機撞佢

有d高手場爆speed鍾意玩掉標 槍 掉標 槍 掉標 槍  咁放生原隻磨爆人地一部

ij隻蕉down值係1,唔抵玩,
正義先會爆seed玩蕉,不過自己連槍好易冇氣都唔知

原帖由 你好野~ 於 09-10-4 07:41 PM 發表

ij隻蕉down值係1,唔抵玩,
正義先會爆seed玩蕉,不過自己連槍好易冇氣都唔知

可能佢地1挑1    無呢個情況
掉完標 就原位噤飛cancel開槍   之後落地  一係左右un開槍就落地
我真係覺得原隻磨爆果下誇張左d  又無修正   雖然佢全氣  一標一槍扣得果好少  要原隻磨爆一部大機真係有d難度
我挑過一場都係比佢磨左一半
係有個喪d  玩到劍西咁  前un飄標->特格->槍  放生   但係都未至於原隻爆
可能我後un拉盾西d

原帖由 秘月十六劍 於 09-10-4 07:59 PM 發表

可能佢地1挑1    無呢個情況
掉完標 就原位噤飛cancel開槍   之後落地  一係左右un開槍就落地
我真係覺得原隻磨爆果下誇張左d  又無修正   雖然佢全氣  一標一槍扣得果好少  要原隻磨爆一部大機真係 ...

所以咪話唔好用...有大力特格緊係駁特格

要用jump cancel出
橫格>特格>C>特格>C>特格>C>特格

有D機都係咁出...
唔係部部都左左 右右之後出

好似FREEDOM咁  橫格>C>橫格
而如果FREEDOM橫格>左左/右右>橫格
係博唔到

特>特>a 301 無紅血修正
DAMAGE4
不過對高手玩ij就咪用特格啦
我怕你爆種用特格 未扑晒落去己經食左佢一set n格
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 06:26 PM , Processed in 0.034099 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存