2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢幻舞曲 必需增加玩家數量!!
返回列表 發新帖 回覆
go

必需增加玩家數量!! [複製鏈接]

Gm...隻game人流不斷下降.....
我認為你地先要諗諗如何增加玩家數量...
一隻遊戲的動力在於玩家..沒玩家就可以摺埋了....

必需要更大的宣傳和一些對策...
夢舞係一隻好game[我以前覺得玩哩d game既人係白痴都比夢舞吸引住 xd) ...
所以應投放更多宣傳和更吸引的活動...五好黎黎去去都用同一個方式做囧...

個人意見~

相信更新系統/商城的道具會是吸引玩家回來的最大重點

但之前聽初音\(讚美)/ 過完美時空
gamina不是不想更新夢舞..
而是完美時空那邊合作上有些麻煩..
所以暫時只能不停搞活動~而未能更新系統/商城吧!

暫時我見到玩既人係慢慢咁升緊, 畢竟夢幻舞曲唔係開左好耐, 都只不過岩岩公測左個幾月

依家新手1線都就爆, 去新手2線玩既人都開始有, 唔似之前2線係完全無人的

活動勳章

之前我都同初音傾過
佢話無特別事而又係咁宣傳等於倒錢落海
但我相信佢唔會放棄夢舞
因為佢日日都為夢舞做到好夜....
有ADD佢MSN既都知...

佢呢排長期11點都重係公司的說....

十週年勳章(賀詞)

原帖由 紅豆湯丸*QQ 於 09-11-3 11:34 AM 發表
之前我都同初音傾過
佢話無特別事而又係咁宣傳等於倒錢落海
但我相信佢唔會放棄夢舞
因為佢日日都為夢舞做到好夜....
有ADD佢MSN既都知...

認同...
我覺得至少由十月中d活動一直都keep住好多
有活動玩Happy下..

希望大家參與多d
咁初音辛苦得黎都會覺得值呢

慢慢黎啦

初初勁舞出都係一樣....無咩人玩

仲要lag到傻

大家都係想等一隻好game姐

過多幾個月會好d啦掛 我諗....

大家叫多d朋友黎玩就得
相信夢舞會不停咁出event 如 新野比大家玩
只要大家多多支持 就會變得更好

成個11月得幾日無event玩

哇........如果咁都唔叫多event, 咁點先叫多呀

十週年勳章(賀詞)

我之前o係fez 版度做左個reply,其實好似樣
我quote番之前d野睇睇

原帖由 kawah1111 於 09-10-15 01:02 PM 發表
樓主只要睇番依家hk既版本去到邊,就知道有幾多裝,活動,地圖,道具去"扼"我地玩家錢
(用扼係因為扼得抵既好多時lol)
收入同支出都唔平衡,點樣去拎d老闆有信心再因為一隻成年幾既game 谷錢落去?

或者再咁講會易明d,先唔好理番工番學呢個問題
只計依家世界有幾多"遊戲"比人玩
我只係計電腦線上遊戲丫!
過百隻好了吧lol
又邊有咁多人去玩死一隻game丫~
你估代理一隻game就好似呢d post咁,做多d宣傳就有用咩
黎黎去去都係錢同人既問題
neverendness!

當然樓主既呢d說話好多人都諗到
但係當你睇下2kf入邊既online game既數字
當你留意下fez有d乜野版本,內容
再估下fez出左事,要拎新版本,搞活動要經過幾多個地方,用幾多人力物力
同埋經過幾多個地方(hk,tw,jp 一直loop住)
而且再諗下間間公司既運作
就會明點解香港fez係咁了

第一段,姐係藍色段落,先說明一下,
講緊果年幾係fez,唔係夢舞
不過,搵錢能力夠唔夠呢?有入去睇過既,都知咩事吧
再加上,隻game出左呢幾個月,
開左二個洗錢event,一次係cafe,黎緊第二次係網吧比賽
又出錢又出野食仲要搵埋人幫手
收支平衡?.?

第二段綠色
真係唔會完既話題,所以明就可以了

第三段啡色
係講緊fez既野
不過,代入番夢舞,
一樣都係loop住,
開個event比大家玩得開心d???多d items就算第時比賽贏左有特別item送?  etc
如果夢舞有事,或想加野
諗到諗到要叫完美時空(姐係大陸果邊)幫手嫁啦
而且人>人>人>人呢度都loop左唔知幾多層吧lol

其實講呢d野出黎,唔係話想嘈或乜野
而係依家香港玩家d質素低都嘔血
講真好似樓主你出個咁既post之前連個官網都冇睇過既人
已經好爆炸lol
最起碼
諗一樣野
代理要扼你錢,都要有隻game同人去支持
game入邊d capacity都唔掂,又如何去扼你錢呢
而扼唔到你錢,又點做宣傳呢?

有頭髮,又邊個想做辣lay?!!??!

其實好多人都明白,鍾意一隻game唔想隻game咁小人玩
但係無奈香港就係咁,人小game多

意見係,出呢d文之前,睇下,對比下 d game既內容
再做d實際d既意見,唔好下下叫d代理
"搞多d宣傳啦!!"
"d活動呢!?"

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 01:02 AM , Processed in 0.033930 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存