2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 [GSD]閃雷隱形
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 兔小砂
go

[GSD]閃雷隱形 [複製鏈接]

如果我識cancel就唔洗問你啦
點解你唔會覺得你句野好冇禮貌呢?
我只係一個新手,唔會識晒你地所識既野囉~

原帖由 兔小砂 於 09-11-11 12:12 AM 發表
如果我識cancel就唔洗問你啦
點解你唔會覺得你句野好冇禮貌呢?
我只係一個新手,唔會識晒你地所識既野囉~

撇開你係咪新手既問題
我從來唔覺得我講野好有禮貌 你話我句野好冇禮貌?
你點問我咪點答囉 你睇清楚自己打咩先話人啦
我要講既講完,唔會阻你討論"新手應該如何使用閃電"既問題

你好少見到人用-.-?
你覺得好冇禮貌?
算啦~冇人會認自己錯嫁啦~

睇完咁多人回post都無人講佢其中一個突點.......
閃電其實un得好順,可能同freedom係同一個級數.....你用完閃電挑機,之後轉返用神盾,飛突擊,飛implus,等等其它大多數既中機就會發覺部野un得好順好爽手.....

忍形可以將人地d有追尾性能既招,令佢無左追尾.....橫格夠快,個ac夾人果招,好似有上下追尾性,上次條友向上飛,我一野ac夾返佢落黎......距離係2個機位.....
其實e部野幾好用,算係我比較常用機,最重要係佢un得夠快夠順

原帖由 不知不覺的 於 09-11-14 11:16 AM 發表
睇完咁多人回post都無人講佢其中一個突點.......
閃電其實un得好順,可能同freedom係同一個級數.....你用完閃電挑機,之後轉返用神盾,飛突擊,飛implus,等等其它大多數既中機就會發覺部野un得好順好爽手.....

忍形可 ...

其實部紅渣un起上黎都拍得住部閃電 當然最順就梗係閃電
題外話:就個人經驗黎講  freedom 其實唔可能un得好快 呢點比唔上閃電
反而正義同兩部曉就可以好快調節入格位 真係想快就快 慢就慢
freedom 可以un得輕 un得低  但唔可能un得快(節奏)
當然un得快唔代表好  freedom係要用黎 前step拉橫格

原帖由 MJ88 於 09-11-15 12:11 AM 發表

其實部紅渣un起上黎都拍得住部閃電 當然最順就梗係閃電
題外話:就個人經驗黎講  freedom 其實唔可能un得好快 呢點比唔上閃電
反而正義同兩部曉就可以好快調節入格位 真係想快就快 慢就慢
freedom 可以un得輕 un ...

我唔認同咩un得快un得唔快...
好抽像
我覺得un係個人技術

原帖由 你好野~ 於 09-11-15 11:22 AM 發表

我唔認同咩un得快un得唔快...
好抽像
我覺得un係個人技術

我只係單純比較緊機體連續快step既性能
都係果句 un得快唔代表好

un分快同慢係無用咖.....
係要學習點樣係un既過程控制booots
算你un得有幾快...一無boots~un到硬膠膠落系一樣死

原帖由 無極~ 於 09-11-15 07:34 PM 發表
un分快同慢係無用咖.....
係要學習點樣係un既過程控制booots
算你un得有幾快...一無boots~un到硬膠膠落系一樣死

隻game出左咁耐,單挑慢慢un既野un到化晒囉...
以依家啲人既技術 個個都識慢慢un啦 要鬥高章既話都不過係鬥用得靈唔靈活

我落機鋪同人打多數都係爆speed多打唔中人起碼有得走先..爆speed我會n格一下c前格2下c前格2下c放生等0.5秒左右之後隱身過去有位就入格無位就開槍格中就n格一下c前格2下c前格2下c前格打3下放生到打到600多小小希望幫到你啦

可能我仲新-.-我覺得un對於我黎講冇乜特別意義/好處

speed 係唔係可以n>n>側>側>ac放生....

原帖由 幻影心 於 09-11-17 11:54 PM 發表
speed 係唔係可以n>n>側>側>ac放生....

側格左之後已經無得放生

2下n格之後,前step橫格,重複動作,我可以格7下,正常5至6下~

原帖由 你好野~ 於 09-11-4 11:34 PM 發表
總括...呢部機唔會勁

我覺得e部機 1 vs 1系超屈機, 速度快, +上隱形, 好容易壓埋身出n格,   人地爆speed 自己用隱形分分鍾都可以打反人轉頭,

回樓主: 閃電爆speed無乜大作為,  如果1 v1 用power, n+1槍已經一半  爆左power後壓埋人身, 如果等人地爆左speed後先爆power就very good,  同人dum boots, 對手就快無氣就爆power 壓埋身出n格+1槍, 你會快發現  只要做2次 就爆左人地

2v 2  閃電位置是一個潛行者, 玩突擊, 最好用橫+1槍敵人就會落地變黃,  這時後即和隊友圍另一個, 而且都是用power好, 最好就唔會向前衝, 如發現對手2人以你為主攻擊對像就會一定要在你隊友後面

玩閃電2v2要好小心,因為格都唔夠別的機霸道,槍又小 所以要 善用隱形進行攻擊or逃跑 這就是這部機既要點

我覺得E部機對新手黎講太難用啦因為佢D格又唔係特別勁,不如練好D個人技術先啦
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 10:01 PM , Processed in 0.051606 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存