2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 [gsd]RUSH問題
返回列表 發新帖 回覆
go

[gsd]RUSH問題

有咩機爆RUSH勁
同埋除左連射RUSH仲有咩特別用途/好處

十週年勳章(賀詞)

亂格
核彈兵仔一流

我都好想問rush 太少用
出一set 完整橫格技/特格技係咪要不斷輸入橫格/特格

另外 係咪要完整出一set 派生技  需要係一個特定時間入力

同時以我所知 可以重複一直出同一種格 n>n>n 還是呢種特性只限於部份機?

呢啲問題我想問好耐, 請各位巴打指教

冇記錯既話 部份有機槍/豆豆 果啲機可以突破每次出5粒豆既限制
發動其間 加防 比power打都冇咁痛
同埋rush係比啲專打拳王既人玩 極短時間內晒出5hit格
傳說,天意 chaos 暴風 640血既肥蟹   270cost既無格炮擊機(430血果部)呢啲機用rush都有唔錯既or煩死人既效果

補充:
rush令炮擊機出水喉炮掃場既幅度大啲?????
掛仔機開ac還是包括所有機 開格既硬直都細啲???
我對rush既了解真係唔深 希望有玩開rush既人答到我

原帖由 MJ88 於 09-11-8 12:46 PM 發表
我都好想問rush 太少用
出一set 完整橫格技/特格技係咪要不斷輸入橫格/特格

另外 係咪要完整出一set 派生技  需要係一個特定時間入力

同時以我所知 可以重複一直出同一種格 n>n>n 還是呢種特性只限於部份機?
...

"出一set 完整橫格技/特格技係咪要不斷輸入橫格/特格"
要爆seed後,每一下橫格/特格/n格後都要cancel
"係咪要完整出一set 派生技  需要係一個特定時間入力"
唔同位入力會出現唔同派生技真飛鳥用既第一部-.-唔記得咩名
nn>8n,8n果下會變左一閃/當然一套n會扣得多d
小弟見解就部部機都得掛-.-"
都係睇下連d咩會痛d姐=]

小弟仲係新手有錯唔好插我>口<"

我只記得爆rush狀態下放仔速度會極快就是了= =

rush狀態成日出唔到派生技
啲前派全部變晒出前格 玩rush少左好多趣味

[quote]原帖由 MJ88 於 09-11-9 10:46 PM 發表
rush狀態成日出唔到派生技

我用RUSH既時候都會用 突擊單刀的, 一爆左RUSH 你用前,N,前,,前

5HIT 扣對手好多.... 而且5HIT 大概只須2秒(如果無記錯)就已經打完, 同埋爆左RUSH之後, 本身機體防禦會上升而且出刀好快, 即使對手爆POWER, 如果對方出空格,你即用上面果5HIT, 佢都未打到你就黃左了,

同埋RUSH後出刀名顯快左好多, 面對SPEED者, 好多都是你用橫格再SET再格咁樣埋你身, 你睇準佢一出橫你即出前格, 佢都未CANCEL就被你打中(除非佢有心橫完SET跳高射槍之外)

所以RUSH, 要求既技術是要好高的, 因為其他機爆左RUSH後, 橫,N機是連唔到5HIT.... 如 FREEDOM, 正義等....  如果中機如Imlus, 突擊雖然可以連到hit, 但好慢...打完5hit又唔多, 都未連出就比人打中了, so 單劍是用可以將rush的能力 瞬間爆發晒出黎

ps. 用單刀爆rush一定要用前,n 連hit先勁, 如果用橫,n 就變左...超on9
      rush後防禦雖然有上升, 但不是強了多少, 比power打一樣超痛, 如閃電, n格+1槍 就差不多 1一半血(如果沒有rush下會扣一半)  如果比speed連5hit 如freedom 橫格  會過唔到300, 所以都減幾十血, 所以千萬不要以唯可以硬多, 就9格人-.-

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 12:59 PM , Processed in 0.027231 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存