2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 BT 電視劇集區 2009倚天屠龍記 [鄧 超/安以軒/劉 競/何琢言][1-40集] ...
樓主: 天衣無縫
go

[國內] 2009倚天屠龍記 [鄧 超/安以軒/劉 競/何琢言][1-40集] [複製鏈接]

原帖由 kben12345 於 09-12-1 05:18 PM 發表

就係因為e套野制作唔認真(我覺得) 所以我快飛睇到31集就冇睇

大大話張無忌打完問周芷若既情節係係邊度?如果係屠獅大會 咁就冇問過啦

係屠獅大會中 張無忌先救周芷若再比周芷若打到重傷 當晚再用黑玉斷續膏 ...

因為係32集丐幫果幾集我無睇到,雖然我知道劉詩詩係果到出場
但以我既正常估計,我以為佢會係黃衫女子打贏周芷若後再講

我係睇左屠獅大會先覺得佢好似完全無提過
原來佢加左落史幫主果到,唔怪得我唔清楚啦
(基本上套電視劇我係睇劉詩詩同安以軒/何琢言)

比較欣賞既係趙敏既設定係用左元朝公主服飾/飾品(舊版是用宋朝公主服飾)
不喜歡既係張無忌/趙敏既服飾都係,2個白色衣著,唔係有人死左要著祭堂定拜山
但係我認同你講既一樣,呢套新倚天大大減低左果趣味
比起幾套舊版,真係新不如舊,睇返蘇有朋版本仲好

十週年勳章(賀詞)

原帖由 趙屏風 於 09-12-1 09:54 PM 發表

因為係32集丐幫果幾集我無睇到,雖然我知道劉詩詩係果到出場
但以我既正常估計,我以為佢會係黃衫女子打贏周芷若後再講

我係睇左屠獅大會先覺得佢好似完全無提過
原來佢加左落史幫主果到,唔怪得我唔清楚啦
( ...

著白衫係邊度?據我睇新版所知 唯一較大型既喪禮都係殷天正死果陣

如果係一開頭丐幫果度 睇書都悶到嘔泡 真係唔好話e套野...

大大話屠獅大會冇ed野 咁屠獅大會係度搞咩?

真係齋打咁悶?

原帖由 趙屏風 於 09-11-29 10:56 PM 發表

我想講.....係你唔認識大陸既演員姐
黃衫少女的劉詩詩做完仙劍奇俠傳三之後,紅爆大陸
安以軒做完的鬥魚,紅透台灣(現在新劇為下一次幸福,)(安小姐剛剛係大陸先拎左個名氣獎.有時間請你做下資料搜查)
何琢言的鹿 ...

安以軒的仙劍都好睇

十週年勳章(賀詞)

原帖由 xX鎮兄 於 09-12-2 12:28 AM 發表

安以軒的仙劍都好睇

仙劍幾?

我淨係睇過1,3

原帖由 kben12345 於 09-12-2 05:06 PM 發表

仙劍幾?

我淨係睇過1,3

燒搖哥哥果套

十週年勳章(賀詞)

原帖由 xX鎮兄 於 09-12-2 10:04 PM 發表

燒搖哥哥果套

仙劍1有佢咩

我唔覺既....可能我淨係掛住睇神仙姐姐啦

原帖由 肥仔城 於 09-11-8 01:12 PM 發表
期待已久的作品~如果是一種40集就好了
感謝分享

X2
多謝樓主的分享

原帖由 kben12345 於 09-12-2 10:55 PM 發表

仙劍1有佢咩

我唔覺既....可能我淨係掛住睇神仙姐姐啦

有安以軒呀 林月如

原帖由 旋渦嗚人 於 09-12-3 12:19 PM 發表

X2
多謝樓主的分享

我個post有

十週年勳章(賀詞)

原帖由 xX鎮兄 於 09-12-3 11:40 PM 發表

有安以軒呀 林月如

哦......原來係佢

冇印象 我真係太掛住睇神仙姐姐啦

原帖由 趙屏風 於 09-11-29 10:56 PM 發表

我想講.....係你唔認識大陸既演員姐
黃衫少女的劉詩詩做完仙劍奇俠傳三之後,紅爆大陸
安以軒做完的鬥魚,紅透台灣(現在新劇為下一次幸福,)(安小姐剛剛係大陸先拎左個名氣獎.有時間請你做下資料搜查)
何琢言的鹿 ...

可能樓主無乜要求,你所講的人物除左安以軒之外,其他都係配角,
而這集有好多人都有拍過大唐游俠傳(例如:何琢言,路晨(楊不悔)等),佢地係倚天都做得唔錯
不過相比之下,大唐游俠傳好好多,起碼男女主角比較吸引.
有時睇一套不需要理會識唔識男女主角,而係睇佢演技同外觀

老實講,今集倚天演張無忌同周芷若真係之前未睇過佢d戲
但今次選角真係有點失望,男主角完全無大俠感覺,外套又多覺佢會吸引女孩
真係唔明點會搵佢做男主角?

隻雞唔好,豉油演得點好都無用

唔係掛= ="聽你地講到咁差,搞到我唔想dl添.
之前有朋哥哥果套好正架啵~.~!

原帖由 less07 於 09-12-5 12:52 PM 發表

可能樓主無乜要求,你所講的人物除左安以軒之外,其他都係配角,
而這集有好多人都有拍過大唐游俠傳(例如:何琢言,路晨(楊不悔)等),佢地係倚天都做得唔錯
有 ...

大唐游俠傳 呢套我都睇過..
但我覺得真係一般..飛黎睇...
怪之覺得 演 楊不悔 個女配角 有d熟...但之前又醒唔到邊套..原來係 大唐游俠傳....
今集倚天屠龍記..男主角真係唔得!!!極度唔得
男主角....樣,演技都有問題

原帖由 真中淳平 於 09-12-5 07:05 PM 發表

大唐游俠傳 呢套我都睇過..
但我覺得真係一般..飛黎睇...
怪之覺得 演 楊不悔 個女配角 有d熟...但之前又醒唔到邊套..原來係 大唐游俠傳....
今集倚天屠龍記..男主角真係唔得!!!極度唔得
男主角....樣,演技都 ...

飛黎睇已經知你根本唔係鐘意睇戲既人 只係想睇入面d人  鐘意睇戲既人 就算套戲點爛都唔會飛 頂多發呆 唔深刻咁記住  唔飛咁睇既評論先係評論

十週年勳章(賀詞)

原帖由 xX鎮兄 於 09-12-6 12:31 AM 發表

飛黎睇已經知你根本唔係鐘意睇戲既人 只係想睇入面d人  鐘意睇戲既人 就算套戲點爛都唔會飛 頂多發呆 唔深刻咁記住  唔飛咁睇既評論先係評論

坦白講 e套野我就真係飛到xx

但蘇有朋果套我就真係冇飛.....紙鎮兄 唔好一竹干打沉一船人

原帖由 kben12345 於 09-12-6 01:36 PM 發表

坦白講 e套野我就真係飛到xx

但蘇有朋果套我就真係冇飛.....紙鎮兄 唔好一竹干打沉一船人

已經忘記左蘇友朋果套

尼套野最威威就係連聖火令武功都冇學

原帖由 xX鎮兄 於 09-12-6 12:31 AM 發表

你講野都幾好笑:
明知套野唔好睇都仲晒時間去睇?因為套野太悶
睇晒先可以評論?咁大把人都唔可以評論啦

咁你食到d唔岩自己胃口/唔鍾意食o既野,你會唔會 "飛" 左佢呀? 定係照食呀?

原帖由 less07 於 09-12-5 12:52 PM 發表

有 ...

你自己無接觸大陸劇我唔怪你
詩詩做過射鵰英雄傳既穆念慈,你可能無睇姐
又做過仙劍三既紅藍龍葵
宜家又準備拍夢幻誅仙與胡歌再次合拍,這次是情侶

香港真係無人識,咁好正常姐,返大陸睇左人講先,宜家好紅架

所以新倚天這次我一直覺得都是星級陣容
配角唔代表唔可以做到星級陣容
但今次真係令我好失望

下一次張紀中出既新版西遊記,真係唔會再睇了
我去睇2010年出既新水滸傳,新紅樓夢,新三國演義
除左新西遊,其他都會睇

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

原帖由 趙屏風 於 09-12-17 10:25 PM 發表

你自己無接觸大陸劇我唔怪你
詩詩做過射鵰英雄傳既穆念慈,你可能無睇姐
又做過仙劍三既紅藍龍葵
宜家又準備拍夢幻誅仙與胡歌再次合拍,這次是情侶

香港真係無人識,咁好正常姐,返大陸睇左人講先,宜家好紅架
...

2010果d全部都係張紀中= =?
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 06:33 AM , Processed in 0.032228 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存