2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 有冇高手可以教下我un得好d
返回列表 發新帖 回覆
go

有冇高手可以教下我un得好d

我自己唔係好識un un起上黎睇落去唔多似係un-.-
次次撥2下+c都好似好唔自然 會唔會做得太快會un得唔令有關係呢- -
請求高手教下小弟d節奏 同埋技巧= = 謝

用死一部機先,un熟果部機-.-"
慢慢就好自然
記住un係人地打你先要un...略去不必要的un...

操作方面可以教你點練
如果你係極極 極度新手,   un un 下會禁錯而變左cc 即係大飛的話(好多新手都會咁)
建議你用命運 命運一un錯變cc  咁佢翼後面既紅色彩光就會出左黎(當有彩光即係禁錯左)
但實戰教唔到你啲咩 因為己經關乎到點樣同對手互動

另外   想操縱自如的話  建議用呢三種基本控制boost既方法去了解你選擇既機
當然,  你要un熟左 你既撥兩下+c先(前後左右un順唔順手之類)

1 分段大飛 +升高/太空人
2升高至半空並消費約40至50%既boost量先開始un (完全升高對練控boost冇咩幫助)
3 稍為升高後 即開始un

當反覆練習就會對 消耗boost量有一個概念 而你就可以開始調節一下你既着地時間
ps:命運好少boost  但仍建議先用大機un 因為較多boost
中機推荐 神盾&大地  具備ma形態

本人用慣自由綀,最初玩都成日用因為佢綜合性能高...ブーストゲージ應該都多
SC其實應該有3種...綀好→→C就開始綀→C(即一下方向+C)之後進階就綀→C(輕力)...其他大概上面都講左...上面好重要一點就係唔好亂UN要留油落地

私名前Terry 發表於 09-11-13 01:29 AM
本人用慣自由綀,最初玩都成日用因為佢綜合性能高...ブーストゲー&#12 ...

完全正確,但需要實戰

交多D $$$$ 自然勁
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 11:09 PM , Processed in 0.029422 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存