2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 其實改弱是為了更強嗎= =?
返回列表 發新帖 回覆
go

其實改弱是為了更強嗎= =? [複製鏈接]

ZETA 神高 盟主 自由
前作禁機之中,除左自由真係較弱之外
ZETA 神 盟3部改左我覺得更強= =
ZETA唔洗ND有中上級既格鬥,唔洗ND就可以進行超彈幕射擊咁濟
神除左改左神掌不擋彈....其格鬥本身已經SM,有埋ND真係...佢神掌高誘導性能亦沒有改
盟主多左招後派生,堅有用,強制落地回BOOST
兩師徒雖然廢左BD格咁濟....

老實講,格鬥黎講,我覺得艾比安對比起神高達差小小...
你知道嗎!!!神高達有四門機炮架XD(惡搞
ZETA我覺得好岩新手用...可以用黎練習捉落地既感覺,唔洗習慣用ND住...
神高達係有唔好處,會比射擊機屈機...
我上次試過...我諗住打電腦練下神高,緊住有人挑我機...
佢用閃光>盟主>EXIA>GP02>艾比安>百式
單挑黎講,我用既駁技都耐但係大傷害...一般都係ASS>空橫全套,百烈腳2HIT>GFHE
駁技唔講住- -,最重要係,我走狗屎運嬴到艾比安(金身,佢一半血我用超級霸王電影彈撞死左佢= =)
之後用百式囉突然...我以為佢係百式反格+格鬥高手啦...點知佢ASS+超級遠距離射擊..
咁我都冇野講啦,係我技術未精,唔識應付射擊機JA..咁佢嬴左
佢係到叫:「神高達WO?好好抽咩?」
咁我就笑住咁走..

原帖由 hunk1990 於 09-12-6 04:18 PM 發表
ZETA 神高 盟主 自由
前作禁機之中,除左自由真係較弱之外
ZETA 神 盟3部改左我覺得更強= =
ZETA唔洗ND有中上級既格鬥,唔洗ND就可以進行超彈幕射擊咁濟
神除左改左神掌不擋彈....其格鬥本身已經SM,有埋ND真係...佢 ...

我上次都比可恨的百式+百式收拾了…

原帖由 …啊雪… 於 09-12-6 04:53 PM 發表

我上次都比可恨的百式+百式收拾了…

看我簽名就知
我未輸!未完的!!

原帖由 拉‧魯‧古魯謝 於 09-12-6 10:54 PM 發表

看我簽名就知
我未輸!未完的!!

輸得好唔抵下一.一~次次都係輸陰濕ac...

十週年勳章(賀詞)

最僧人打機講咁多野...

原帖由 十六 於 09-12-8 11:42 AM 發表
最僧人打機講咁多野...

我好想答佢,都幾好抽架= =....
我諗佢再用多次艾比安我可能輸~
不過神高真係愈用愈正...D人係因為覺得佢冇左BD格同神掌唔擋彈=廢
真正既威力往往都冇人知-.-...
例如X係上集D人剩係識得睇佢既月光炮一樣~

十週年勳章(賀詞)

原帖由 hunk1990 於 09-12-9 06:34 AM 發表

我好想答佢,都幾好抽架= =....
我諗佢再用多次艾比安我可能輸~
不過神高真係愈用愈正...D人係因為覺得佢冇左BD格同神掌唔擋彈=廢
真正既威力往往都冇人知-.-...
例如X係上集D人剩係識得睇佢既月光炮一樣~

太膚淺了..,不過話時話上集 既 gx 真係得佢支 satellite 加濃見得下人 XD...

今集佢有得換裝好用左好多
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-23 09:44 PM , Processed in 0.031511 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存