2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 電腦硬件及砌機交流 呢度09年都好似好多人換電腦 總結下!!
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 天地無雙
go

呢度09年都好似好多人換電腦 總結下!! [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

CUT左一邊佢???
唔怕剩低O個D支撐唔到?

十週年勳章(賀詞)

我就係唔明關唔到側板關下面既散熱咩事
一樣咁高
個212+成為垃圾?
正正路路我同你收左佢sad

十週年勳章(賀詞)

可能係講緊頂住左晶片組O既散熱
OR
212+頭頂O個八粒野

十週年勳章(賀詞)

原帖由 雲一0一 於 10-1-5 02:22 PM 發表
可能係講緊頂住左晶片組O既散熱
OR
212+頭頂O個八粒野

真係等狼解話了
我見佢咁寫

原帖由 天地志狼 於 10-1-5 11:13 AM 發表
(Compaq廠機)
Windows XP -> Windows XP
Intel P4 2.8G socket478 -> AMD PIIx4 945 3G
唔記得咩底板 -> ECS A790GXM-AD3
DDR 400 256mb -> Samsung DDR 400 1Gx2 -> Kingston DDR3 1333 2Gx2
內置82845G顯示卡 -> INNO3D 8400GS  DDR2 512mb PCI-E(廠機唔岩用,新機用)
唔記得咩光碟機 -> sony光碟機 -> LG GH22NS50 DVD±RW
80G硬碟機 -> Seagate ST3750330AS 750GB
原裝Intel散熱器 -> 原裝AMD散熱器 -> 2個Cooler Master Hyper 212 Plus(導熱管頂住側板細佬提議Cut左佢,之後散唔到熱又買多個)
唔得咩火牛 250W -> I-Cute AP550AS 550W
原廠機箱 -> GTR K07 + 2把Cooler Master 90 CFM Blue LED Silent Fan 120mm

十週年勳章(賀詞)

O個4條導熱管係會O係頭頂凸出黎...個個散熱都係一樣
可能散熱好D/懶得同你磨平佢

十週年勳章(賀詞)

原帖由 雲一0一 於 10-1-5 02:40 PM 發表
O個4條導熱管係會O係頭頂凸出黎...個個散熱都係一樣
可能散熱好D/懶得同你磨平佢

多左出黎多左surface area吧..."

回復 23# 雲一0一 的帖子

我就係cut左頭頂果8粒野= =cut完裝返側板,跟住開機睇溫度,一開機7x度,升到12x度之後佢自動關機,嚇死我...以為燒機...好彩用返原裝散熱開到機(之後試下用另一部機試都係7x-100度),所以再買過...
個機箱唔夠闊,今日去左買新箱,終於放得落個散熱 -> Cooler Master HAF 922 $830

回復 22# Qoo記 的帖子

個散熱廢左啦,兩部機試都係好高溫,我問過sales點解cut左頂部8粒野散唔到熱,佢話唔cut得入面有油係度,之後我返到屋企拎個舊散熱出黎鋸黎睇下,入面咩都冇空心既

十週年勳章(賀詞)

原帖由 天地志狼 於 10-1-6 05:19 AM 發表
個散熱廢左啦,兩部機試都係好高溫,我問過sales點解cut左頂部8粒野散唔到熱,佢話唔cut得入面有油係度,之後我返到屋企拎個舊散熱出黎鋸黎睇下,入面咩都冇空心既

可能已經流走左

十週年勳章(賀詞)

原帖由 天地志狼 於 10-1-6 05:09 AM 發表
我就係cut左頭頂果8粒野= =cut完裝返側板,跟住開機睇溫度,一開機7x度,升到12x度之後佢自動關機,嚇死我...以為燒機...好彩用返原裝散熱開到機(之後試下用另一部機試都係7x-100度),所以再買過...
個機箱 ...

真有米呢
雷神唔夠用?

原帖由 天地志狼 於 10-1-6 05:19 AM 發表

其實唔係油來
係一種容易氣化的野
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-7 01:09 AM , Processed in 0.044271 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存