2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 獵刃 好明顯係抄mh啦!!!
樓主: alan5656
go

好明顯係抄mh啦!!! [複製鏈接]

似係你唔識睇重點=w=
我得閒就比,反正比唔到自己
(最重要係....good真係無咩用= =
最唔明係點解你地班撐番版既鬧黎鬧去都係果d...
比d佢地既錯你地鬧啦
(有時覺得同你地鬧好煩,鬧一百次都鬧同一樣野
(重要唔理人講咩,呢d係漫罵xdd

原帖由 正義之名下 於 10-2-9 09:31 PM 發表

抄左就抵比人鬧,一D都唔出奇,盜版係犯法,所以抵鬧,搵食唔代表可以犯法,
黃子華理論都唔係萬能既
人地都講左冇玩MHFO
同上,玩老番比人鬧實屬正常
冇錢唔代表可以玩老番
轉重知識產權係市民義務
玩老番玩到咁理直氣壯只係你地犯賤
唔代表人地清高

今次只限一帖
比d論點你地班番版西啦
唔好成日話同一樣野,你唔悶我都悶= =

開始:玩番版=比人鬧,有趣,咁全世界幾多個人要比人鬧??
你講得岩,無錢唔代表可以玩老番,但係都唔代表唔可以玩姐
咩叫做玩番版玩到理直氣壯就係我地犯賤??
你知唔知咩係犯賤呢??
犯賤係指一個人鐘意做d食力不討好既事or做完要承受好多野既事(如被千夫所指
我想問一問,番版係食力不討好,玩完番版會被千夫所指????
又當你既犯賤係玩一d唔係咁好既野啦
咁點解番版又係唔好呢??
錯唔=唔好,錯最多=唔岩
家陣的確係你地懶清高
或者叫自命清高,有型人
唔清楚清高同犯賤既定義(同埋番版同正版既定位
唔好係到曬學識

好,玩完啦
又幫番正版人士

十週年勳章(賀詞)

好野 有老番mhf玩
mhf要月費
e隻老番免費^^

原帖由 問題先生 於 10-2-15 02:48 PM 發表
好野 有老番mhf玩
mhf要月費
e隻老番免費^^

嘿嘿嘿嘿…你真係風趣啦!唉喲喲~

簽名被屏蔽

吹咩

我鬧邊面都得既
反正我都係玩番版(鬧番版都難鬧D= =
單純做條兩頭蛇,引下人打仗
幾好玩

好出奇ar

你呃分ar

話之你地點講,學政府話好game就係好玩!理都佢d 咩

快D係呢個大POST到呃分先,有版主就無得呃

原帖由 jasonlth 於 10-2-15 01:10 PM 發表

你知唔知咩係犯賤呢??
犯賤係指一個人鐘意做d食力不討好既事or做完要承受好多野既事(如被千夫所指
錯唔=唔好,錯最多=唔岩 家陣的確係你地懶清高 或者叫自命清高,有型人

如果硬係要講到版權問題     (最憎呢個話題,講完自己都覺得煩- -""")
專重知識產權的確只係基本市民責任(唔知用緊既野係番版呢點例外)
用番版雖然唔係犯法
但用完會被指責係理所當然既事
因為連你連基本市民責任都做唔到
如果套你既理論
支持正版唔係一件會令自己高高在上或者有咩理益既事 只係基本責任
自然同清高無關
用番版甚至理直氣壯 就即係連基本責任都做唔到 會被指責
咁當然就......
======================================
不過我自認唔係咩支持正版人士...
只係同你一樣既引戰分子XDD(其實我呢D先係自命清高..)
冇人識的遊戲罵左都冇用
欺負小角色有咩好玩?
要打當然要打老虎
錦上添花既事不必我們做
遊戲越紅就越要忍受批評 因為名氣大 銷量高 所以要求自然要比一般遊戲高得多

原帖由 jasonlth 於 10-2-15 01:10 PM 發表
唔好係到曬學識

我發現E家好多人自以為獵刃唔係老番
就會話人唔知咩係盜版既定義
其實如果係單單用香港既法例
未經原作人授權就抄襲已經係盜版
當然咁做好難判定同執法
所以實際判定為盜版既通常係抄襲超過70%
睇番今日獵刃 模組內容我地唔理好冇
因為配音權係分開既 而獵刃角色聲帶係完全COPY & PASTE
所以隨非可以證明到 獵刃製作日期早過MH一代
如果唔係都好難話獵刃唔係老番......
========================================
其實你呢篇真係好難話係有POINT
根本只係針著係犯賤兩個字到捉字失...
不過話時話
如果冇咁多小白 支持番版的確係好玩d...
因為......

開始:玩番版=比人鬧,有趣,咁全世界幾多個人要比人鬧??
你講得岩,無錢唔代表可以玩老番,但係都唔代表唔可以玩姐
你知唔知咩係犯賤呢??
錯唔=唔好,錯最多=唔岩
家陣的確係你地懶清高
或者叫自命清高,有型人

以上文字真係無point文,我認(因為兩邊鬧黎鬧去都差唔多,搵唔到point打啦
單純字打字= =
引戰好玩既地方係可以將一d鬧人鬧到應一應既人玩死
(話說,專重知識產權並非人既責任[原因自己諗,呢個真係唔識打番出黎- -
(因此另一面咁睇,支持正版的確係懶清高[當然亦可以係番版死唔認衰
(最重要係.....你第二段文引用既野無關,唔引都得

更新:我唔係捉犯賤呢兩個字,係犯賤同清高!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(迷:一樣係捉字= =

正義之名下IS EMPLOYED BY MHFO. He promoted that game in other forums....He opposed us to play games with a lot of b.s.......   thats why he cause so many troubles !!!!!please go to the mars!!!正義之名下
正義之名下正義之名下正義之名下正義之名下正義之名下正義之名下正義之名下正義之名下正義之名下正義之名下正義之名下正義之名下正義之名下正義之名下i can speak and type chinese正義之名下正義之名下正義之名下正義之名下正義之名下

原帖由 davidling 於 10-2-18 05:16 PM 發表
正義之名下IS EMPLOYED BY MHFO. He promoted that game in other forums....He opposed us to play games with a lot of b.s.......   thats why he cause so many troubles !!!!!please go to the mars!!!正義之名 ...

有冇人舉報下呢隻福製文小學雞
都幾影衰d獵刃fans

===========================
更新:
因為好得閒
順手搞左xdd
http://www.2000fun.com/bbs/viewt ... &extra=page%3D1

已有 1 人評分Good 收起 理由
jasonlth + 1 送good大時間(回番5good再玩,你快d接左個利 ...

總評分:  Good + 1   查看全部評分

原帖由 南千秋 於 10-2-17 07:43 PM 發表

如果硬係要講到版權問題     (最憎呢個話題,講完自己都覺得煩- -""")
專重知識產權的確只係基本市民責任(唔知用緊既野係番版呢點例外)
用番版雖然唔係犯法
但用完會被指責係理所當然既事
因為連你連基本市民 ...

大大的真正身份.....唔通就係Hero姐?!?!?!?!?
================================
好明題係抄架啦~~~~
攪錯呀!!!!
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-9 10:06 AM , Processed in 0.060588 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存