2000FUN論壇

搜索
返回列表 發新帖 回覆
go

洗淒武教學(新手向) [複製鏈接]

話說在前,試唔試係個人自由,ban左唔好搵我

*原理同PSP好似,不過online版要以斷線既方式去洗.

假設要整既係 封龍劍[超絕一門],
首先要準備一粒太古小塊,一粒就夠,唔洗多.(上位火山最頂果區最尾果個採石點,上位塔1區近入口採石點)
同埋大量太古塊(任何種類)

*首先留意一下,鏽塊係下位既,太古係上位

*上面既問號係下位,
*下面先係上位.

洗太古武器有2個方法,
*第一個係是但做一件(你可以直接用小塊整雙刀)
如果出現下圖 一整就失敗,你就要係下面呢個晝面斷線或關閉遊戲主程式(ctrl+alt+delete)
記主NPC問你[是否要準備?] >[馬上裝備] [送至小屋]呢個晝面斷線,系統都係未正式儲存遊戲進度既.石塊會保留低
然後你上線必須解一次任務重刷機率,因為你呢次失敗左斷線,下次100%失敗.

*第2個洗法比較多人用,因為唔洗不停斷線重登.
首先準備大量任何種類既太古石,然後一次過(由你唔要既太古石開始)整哂佢,假設其中一次成功,
呢個時候要立即斷線.
記主NPC問你[是否要準備?] >[馬上裝備] [送至小屋]呢個晝面斷線,然後上線用小塊製作武器,呢個時候絕對會100%成功.

*一定會有人想問,邊個方法好D?
第一個方法保險,不過浪費大量時間,極小人用,你失敗一次之後要斷線重登解任務一次,然後個機率先至會刷新.
唔好諗住 衰左>斷線>上線再整過> 再衰左>斷線>上線再整過>
呢個方法絕對無可能,你失敗之後一定要刷一次任務.
第二個方法係我認識既人當中比較多人用,問題係完全靠機率,本人日服第118塊先至第一次成功,台服係第7塊.

第二個方法既分別就係"用第2塊太古已經刷新左機率",但係可能會用光你所有太古石
第一個方法要靠斷線重登解任務刷新機率,時間超長,而家係你玩game,唔好比game玩,用呢個方法既人請三思.

仲有第三個方法就係你每日下線刷一塊,失敗左就(ctrl+alt+delete)關GAME訓教.

講明先,呢個係BUG,唔理你成唔成功,又或者洗哂所有太古石都整唔到,完全唔關我事.
呢個BUG由日服1.0版直到目前台服都係work既,今日我個團出左3把超絕都係用呢個方法.

整超絕既目的係為左打上位老山龍拎龍山龍之紅玉.
因為 雙龍刀/雙焰 呢兩把龍雙刀 同埋其他比較夠力既龍屬武器都要龍山龍之紅玉
擊殺上位老山龍既建議係:
4把超絕一門,或者 3超絕1龍木笛
或者可以用"金銀火雙刀"代替,唔一定要龍雙刀,hr51可以打金銀火,不過唔知而家出左未,我未得閒打
有左雙龍刀或者雙焰之後,你打其他古龍都會輕鬆好多.
超絕目前只係過度期武器,可以唔整.不過起碼hr50黑龍官方任會有用.(雖然可以用4弩解決)

已有 5 人評分威望 Good 收起 理由
乂。零銃。乂 + 2 你的文章對我很有用。謝謝!
ngai + 50
曉明仔 + 2 超實用啦!
雷之魂 + 1 謝謝你XDD
francowkw123 + 2 支持你!下次繼續^_^

總評分:  威望 + 50  Good + 7   查看全部評分

(實際情況)

如果你認為自己勁爆黑仔,首先你要準備一個小塊先 (你想整邊把太古武就留邊種石塊,我用雙刀只係舉例)
然後去上位火山上面不停採石,記住先生一個人去,一粒太古都無就即時離開任務重開
如果有一粒或以上,即時自殺三貓完任

不停重複洗大約50粒左右,然後一次過整哂佢,只要當中其中一粒成功洗到,即時離線重開整小塊100%出超絕.
不過絕對有機會連續50粒都失敗.起碼我日服試過100連發,全軍覆沒.台服第7粒成功,

紫大終於post點洗啦,等我收工返屋企試先

p.s紫大你唔洗訓?!

紫大萬歲 \(>_<)/

唉冇啦前幾日報銷哂

十週年勳章(賀詞)

尋日3塊已經得左

PC版都洗得

原帖由 紫  於 10-1-14 05:18 AM 發表
(實際情況)

如果你認為自己勁爆黑仔,首先你要準備一個小塊先 (你想整邊把太古武就留邊種石塊,我用雙刀只係舉例)
然後去上位火山上面不停採石,記住先生一個人去,一粒太古都無就即時離開任務重開
如果有一 ...

我想問下太古石塊做咩先算成功洗到??

原帖由 hkpopo123 於 10-1-14 11:22 AM 發表

我想問下太古石塊做咩先算成功洗到??

好似係 嚴重風化的XX
攻擊力同斬味都勁低,有係PSP洗過既應該會記得.

貓回線...
用者自付呀
上年日服某大型長期任務就係d人用呢招比營運ban左唔少

以一般人計算 haijin唔計
一日2個鐘做30日就完成
利用貓回線只需14日完成

バグの悪用・流布

開発側の意図と異なる、クライアント上の動作やバグ(不具合)を利用したプレイは、利用規約で禁止されています。

プログラムの改変・改ざん・チート  不正ツールの使用・推奨・配布・販売

ゲームのプログラムやデータを不正に改ざんする行為をチートといいます。チートは、ゲームバランスを崩し、 ゲームの世界全体へ支障をきたす恐れがあり、利用規約で禁止されています。 また、すべてのお客様の皆さまが同じ条件でプレイしていただくため、自動でキャラクターを動かすなどの不正ツールの使用は禁止されています。 自分で使用しなくても、販売したり、他人に薦めるだけでも、罰則の対象となります。
唔好剩係話日本onlinegame唔理邊度都嚴打外掛問題

紫...我想問...以前psp可以用下位+上位爛塊混合黎洗...MHFO得唔得??
姐係我用方法2...當我有20粒下位石+5粒上位石...咁我想洗上位武器黎用ge...當我一開始用下位石先...洗到第17粒時都係用緊下位石...因為無用ma...咁我Ctrl+Alt+Del結束再上線...今次第17粒石我轉用上位石咁會唔會work??

原帖由 jolin168168 於 10-1-14 01:11 PM 發表
紫...我想問...以前psp可以用下位+上位爛塊混合黎洗...MHFO得唔得??
姐係我用方法2...當我有20粒下位石+5粒上位石...咁我想洗上位武器黎用ge...當我一開始用下位石先...洗到第17粒時都係用緊下位石...因為無用ma... ...

我明你講緊咩,
呢個問題我都問過人,不過始終得唔到肯定既答案
剩係知太古洗返太古一定work
鏽化洗太古我唔肯定

請問一下..我打到鏽化的石塊..可以洗到弓同弩..但係其他個d就唔洗得-........-"姐係冇『????』個武..
再問一下..鏽化的石塊..係咪一樣可以洗到超絕??
唔該

原帖由 斯卡 於 10-1-14 12:42 PM 發表
貓回線...
用者自付呀
上年日服某大型長期任務就係d人用呢招比營運ban左唔少

以一般人計算 haijin唔計
一日2個鐘做30日就完成
利用貓回線只需14日完成

バグの悪用・流布

...

嗯  最好唔好試  一陣比人ban左就好笑

有冇人可以答一答?

原帖由 onlun99fku 於 10-1-14 02:20 PM 發表
請問一下..我打到鏽化的石塊..可以洗到弓同弩..但係其他個d就唔洗得-........-"姐係冇『????』個武..
再問一下..鏽化的石塊..係咪一樣可以洗到超絕??
唔該

鏽化唔可以洗到超絕

你只有弓弩係因為你只有弓弩既鏽化塊
每種唔同名既鏽化/太古 代表唔同武器
就好似 太古小塊=雙刀
=---------------------------------

另外都係講返句,試唔試係個人自由,ban左唔好搵我

十週年勳章(賀詞)

原帖由 紫  於 10-1-14 01:24 PM 發表

我明你講緊咩,
呢個問題我都問過人,不過始終得唔到肯定既答案
剩係知太古洗返太古一定work
鏽化洗太古我唔肯定

可以
我果把都係咁洗

@@"o..咁..咩先洗到超絕?上位?

原帖由 onlun99fku 於 10-1-14 03:41 PM 發表
@@"o..咁..咩先洗到超絕?上位?

文章入面唔係一早講左咩?
"鏽塊係下位既,太古係上位"
太古小塊=超絕一門

明哂啦紫
仲有想問下點解你個箱有5頁既
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-24 10:02 AM , Processed in 0.047961 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存