2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 神盾,無限正義,正義連技~
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 兔小砂
go

神盾,無限正義,正義連技~ [複製鏈接]

我想知...垃圾桶係咩=.="

常見既程度我就覺得一般啦 單打會多啲 雙打通常佔上風我都冇乜所謂
自己久唔久都會篤落去 或者比人篤都唔會爆受身seed
但一旦出現雙方紅血,死鬥場面 就算敵方隊友好遠 我個人都一定唔會篤 依足程序
我做主攻一定會係入格先黎爆seed 更加冇幾可會爆受身seed
但單打黎講:埋對手單, 自己處下風都會有爆
雙打既話如果我預備出seed(打第二個2圍1)先至篤,比我篤果個唔爆我咪唔爆囉
呢啲冇得走既格我都會特別留意 入格反而比人迫番轉頭爆seed? 唔係丫fa
seed鬥seed點都係減勝算 對付同級lv既玩家/淆底玩家
最後爆完冇扣過血既情況 久唔久就會有 最後變左廢seed
爆錯要入錢 梗係唔爆啦 -.-

原帖由 MJ88 於 10-4-2 08:39 PM 發表

開特格之後 如果對手真係爆既話 咪即係焗自己爆埋一份
呢個情況同打橙虎既情況一模一樣
比橙虎AC拉中既話 若有心爆種 一定會等對手開後格拉自己埋去 果一剎那先黎爆種
IJ橫格接特格 正義特格,橙虎AC後格 垃圾筒 ...
原帖由 秘月十六劍 於 10-4-3 07:59 AM 發表

真係好耐無見過呢個咁計算既情況
果d機好少人用  垃圾筒比較例外既玩後手槍有d禁禁地既機
無限正義好唔同  橫格個盾撞埋去r痕 接特果下延遲好耐實比人爆seed
除非開頭係r痕格(如橙虎先中鞭後格 無限正義橫特)   ...

雖然我好耐無玩gs/gsd...但我記得爆受身seed會減30%seed量...
如果係我格中你...你爆seed我都實爆seed 捉你唔到都可以拉到你完seed先過黎格你,除左當時用緊硬值細格鬥or用緊有儲氣的機...其實阿有d人會睇你有無seed先諗出唔出呢d大『空隙』招式...例如IJ知道你有seed橫一set扣少d都唔用橫特

其實迫到對方爆seed係優勢黎,佢蝕左條seed
之後再靠自己條seed玩返殘佢~
我會係咁囉=0=

正解,十分認同

原帖由 兔小砂 於 10-4-3 06:12 PM 發表
我想知...垃圾桶係咩=.="

無估錯係指某部肩後有2個垃圾桶的綠色ms...

雙方都係爆緊speed....只會見到係地下9step既情況=.=

原帖由 無極~ 於 10-4-4 06:37 AM 發表
雙方都係爆緊speed....只會見到係地下9step既情況=.=

可能你個邊d人打法唔一樣...我個邊d人通常開格...1係就(橫)之後飄2槍,再唔係就直接飄2槍(通常呢類人都無乜好下場)

我呢...都係開格個類...同d fd玩唔會點開槍...周時十幾秒1場(雙方大機)...同d唔識就無玩得咁放,不過呢d係半年以上之前ga事...唔知now d人鐘意點打法

原帖由 無極~ 於 10-4-4 06:37 AM 發表

9step係回唔到氣,你狂出側格好易打中佢

原帖由 你好野~ 於 10-4-4 10:16 PM 發表

9step係回唔到氣,你狂出側格好易打中佢

如果對手係隻瘟神既話...我諗你都吾敢狂出橫格
不過爆speed中....人地剩係係地下step....吾飛吾開槍吾開格~剩係想同你磨speed...其實你都幾難打中佢

佢step邊面,開果面格-.-
d人慣左一面,你忽然出對面佢果面既格

係地下step 冇氣再可以cancel
step果個都應該冇勇氣格你 不過我覺得9step冇乜用就真既
佢自己都升唔起, 不過地下step豆槍我就好反感
我依家先知受身係70%seed
唔怪得10秒同5秒seed扣除既幅度好似唔一樣啦
5秒好似扣左你一半seed咁

原帖由 無極~ 於 10-4-5 11:07 AM 發表

如果對手係隻瘟神既話...我諗你都吾敢狂出橫格
不過爆speed中....人地剩係係地下step....吾飛吾開槍吾開格~剩係想同你磨speed...其實你都幾難打中佢

火箭炮開住黎step硬直大到乜咁
爆speed好易打中佢ja,佢自己step炮又連射唔到

其實咩係受身=.=?

原帖由 你好野~ 於 10-4-6 01:30 PM 發表

火箭炮開住黎step硬直大到乜咁
爆speed好易打中佢ja,佢自己step炮又連射唔到

我諗無人會爆緊speed...係到9step緊個陣9開火箭炮囉....
其實係講緊人地爆speed根本盲係想同你磨speed....根本就吾係想同你打

原帖由 兔小砂 於 10-4-6 05:35 PM 發表
其實咩係受身=.=?

俾人格中/射中個陣爆seed彈起咪叫受身囉

原帖由 MJ88 於 10-4-5 03:54 PM 發表
係地下step 冇氣再可以cancel
step果個都應該冇勇氣格你 不過我覺得9step冇乜用就真既
佢自己都升唔起, 不過地下step豆槍我就好反感
我依家先知受身係70%seed
唔怪得10秒同5秒seed扣除既幅度好似唔一樣啦
5秒好 ...

爆speed 9step絕對係迴避重視@@
地下step豆槍絕對係屈機之作=.=

原帖由 兔小砂 於 10-4-6 05:35 PM 發表
其實咩係受身=.=?

版主講既其實係叫"受身seed" 樓上話seed量會即時扣至70%,
比人打中其間爆SEED,會強制受身
比人槍或者格打DOWN,部機未黃未著地,
禁C制"彈番起身"叫受身
或者可以叫對手部freedom,禁斷,有拉夾既機
幫你受身

原帖由 無極~ 於 10-4-7 12:49 AM 發表

我諗無人會爆緊speed...係到9step緊個陣9開火箭炮囉....
其實係講緊人地爆speed根本盲係想同你磨speed....根本就吾係想同你打

一係打另一部
一係手快快同佢鬥捉...
都係睇情況la~

原帖由 你好野~ 於 10-4-7 03:38 PM 發表

一係打另一部
一係手快快同佢鬥捉...
都係睇情況la~

無錯...2打2基本上係默契行先...技術行後

回復 37# 無極~ 的帖子

同意+1
唔知大家有冇遇過tk好友隊呢^^?

原帖由 兔小砂 於 10-4-11 02:02 AM 發表
同意+1
唔知大家有冇遇過tk好友隊呢^^?

呢d野我地成日做咖la~~~~

我個fd神準,成日都一下好令咁打自己友輸左...
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-24 05:52 AM , Processed in 0.041518 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存