2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 劍狐傳奇 《劍狐傳奇》公會區 〝6階公會《《 滅殺堂 》》‧生活照§活動留影┼報到處 ...
樓主: nick1203
go

〝6階公會《《 滅殺堂 》》‧生活照§活動留影┼報到處!!!〞

這不叫包場吧0.0

看到有人會先問有沒有位 沒位就轉地方找 或者等位
人人也是這樣的 除非你自己有自己一套自私的做法

如果你是說今天黑手的話
我也有跟你說過
我這隊有組過不是本公會的人
這也叫包場嗎?

那麼多人打一個場~ 何必大家辛苦

為什麼遲來的人不可以有遲來的規矩?
看到有人請自己主動轉SER

原帖由 *餅乾* 於 10-4-3 09:28 PM 發表
這不叫包場吧0.0

看到有人會先問有沒有位 沒位就轉地方找 或者等位
人人也是這樣的 除非你自己有自己一套自私的做法

如果你是說今天黑手的話
我也有跟你說過
我這隊有組過不是本公會的人
這也叫包場嗎?

...

我知道你係邊個 你講野幾客氣既 我無打算追究你

不過遊戲 野外怪一向 任何人都可以打 點解要用惡霸行為趕走人?

這樣不是道理吧 而且以 黑手 怪既數量  2 team打 都唔過份吧

原帖由 唐手船越 於 10-4-3 09:01 PM 發表

遊戲無明文規定 話包左場就唔可以其他人打吧 這是種野蠻行為

你地會員自己加d 規舉 落隻game 度 禁制其他人玩 咁樣講無道理可言

或者咁丫 你試下將心彼己 感同身受先啦~

呢隻game無得開紅...
又殺你唔到
各有各打啦

如果佢地罵你..你咪罵番佢..
怪行到邊打到邊...唔夠搶無計

佢地組埋刷幾團結,最少唔好似我甘...就黎當隻game係單機game..

天龍8部果d就叫包場啦..  入場=死

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

1: online game 包場 是玩家自己定的 !!

2:包場吾更要!!..旦有些任務..怪是好小的!! 可以借d來打 ...講聲!!

3:粗口 這個問題 !! 只要有同我講的!! 我都會話 [好聲: 你沒文化? 爆粗] ..[最衰話人:覺得爆粗..好叻叻? 好型 ? ..一 d 家教都沒  ]

[ o = 粗口\\
4:之前都有一次!! 公會名字:  吾講 .. 英文來!!  走去做 2x幫任打完返去交任.之後返去.有一炸人系到..我照打啦..之後就有人爆粗..話這個是我的你同我oo 開!!..我: 講野好小小可以? 不要加個d字eye .. y說這個場是你!! 個個人: 我地系到打左二小時啦..你咪oo系到搶怪..我:咁叫做搶怪? 我2分鐘前先交完任..來._. 你話你地打左二小時...吹水? . ? ...個個人:之後吾知佢比我識穿 定咩 又爆哂粗...又話個場我來時沒人..個場就是我ga..你同ooo開 o你媽媽 .. e d 咪就 野蠻行為 囉 !!

5: 先到先得 !! ..咁樣講 !! 吾知我可吾可以講 ...這個地圖是我來先的!!...這個地圖是我的..
咁樣吾知可吾可以呢 !! 你包場 !!  咁我包地圖囉 !!
已有 1 人評分Good 收起 理由
唐手船越 + 1 包地圖有得諗喎

總評分:  Good + 1   查看全部評分

原帖由 hkcow2 於 10-4-3 09:35 PM 發表

呢隻game無得開紅...
又殺你唔到
各有各打啦

如果佢地罵你..你咪罵番佢..
怪行到邊打到邊...唔夠搶無計

佢地組埋刷幾團結,最少似我甘...就黎當隻game係單機game..

天龍8部果d就叫包場啦..  入場=死: ...

我地雙方無搶怪 各有各打

佢無啦啦走埋黎 2句唔埋就 興過火屎咁插

我即刻o晒= =

打機就系咁樣嫁啦!!...

有好多好沒品ga人!!"

本來 各有各打  ..之後你引左好多怪打時!!..就會有沒品ga人..走過去你到出一下爆技!!..引走你d怪!!
有d會話 :搶怪?

我就會走開d..打遠d..之後..d人就會愈想愈多..你走多遠..佢都會走來爆技引走你d怪 !!

就算..點樣都好 !! 同e d 人講都系沒咩用的!! 你估..你叫佢吾好搶怪..個個人真的會聽你說話? ..

咁咪噹 ...樣下比 個 d沒品人事打囉 ..

人地爆粗..你可以 話我上個post ga話  2:吾理佢..吾洗理e d 粗人嫁!!..系咪先

原帖由 ■莉莉▼… 於 10-4-3 09:38 PM 發表
1: online game 包場 是玩家自己定的 !!

2:包場吾更要!!..旦有些任務..怪是好小的!! 可以借d來打 ...講聲!!

3:粗口 這個問題 !! 只要有同我講的!! 我都會話 [好聲: 你沒文化? 爆粗] ..[最衰話人:覺得爆粗.. ...

喂 咁 下次一齊包個地圖打啦  朝頭早打到夜晚12點~~~~~

有人打我地一隻怪 我地都話佢搶怪 然後 ooxx佢~~

有人說 規定wo...

笑左!! ... 規定只是人定出來的 !! ...

你定包場 ... 我定包地圖 / 包game ?

下下只識說 規定 !!

講粗口ga人話佢沒文化 !!...
人地就會話粗口 系香港 就是一種文化 !! .. e d 咪就系 d 粗人自己 規定 個囉 !!

跟本上就沒有這個 規定 下下只會說之前 之前.. ga 規定 !! .
已有 1 人評分Good 收起 理由
唐手船越 + 1 你講野又幾中肯 第一次聽人咁講XD

總評分:  Good + 1   查看全部評分

原帖由 ■莉莉▼… 於 10-4-3 09:46 PM 發表
打機就系咁樣嫁啦!!...

有好多好沒品ga人!!"

本來 各有各打  ..之後你引左好多怪打時!!..就會有沒品ga人..走過去你到出一下爆技!!..引走你d怪!!
有d會話 :搶怪?

我就會走開d..打遠d..之後..d人就會愈想愈 ...

咁我都知 不過無品既人 唔可以一直無品落去

所以要發下聲~~ 等佢地知道唔可以繼續咁= =

原帖由 唐手船越 於 10-4-3 09:38 PM 發表

我地雙方無搶怪 各有各打

佢無啦啦走埋黎 2句唔埋就 興過火屎咁插

我即刻o晒= =

這遊戲打了第一下被人搶怪都是計算第一人
搶怪是無意義的事 但拉走一堆怪就唔同
效率明顯地下降 所以1個出怪位1團係最好
你是遲來的 令我們幫會的人效率下降 自然有點不耐煩
做成了今次的事件
我地會針對性處理
盡快解決問題 在這先代該會員說一聲
對不起

原帖由 唐手船越 於 10-4-3 09:56 PM 發表

咁我都知 不過無品既人 唔可以一直無品落去

所以要發下聲~~ 等佢地知道唔可以繼續咁= =

正確...

有一些會知道自己ga問題 之後去改變 !! ..

一些人..會想我系咁嫁啦!! 吾洗變  !!

原帖由 tkwsp1170 於 10-4-3 09:58 PM 發表

這遊戲打了第一下被人搶怪都是計算第一人
搶怪是無意義的事 但拉走一堆怪就唔同
效率明顯地下降 所以1個出怪位1團係最好
你是遲來的 令我們幫會的人效率下降 自然有點不耐煩
做成了今次的事件
我地會針對性處 ...

咁呢個道歉 我收下啦 不過收唔到當事人 親自既道歉有d可惜

"記"然 你地果幾個會員無容人之量 下次見到佢地 我會叫我幫會 會員 避避

可能會令佢地因此出名都話唔定= = 但係為左避免有第二位受害者 我會考慮 公開佢地名

其實黑手場有2個點
2team升都可以
隻game d 怪係大家的
因為吾想升慢d就趕人地走就真係可岩啦
咁多人自己係可能升得慢d
為左吾想升得慢而趕人地走 係 咁同野蠻人有咩分別
仲有你地公會的2個人有爆粗tim 如果你係當時人你有咩感受?
因為怪係大家的 你話先來的有權利留係到 後來的就係一樣"搶"的行為
咁樣完全錯誤 無理由你一team24小時係到升 其他team就吾可以係果個頻果個場到升
因為..怪物係大家的

個簽到post變左包場問題post= =
你地咪算好 人多時仲有得玩
難為我10am到2pm 人多 lag到玩唔到
下下順番都冇人..

忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

大家忍讓下 地少人多
一Team包一場 升果Team當然開心
但同時有部份玩家亦因此未能升級

ps : 浮雲跟吹雪都過埋檔
      SO SAD

個人覺得係劍狐包到場係好屈機==佢d怪九多出得又快,好似打鬼錦,都未打完一堆,
就有另外幾隻泥煩你--企死係度唔郁都勁多怪,仲包咩場呀=="

第1..首先哩到一個簽到post..難道沒有別的方法嗎?(明知這樣好容易做成雙方的口角)有必要嗎?

第2..這是一些遊戲裹經常會發生的事情..任何人升等都會有以上的情況'
難道真的要去這個,那個公會post裹說這樣那樣嗎?我覺得十分不專重我們!!
那如果沒出post的公會/沒進幫會的..又如何解決!

第3..說回這件事情..升級地圖雖然不多.只有4個分流.但回想一下自己..當你一直只有隊友跟你..
沒別的外人跟你搶怪..突然之間多了一班人..一個人搶了你的點(如黑手)你會甘心嗎?
你心中沒任何的怨言嗎?難道十分讚成?
當然我也沒有說我100%讚成包場這個說法!

第4..包場..如亂..包場這說法一開始你知道係點黎的嗎?
係玩家們達成到的共識..(寄)然玩家同玩家之間能達成共識..點解唔去試下?
我本人都試過好多次哩種問題..甘唔通動不動就去小人? 有邊個唔識小人?
點解唔試下去同哩一組/ 哩一個人達成大家之間的共識?
如:轉分流..加入隊伍..等位..分場..仲有好多好多的方法?
唐手船越:(我想講隻game唔係得你地玩)好有骨囉..
唔想追究?甘點解又要向到發表?目的?得個知?比邊個知?

第5..佢地幾個講唔夠兩句就爆粗? 分析=佢地一定有錯! 但再分析..點解佢唔第一句就爆粗?
係咪爆粗之前有講過d咩?,定係你無任何反應? 任何交代? 雙方的事本身好容易解決=雙方都有錯

第6..因為我都係岩岩醫院返黎..所以到而家先有一個完整的交代..因為身為會長的我..遲遲未有交代/達成共識
做成post裹的罵戰..哩一點我都有錯..未做到會長當機立斷的本份!

最後:打遊戲大家都係為左開心..快感,我唸無一個人會想攪到自己打黎都火滾
這原本就是一件很小很小的事..有很多可以解決的方法..何必攪到大家嬲爆爆甘呢?
成長是任何人都會經歷的一個時期,人品最為重要..生活之中..有很多事情都會改變
但遊戲中聽到的粗口又邊會比得起生活中人地對住你講難受呢
EQ(情緒)=人品
如果你EQ高..好次對上一位女士所講..咪當佢地無文化的人..但你同佢講返=你的文化人品同佢一樣
以上所講的..絕不是針對所說..也希望我的團員們能真正理解..明白!
對於這件事..我希望向哩到可以告一段落..唔好再有任何關於哩件事的回復
老實說:我都係岩岩由醫院返到黎屋企..一看之下發生左件甘咖事情..哩篇野隻隻字都係唸過度過
,頂住眼訓..打左成粒鍾..打出黎比大家看!

((如雙方有任何問題..可以在遊戲中密我..本人定必會公正去聆聽任何事情同分析!))

記住!打機都係追求開心..任何事能大事化小..小事化無..我相信任何人都會過得比較開心.愉快!

幫主發火 非同不可

其實
要怪就怪港版劍狐窮 分流開不起吧~

式者怪你們花錢不夠兇 官方沒錢開線

台版5服 1個服8分流
我們1服 1個服4個分流..
哈哈 真係..

十週年勳章(賀詞)

原帖由 andy1227 於 10-4-4 03:19 AM 發表
大家忍讓下 地少人多
一Team包一場 升果Team當然開心
但同時有部份玩家亦因此未能升級

ps : 浮雲跟吹雪都過埋檔
      SO SAD

....

原帖由 nick1203 於 10-4-4 09:27 AM 發表
第1..首先哩到一個簽到post..難道沒有別的方法嗎?(明知這樣好容易做成雙方的口角)有必要嗎?

第2..這是一些遊戲裹經常會發生的事情..任何人升等都會有以上的情況'
難道真的要去這個,那個公會post裹說這樣那樣嗎?我 ...

其實我要既係一個sorry先囉 你地長老已經俾左我 我都接受既

唔洗令到你地會員覺得自己包場100%好岩咁

而且以我觀察 以上既 回覆 都唔算筆戰 最多只係有針對嘲笑"包場者"成份

如果造成幫主的唔開心 真係sorry==

無錯 包場可以由玩家達到共識~~

但係事發果時 佢第一句已經無講名 係度問"有人打緊黑手仲開隊玩野呀? 之類既野

我都唔知佢講緊邊個 未繼續打 第2句已經 出粗口話做咩唔應機

如果係你 你都o晒啦 之後當然就係俾佢地圍插

佢地好明顯係趕人走 唔係達成共識"叫"人走

佢好聲好氣話傾 我都會走既 佢爆晒粗 落晒你面咁樣 呢d我真係吞唔落囉

你講得岩 打機係求開心  如果你係當事人 俾一個唔係理由既人 圍插完你拎返個 sorry 好正常吧= =

唔係講到道理好似係你地會員果邊咁~ 如果無人發聲呢d人只係種壞佢   有第個受害者

你問我目的係咩 我諗我答左你 並唔係要引起罵戰

其實我都係成日出入醫院既人 你唔舒服就早d休息吧 唔好勞氣= =

p.s: 如果我另外開帖 未仲多人討論= = 你都唔想吧= =

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 02:58 PM , Processed in 0.040965 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存