2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 星空幻想 《星空幻想》遊戲攻略區 求各角色技點配法 + 攻防配法
go

求各角色技點配法 + 攻防配法 [複製鏈接]

求各角色技點配法同埋佢地升咩攻咩防?

係諗攻擊點數分配方面首先你要搞清楚星空每個人物都有分2種屬性攻擊
物魔︰小索 蘋果 女騎
物精︰大叔 小伊 小可
魔精︰王子 小柯 羊女
唔好似有d人咁傻傻問我…小伊魔攻方面係咪唔洗理的?
我見佢魔攻好低攻 但又好似冇魔攻技咁 orz(都唔算傻得哂- -"汗)
雖然個人資訊係會比埋魔攻你睇 但小伊係冇魔攻可以無視
攻方面就睇你點玩既 所有人都係咁處理的了
而防方面都係2種屬性
物魔︰小索 蘋果 女騎
物精︰大叔 小伊 小可
魔精︰王子 羊女 小柯
星空攻方面就有分 單修 同 雙修
而單修再細分為 物修 魔修 精修
而單修再可分為 全單修 同 偏單修
雙修顧明思意就係2邊平衡修
全單修姐係只著重1邊修 偏單修就姐係著重1邊修 但同時都點下第2邊既屬性
攻擊方面個人認為你想易玩就最好單修
雙修方面武器需求比較高 冇+10武建議唔好玩 會好低攻
而且選擇飾物方面都比較麻煩 要著重雙修平衡方面選擇

我就只玩5個人物
小伊48 羊女48 小柯48 小可48 女騎42 其他人物連30lv都冇就唔講了orz
以下為我個人玩法︰(只供參考)

小伊(48)
攻雙修 理由︰個人認為物精2邊技同樣重要
5物 6精
防雙修 理由︰個人認為雙修比較好 優點平均 我而家物精防都去到2000
5物 5精

羊女(48)
全魔修 理由︰我玩補羊 補血睇魔攻 自然全魔修
11魔 0精
防雙修︰ 理由︰同上 優點平均 而且羊女本身魔防比較高 平均點下魔防係會比精防高小小 但同時精防都唔會低 可以展現到羊女魔防高既1面
5魔 5精

小柯(48)
全魔修 理由︰小柯魔攻輸出比精攻大好多好多 本身我小柯係琉雙修 但最後都重左點轉全魔修
11魔 0精
防雙修 理由︰同羊女完全相同
5魔 5精

小可(48)
雙修 理由︰同小伊相同
5第 6精
防雙修 理由︰同小伊相同
5物 5精

女騎(42)
雙修 理由︰因為女騎係比較新既人物 所以配點方面資料太小 經我思考下都係決定雙修
理由方面 因為女騎武器方面係完全平均 以終強27武計算 物1040 魔1040
而且物技同魔技方面2者都有唔錯既表現同重要性 所以我就選擇雙修
5物 4魔
防全魔修 理由︰女騎同大叔1樣魔防低得可憐 但比大叔好 就係防練可以選擇物或魔
咁我自己係選擇全魔修 而女騎物防方面天生就比較高 即使我而家全魔防修
魔防都高唔過物防 所以我就選擇全魔防
0物 9魔

以上為我玩5個人既配點方法
大叔 小索 蘋果 王子
我雖然冇玩但都從1d朋友方面聽到1d配法
但只限攻方面 防方面就唔知 因為大家都比較著重攻

大叔
全物修 理由︰大叔武器係好奇怪 物同精方面既數值係相差好大
而且大叔精技攻擊輸出真係低得可憐 但同時物技輸出就高得可怕
所以自然就點全物修 大叔係擁有物理攻擊極強既優勢

小索
雙 物 魔修 都可以
雙修方面我諗2邊技都重要 而且好用
物就當然係比較看重物技
魔就當然比較看重魔技
暫時而我所知小索好似魔修既人比較多??

蘋果
雙 物 魔 都可以
同上解釋
暫時以我所知蘋果雙修 魔修 既人比較多??

王子
雙 魔 精 都可以
雙修當然係2邊重要
魔修打怪比較強
精修pvp比較強

以上資料只供參考- -"
p.s 雖然見個帖好耐 但冇聊就回下了www

thx !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 01:42 AM , Processed in 0.028554 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存