2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 彩虹汽泡Online 《彩虹汽泡》心得區 [原創]搵3種星星與16種可因的方法(更新6/5) ...
go

[原創]搵3種星星與16種可因的方法(更新6/5) [複製鏈接]

見好多人都唔知點樣有更多星星同可因,什至見過有人問咩係可因,
所以衣加集合下1d搵星星同可因既方法。

星星:
1:做任(所有重復任都可以有星星且無限次接任)

2:參考樓下,打返黎而未鑑定既裝可以去鑑定師到鑑左佢,再賣比商店,好可觀

3:打返黎既幻獸石,1lv可以賣5星1粒,lv越高賣到既星星就越多

可因:
1:買點數,再去買商城道具(例:萬能工具)賣出去比玩家,現時1個係200~250可因不等

2:成為vip玩家,vip玩家去接彩虹城保安官任,1次有160可因

3:係南綠野打怪,打返黎既幻獸卡,儲夠同樣既幻獸卡十張可以去彩虹城中間同<武膝哥哥>換1張樂透卷,樂透卷可以去同<抽獎員樂特>換可因/殘卷(現時1張40~50可因不等)。娃娃則儲同樣十隻換變身水(好少有人收,自己用好過)。

4:捉寵/合寵,合到異變勁寵同玩家議價(價錢絕對唔會低過600可因)(係真係要勁寵,因為衣加所有異變大部份都係土系,而且唔係主屬,所以咩鄉土蘿蔔,火蛇,木鵝。。等等仲有好多既異變寵已經唔會再有人要,就算要價錢係已經降到500以下,所以建議大家唔好亂合寵,無謂浪費星星)。合寵例子:草莓麻吉+黃毛狼,有機會合到火狼(現時1000~2000可因不等)。

5:定時有活動供玩家參與(例:猜拳遊戲,棒打老虎..等等)嬴左有可因卷

6:彩虹城定時有保衛戰供玩家參與,得分最高有可因卷(你無35lv以上你都唔好去,1下魔法都扣你百幾血,除非你裝勁)

7:坐火車,摩天輪,飛天掃帚..等等,均有機會獲得可因卷(vip玩家可因卷面額會增加20%)

8:有一定可因既玩家可以向其他玩家收購南綠野幻獸卡,大部份唔知有咩用/覺麻煩玩家都會賣比收購人,1張4可因最實際,同樣地,儲夠十張同<武膝哥哥>換樂透卷,再同<抽獎員樂特>換可因/殘卷。(已經唔建議呢種方法,因為殘卷已經降價至40可因,蝕仲多)

9:打工經理人,隨機出現,2小時轉轉地方一次,任務難度高且2小時完成,但均200可因以上。

10:刷樂特小隊任(最低等級係打拾金鴨230隻,打完有可因卷,怪物同數量會隨住等級轉換,例:25lv以上既都要打火貓),西綠野,東綠野,天鵝湖,都有看到。

11:吉恩宅急便的送信任務(彩虹城西北,舞台往右下方走一點,會看到一個吉恩宅急便),靠好運,比叫到的人要快點去接任務,趕快把任務完成,就有可因。(被叫到的機會很低)

12:布魯瓜的送密令任務(彩虹城右邊,一座樓梯下面),同上。(被叫到的機會很低)

13:呢個方法係比較長遠,宜有耐性玩家。
若有1200可因,可以向其他玩家收購100泡泡(點數),再成為vip玩家(75泡泡/十天),究竟做咩呢?
做左vip玩家就可以向保安官接任,做完有160可因,十天姐係可以做十次,合共1600可因(利潤500可因),而且仲會送多個萬能工具(200~250可因)利潤增至700。(點數不斷上升..定時會修改一下價格)
剩餘25點可以買商城道具(例:萬能工具,可賣200~250可因不等)姐係利潤已增加至900可因。
而且vip玩家,仲可以接每日任(可以有雙倍望),搭火車/摩天輪..等等均增加20%可因面額。
(聲望1000)無名指姑娘任務:vip1次5張殘卷,1張殘卷衣加40可因,姐係又多200可因,再計返十日,利潤已增加至2900可因!
呢個方法仲係建議,但係泡泡隨住時間價格上升,所以衣加搵既錢可能比較少左!
如果有錢既最好梗係唔做十日甘少喇,越高級vip越好,又有送萬能工具!
(新)(長久戰)(趁低吸納)(利潤最多)

14:有錢既可以大量收購工具,因工具一定會係甘升價!(點數品)。

16:收購白金卡技能卷,幻獸系技能卷..等等現時呢d技能卷都係無人買所以價錢極低(500可因下),但係少人買只係因為大家無甘多錢出白金卡(1下40可因),同埋無甘多人有超勁寵物,不過呢d等等技能卷均會係1個月打後持續升價,我諗原理大家都好明白(幾個月可因絕對唔會有稀有性,寵物亦都唔會好似衣加甘用野生寵同廢寵)。有機會幾個月後呢d技能卷會同衣加既黑洞卷同價,黑洞什至可能會降低,所以趁低吸納,長遠黎講,利潤係好多!
<樓下提到,白金卡技能卷不建議買,因為現在都算是可因需求量大,不過一定會上升,好可惜要等好耐!所以唔建議!>

(工作系)

其實本人對生產,製造方面,真係唔係太熟識..所以只知道
現在鵝毛紫水晶狼皮..等等的東西都能賣到好價錢,希望各位可以提供一些資料。

因為衣加所有物品價錢都不斷上升..所以會定昤修改,如果有看到某一些物品價錢上升了,不仿提點一下!

歡迎大家發表自己既心得!亦歡迎發問!

唉,o左-__-三千幾個人睇,好可惜無人幫推,回都無乜,好灰。

十週年勳章(賀詞)

原帖由 糗豪 於 10-4-24 10:04 PM 發表
封測個陣以為可因好難有-.-
衣加公測-.-發現來唔係..原來好易有..
d人係甘坐車..可因現在多到不得了-.-
但係大家有冇諗過-.-
可因係用星星換-.-..
有可因劵無星星甘點算-.-..
而且星星做任先有..我衣加先 ...

之前聽人講話台版d人都係咁講 聽你講落又好似係

原帖由 puyol 於 10-4-24 10:27 PM 發表

之前聽人講話台版d人都係咁講 聽你講落又好似係

我之前都聽過下
原來係真..-.-,真到無人有
但係衣加d人仲咩事都唔知..
係甘浪費130星星去搭車..雖則多可因..但係連星星都無換屎咩..
頭先係甘見人坐飛天令到可因劵..有個仲令到2400可因劵..都唔知佢到有無甘多星星換 = =

有d仲中左9600
都唔知佢有冇錢換-_-
有得睇冇得用

原帖由 ︴紫夜﹏風〞 於 10-4-24 11:03 PM 發表
有d仲中左9600
都唔知佢有冇錢換-_-
有得睇冇得用

係= =9600星星
都唔知做幾多個任 浪費幾多時間先有
我衣加搵可因方法都係雙開之後靠打南綠野卡
再去同哥哥換樂透,再抽殘卷
甘樣又有星星又有可因..不過都係好煩
好妒忌有錢人..

同意..今日合一合寵..合到冇星星..

我日日再3-4千星星車車
可因加埋都唔夠1500....我始終都想要可因多過星星

其實呢  買5個15格包打怪出未鑑裝  鑑曬佢賣呢  都幾可觀下..

玩過星曲WEB

原帖由 Pudding116 於 10-4-25 12:37 AM 發表
其實呢  買5個15格包打怪出未鑑裝  鑑曬佢賣呢  都幾可觀下..

我e家洗狸貓,500星星一轉左右= =

原帖由 Pudding116 於 10-4-25 12:37 AM 發表

個人認為無謂的方法~_~
如果係甘台板既人一早大把星星~_~

我個人認為可因重要d..
當你試想想...你有大把星星既時候..
星星係交易唔到的...
你又收唔到裝你又收唔到技個時..
可因係咪比星星重要..
你可以講可因都係靠星星換..
但你諗一諗..星星可以靠做任做番黎...
可因唔可以..就算vip1日都只係得160可因...
你修裝又係靠可因..你收人野又係靠可因..
所以我都係覺得可因重要d..

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB

d幻獸石拎去賣都好多星星 同埋鑑定既裝備

笑傲無雙

當你需要咩 你就覺得咩難有

查實130星<你講到好難拎咁樣,要做好多個任
照你話,咁多可因,咪買5個額外背包,去組隊刷怪,背包滿左之後返去鑑定再賣,都最小幾百啦,
比你講到130星好難賺咁樣

想問可因點先有架?買點數?

暫時身家18000星星左右
但得幾百可因

原帖由 鮪魚ToRo 於 10-4-25 10:01 AM 發表
暫時身家18000星星左右
但得幾百可因

我同你差唔多..不過只有10可因T^T

其實星星好易賺 =.=

可因點先有架><

我坐左好多次車 都係得40可因 咩料
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 10:49 PM , Processed in 0.037834 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存