2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 劍西問題!!! 拉夾>放生~
返回列表 發新帖 回覆
go

劍西問題!!! 拉夾>放生~

大家知唔知劍西n格>推前n格>前格x2>  之後到左拉夾個下 點樣先之100%成功呢 我10次而家都係得3-4次拉到 唔飛高d真係幾難拉中
另外仲有其他100%可以用拉夾放生既seed技/型技 可以討論下心得xd

唔係講笑 我以前都練過 呢招真係好鬼難
樓主拉夾之前應該係c cancel(飛高?)嗎?
我想同部機貼近啲所以揀左 前step can
我經驗係開夾果一剎那無論機身低過自己或者高過自己都試過夾得中
高度上無問題...問題係幾時開ac...個夾成日甩
我當時諗個夾既角度係咪唔夠垂直 但又無能為力
事實上依家己經放棄左呢招風險技
唉 用前格篤到黃算....

原帖由 MJ88 於 10-4-26 12:35 AM 發表
唔係講笑 我以前都練過 呢招真係好鬼難
樓主拉夾之前應該係c cancel(飛高?)嗎?
我想同部機貼近啲所以揀左 前step can
我經驗係開夾果一剎那無論機身低過自己或者高過自己都試過夾得中
高度上無問題 ...

係...因為比劍西既前格90度上天插完 當條友要趺個時一定係直線向下 所以我飛過條友既高度去拉夾佢 但都唔係次次得=.=
但我岩岩又去試左一招 就係第一下前格完再飛標前step拉夾 個命案率高左 但可惜唔夠型
講真如果可以做到100%拉夾放生既人 遠遠比freedom放生型得多
另外就係我都同時練緊閃電既拉夾放生><''

比較想學閃電拉夾放生

n格>推前n格>前格x2>拉
唔係5hit啦咩@o@

原帖由 G.ZeroII 於 10-4-26 04:15 AM 發表

係...因為比劍西既前格90度上天插完 當條友要趺個時一定係直線向下 所以我飛過條友既高度去拉夾佢 但都唔係次次得=.=
但我岩岩又去試左一招 就係第一下前格完再飛標前step拉夾 個命案率高左 但可惜唔夠型
講真如 ...

無錯....水平角度出既夾我幾乎未中過
但我冇打算飛高過佢拉夾. 反而打完前格係佢下面等 跌咁上下等岩位就拉(不過有時廢事等,一打高即拉都中過)

無奈既係自己既機身有時會同對方碰撞, 少少偏離都夾唔成
加上目標係近距離由比你高既上空跌落地面 令個視角擺動得好緊要   
呢兩樣真係攞我命
練得耐都暈  算...放棄

閃電係咪 n格2hit>4b>4b>4b.......  呢招好多人用  如果係的話....印象就算加埋槍都唔過300
另外.... 就算閃電好似劍西咁係下面刮4/6b 最後都中到夾?

原帖由 兔小砂 於 10-4-26 12:05 PM 發表
n格>推前n格>前格x2>拉
唔係5hit啦咩@o@

推前n格既down值唔夠1
就算打足5hit ,所以down值未夠5就冇問題
呢招 n格>推前n格 總共down值唔夠1.6
重複打3次 即6hit都仲可以補多下前格 即係7hit先down
好多機既招hit數多但down值都唔夠1
如果每hit都計1 就唔會有閃電前格9下 呢啲seed技

閃電4b點打到3下-.-

原帖由 MJ88 於 10-4-26 06:50 PM 發表

推前n格既down值唔夠1
就算打足5hit ,所以down值未夠5就冇問題
呢招 n格>推前n格 總共down值唔夠1.6
重複打3次 即6hit都仲可以補多下前格 即係7hit先down
好多機既招hit數多但down值都唔夠1
如果每hit都計1  ...

夾中...我FD玩呢部野已經好耐 N格2下駁前格轉完 前STEP拉又成功過 片2下4B拉又中過 不過個2下4B 要前STEP左先得=.= 所以好煩 我先唔練呢招..劍西好過=.= 前STEP格 前STEP格已經可以插2下拉 OR 插4下黃..

兩下4b唔會訓低咩-.-4b訓得好快

咁鬼煩...我n格x3->c->n格x3 放生好過=.=

型呀嗎-v-你唔覺咩

原帖由 無極~ 於 10-4-28 11:09 PM 發表
咁鬼煩...我n格x3->c->n格x3 放生好過=.=

除左玩實用性既連技 得閒都會練下d玩野技 但劍西呢一招玩野技 係可以做到35x血既放生@@ 係最痛既放生技黎
第二隻放生最痛當然仲有金老虎 拉4次ac電邊 既放生技 33x血 打人成15秒有多 仲唔幫對面+seed  tim 爽呆^^ 不過唔好成日用
好易比人打xd

n x3>n x3 好慢的說 n>派生>8b>8b>夾 派生完一定要前step cancel

原帖由 G.ZeroII 於 10-4-29 12:00 PM 發表

除左玩實用性既連技 得閒都會練下d玩野技 但劍西呢一招玩野技 係可以做到35x血既放生@@ 係最痛既放生技黎
第二隻放生最痛當然仲有金老虎 拉4次ac電邊 既放生技 33x血 打人成15秒有多 仲唔幫對面+seed  ...

痛成咁又點會只係玩野技
對付淨係識飄安全標既人黎講 根本就係拎黎分Lv
我覺得求型唔求高攻先稱得上玩野

其實劍西特格有乜特別作用?
除左破POWER我真係諗唔到 (唔好答我用黎玩野)

原帖由 kevin9999 於 10-5-3 09:38 PM 發表
n x3>n x3 好慢的說 n>派生>8b>8b>夾 派生完一定要前step cancel

姐係nn>8b>8b>夾?

原帖由 MJ88 於 10-5-3 10:49 PM 發表

痛成咁又點會只係玩野技

我真係唔知佢有乜野用=.=....我都係好耐先知劍西有特技^^"

痛成咁又點會只係玩野技

點樣可以特別
咪黃技一招咁..

原來係nn前派生>8n>8n>拉夾=.=

痛成咁又點會只係玩野技

我練成左了 而家下下都拉到 閃電都係><
原來好多方法的 n>n>前派生>前格x1>拉夾    <<<<<本人命中率100%
n格>前派生>前格x2>拉夾   <<<<<本人命中率90%   
n格>前派生>n格>前派生>拉夾    <<<<本人命中率100%
mj 唔洗放棄呢招風險技 習慣左個節奏 其實唔難 我練左2日 都習慣左.話拉個下就中~
比個心得你....要100%拉夾中人~<唔洗等岩位先拉既..根本唔洗等>  只要你令條友係正你90度就必中 (頭頂) 個方法就係前派生個下 幾時要用前step 插前格先可以做到90度向天插 你習慣左次次都插到90度 就代表你得左 一定放生成功~.~ 打雙刀 劍西 650血 變左302 放生佢 真係好x痛           不過記住 拉夾個下要用前step  (要快)

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 07:20 PM , Processed in 0.036603 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存