2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 三十六計[Web] <<原創>> 指導新手 教大家極速生產兵力『不斷更新』 更 ...
go

<<原創>> 指導新手 教大家極速生產兵力『不斷更新』 更新 基本行軍 武將篇 圖文更詳細

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

以下資料 都係極速暴兵流 抽出來概重點

請注意重要事項紅字  

生產兵力為藍字

由於係封測 天天有5000黃金 5000禮金 俾你去洗武將/玩flash game/換資源/加速生產兵力速度

第一日 封測

選好鍾意概名 我推介大家選+3智吧

進入遊戲後第一件事就是選封地,請先選在中間城

先了解城

先跟新手任務 做曬佢 有資源同錢送 入封地

開始有
20級英雄府
20級木場
20級農場
20級礦場
20級民戶

完成所有任務時要起
5級木場 X 1
5級鐵場 X 1
5級農場 X 1
5級民戶 X 3
1級步兵營 X 1

=============================
同時要起定
1級步兵營 x 2
2級步兵營 x 1
1級弓兵營 x 1

同時開始生產兵囉

2級步兵營 生產 20隻運輸兵
1級弓兵營 生產 7隻弓兵
1級步兵營 生產 7隻步兵

如果係非建築任務時,就是空檔俾你起定曬d野

當完成新手任務後 就開始拆野

要拆概野

5級木場 x 1
5級鐵場 x 1
5級農場 x 1
5級民戶 X 3

拆完出來概空地 起以下野 同時生產兵力

1級弓兵營 x 4
1級兵步營 x 1
1級騎兵營 x 2

=======================

1級弓兵營同時 生產 7隻步兵
1級步兵營同時 生產 7隻弓兵
1級騎兵營同時 生產 7隻騎兵

咁樣完成 第一封地概暴兵

=======================

成完曬所有新手任務 正常第二封出來(第二城)

開局建築部份也完成了, 兵都生產開始了 開始很沒野做了

=================================================

第 一 封

當運輸兵生產 有10隻到 選主角 配備兵力

帶曬所有現兵力 記得帶糧(要多) 之後到城外 選擇出征 沖去第二封<推介用禮金加速>

當到了第二封<第二城>

開始勦匪 勦匪有極驗扲經驗

城安定狀況越差,安定狀況越差,勦匪的經驗越多

俾其他人早到 係有好處

只需要8步13步13弓25步的編排 就可以秒殺極易

勦匪前有個關鍵,請去商城用禮金買個150%經驗

之後使用 另外 選擇使用禮金去勦匪 有20%經驗加上 又不會消耗體力

當升到主角 去到10lv

8級使命任務有送60騎兵 10lv 有技能送

===============================================

之後開始搵一個恰當概軍團  點叫恰當 以你第二封

跟住下一封概為準 假設為寧安 就搵去打寧安概團

通常4點封測 7-8點到有得同團友一齊去打第一個90封地 不過由於有大量禮金俾人加速 呢樣就唔確定時間

記得第一日 有跟團去掃封地 打仗有經驗 有資源票 錢箱

跟住 我有自己概打法 我唔係跟暴兵流方法教大家 如果大家新手 咪亂跟~~

當7-9點時 正常 所有兵力都出曬

第一封
拆曬所有兵營 轉曬房屋 可以升房屋

第二封
放棄封地  放棄之前記得掉走d兵呀 同資源

用錢做多次兵城

以下係為起概野

1級騎兵營 x 5
1級步兵營 x 5
1級弓兵營 x 5

======================

1級弓兵營同時 生產 8隻步兵
1級步兵營同時 生產 8隻弓兵
1級騎兵營同時 生產 8隻騎兵

第三封<<當你個團打完90地 就做第三封>>
呢個城做兵城

以下係為起概野

1級騎兵營 x 5
1級步兵營 x 5
1級弓兵營 x 5

======================

1級弓兵營同時 生產 8隻步兵
1級步兵營同時 生產 8隻弓兵
1級騎兵營同時 生產 8隻騎兵

到呢個時間 你會好奇問我 點解唔起資源城呢? 糧城都唔起 點打仗?

糧食 可以係團長派糧 可以用功勳去換取  記得 如果你唔係成長時間去玩概人

唔好用我呢隻 暴兵方法 要狂打仗先有長 你暴出來 唔打仗 係沒用架

當第二封 第三封 都完成暴兵 同時掉走曬 放棄曬

如果係國家識玩之人 架下都有110封地<<打110野地時吃滿所有3級英雄藥(除了無情丹)>>

第二封

拿110%封  做你第一座糧城 掉埋風水符去

全起田<<但我自己多數起一個糧倉>>  風水符 當你有1萬發展分會送俾你

第三封

用你糧城 身邊90封 做兵城

呢個封 係唔洗放棄 可以放心

以弓步為主

第一天重要行為:
英雄練級、暴兵、轉資源、2封選110糧城掉風水符 、3封兵城放棄前推至90地、吃經驗藥、打110野地時吃滿所有3級英雄藥(除了無
情丹)

如果你跟曬呢度 公喜曬你架下 粗略起馬有450兵力以 運輸兵20隻

其實 一個兵營8隻 只係我保守估計 實數 到時自己加上去

======================================================

今次教大家出兵打仗囉

先講結集點 就係結集兵力 <<唔好諗住自己一個人打 係得 不過傷慘重 >>

定好結集兵力 概城名

只上圖 假設我們有左廣湖

假設我地要打宛西 我要在廣湖城外結集兵力

通常會係城外點兵量數  加上炮灰 數量

簡單 介紹炮灰  用來幫主力擋刀... 減底 主力傷亡 炮灰由5隻兵組合成 普通打城戰<<唔計國家之間對戰>>

守城兵 都係4打手 + 一隻糧 所以一隻炮灰 可以 頂到2次攻擊

最好一人出2隊灰~~

個個團唔同 通常 都係右上 灰  左上 主力軍

當數量 夠 就定下 到達時間

在圖上 有預計時間  到達時間 我地通常以到達時為準  炮灰早30秒到達

有時修路都會有影響

打時 全AI 唔洗你控制

=====================================================
                                  介紹埋武將 俾大家認識 以下係傅奇武將

大家都可以係酒館 日日可以招10次 有機得到傅奇武將

使用黃金可以不限次去招

相信大家都唔係好問 咩叫相性呢 就係如果b級 就有30% c級 20% d級 10% 以下有圖  

當中
最強勁
有關羽 岳飛

其他就唔分啦.... 以上純個意見

已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
諸事百掛 + 20 + 1 支持你!下次繼續^_^
ngai + 20

總評分:  威望 + 40  Good + 1   查看全部評分

WOOOO

好岩新手用呀!!!

為甚麽推介3智

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

原帖由 s2007131 於 10-4-27 06:49 PM 發表
為甚麽推介3智

智力 影響 出手快定慢 如果係爆力 最後一個打兵

你邊到有兵俾你殺 可能成場都係行

底智下場 係食唔怪 如果食唔到怪 點會有野扲呢..

殺的多兵 就會更多d資源票 錢箱俾你

加上6lv有 有洗點藥俾你 重點 用金黃去洗又得....

10lv 20lv有技書 送俾你 到時睇技能去配點都得架

出灰唔係全隊5隻咩= =
每個位一隻...
我係大陸玩係分唔同兵既封地同資源封地...
咁樣分都唔錯~~
我諗而家版本同之前有好大分別0.0

秦良玉點+好?

咩叫90地丫????

笑傲無雙

幫頂一下,新手一流.

希望2000FUN多D甘的POST

幫頂一下,新手一流.

回復 6# sap01wscvb 的帖子

秦MM當然全智力
首選是關2,岳灰和趙云

Alta活動勳章 笑傲無雙

好詳盡喎= =十卜你

好文呀 真是受益不淺~~~

很仔細的文章讓我了解不少

很仔細的文章讓我了解不少

新手上路,搞不清楚方向
看了這一篇以後,大概知道該怎麼蓋了
結論就是....我蓋錯啦@@

新人看帖 要看詳細 這個帖可能不太適用囉

感謝分享!
了解了!

看了更加明白了,谢谢

感謝大大分享,感激不盡!!

回復 2# 砂之守鶴 的帖子

好貼 謝謝囉

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-28 06:35 PM , Processed in 0.039866 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存