2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 彩虹汽泡Online 《彩虹汽泡》心得區 [活動][窮人福音]終極窮人玩法-土毀&旅人 ...
go

[活動][窮人福音]終極窮人玩法-土毀&旅人

笑傲無雙 玩過星曲WEB

土毀
前言
呢隻GAME係1LV既時候只有三個職俾你揀,戰士 毀滅 信仰
聽聞呢隻GAME 30LV之前可以無限重點@_@
所以我頭20LV都用毀滅升LV 打算之後再揀職
點知...去到20LV 我諗都無諗過 直接繼續玩毀滅去
原因係咩?仲拎緊7LV杖既我竟然可以直秒怪 學埋招技魔水都唔洗啪
咁旬既職去邊搵先得架

屬性
做法師當然就係全智 追求極致傷害 而且我到而家都仲係7LV綠杖-_-當然屬性補救
體力方面 打野怪一定夠 副本既話有補師都唔會死 所以可以唔加
而體質 基本上著番果個LV既白裝 怪咬都唔係痛 都可以唔加

技能
一開始 當你技能點未有16點之前
火球術      2LV - 火球2HIT 1MP (2LV好啦 絕對夠秒新手怪 + 耗法1MP 再升就食水食到破產/_\)
法術集中  5LV - 魔法大傷16
法術穿透   5LV - 魔法小傷 2X (早期無技點 點住呢個先啦)

當你技能點有16點之後 立即重點@_@ (城中央施戴德司無限派發XD)
呢個時候 火球術已經無晒用XD
法術集中  5LV - 魔法大傷16 (補救窮人裝備XD)
能量增幅  5LV - 18MP上限   (要HEA到10點先點到下一階 咁多技呢個最有用)
落石術      5LV - 前後兩格3HIT 3MP (爽丫 學左西綠野同等怪直秒)

點解16點先開始點落石? 話晒落石都食3MP 16點岩岩好夠點法術活化 幫補MP 之後繼續點
法術活化  5LV - 每場65%發動 +6MP/ROUND 三個回合

雖然話就話終極窮人XD但係經你努力刷抽獎卷/25LV抽技/坐下車/活動
都可以儲到少少可因既 如果儲到~1000可因
可以選擇買尖石衝 不過無亦都無咩所謂 係刷副本比較有效率
買到尖石衝之後 要HEA到25點先點到 點算呢?
請恨恨點下大地符文 一定無後悔 雖然出面有心得叫人點法術穿透
但係法術穿透始終都係加細傷 對傷害輸出無咩大作用
反之 以我隻土毀黎講 5LV尖石衝可以插副本怪~350傷左右
開左大地符文之後 傷害激增至 900UP 你都咪話唔爽

大地符文  5LV - 加土傷6ROUND 2MP
尖石衝      5LV - 十字型1HIT土傷 8MP (加左符文 副本一流 )

共毀滅30點 由於未出7,8階技能 可以留點

裝備
絕對可以少理 防裝上主線送既裝夠晒
武器 反正都秒 多幾十傷其實咪一樣
可以儲2LV石合7LV綠杖/用綁定工具掛17/27綠杖 又可以平價收30副本杖
平有平玩 貴有貴玩 但係唔洗上到藍杖咁晒錢

寵物
寵物絕對絕對比裝備重要
原因係寵物只扣活力 有排都唔洗補補佢   支出又慳一筆
反觀裝備 玩一日左右就要修理 仲要用可因
推介一D平民化既寵俾大家
獸化 - 可選有麻吉智慧既草莓麻吉 1LV封
魔化 - 湖泊貓頭鷹 2LV封 (建議降1LV重升 可兩隻合一隻降 平過俾可因個NPC)
法化 - 拾金鴨 1LV封 (鴨就唔洗重升啦@@) / 金屬史萊姆 2LV封 唔想用2LV石可以用木史+金系合 (有時間就重升點敏)
鎧化 - 抹茶麻吉 1LV封 (有時間可重升 無可因可以2合1)
其他位空左佢就OK 綠/紅攻毀滅用唔著

=======================================你睇我唔到分隔線===================================================

旅人
前言
隻旅人係我細佬玩既 本來佢想用幻獸師 不過一試旅人 又係唔想再轉:smilie_:D5:
好多人都著眼於佢既減甲技/毒技 但係旅人亦都係一隻好好既傷害輸出
就我而家細佬黎講 全敏 30綠劍X2 破空可以爆到500X4
而且 武器對破空既影響比敏既影響細 又岩晒我呢D窮人用

屬性
當20LV開左旅人技之後 當然全敏:smilie_:10:
時關破空係扣小傷同敏
敏可以加1細傷(其實亦都加1大傷) 又可以增強破空威力
至於體力/體質 同毀一樣 都係無必要加

技能
運勁           5LV - 敏5點 物理命中 70
靈敏迴避   5LV - 敏9點 物理迴避 98 (兩招都加敏 岩晒)
瞄準           5LV - 小傷30 (岩晒 又係FOR破空XD)
破空發勁   5LV - 隨機對兩個目標爆兩HIT(其實係隨機4HIT) -3MP 傷害受小傷同敏影響
頭20點就係咁加:smilie_8): 當大家慢慢儲夠可因 又可以買技:smilie_:10:
大家儲夠~1000可因左右 可以買破空流轉 破空流轉可以加強破空發勁既威力
唔係講笑 傷害絕對有差 仲差非常非常多
未有流轉之前 破空可以爆到2XX (一般裝) 有左流轉 傷害可以激增一倍
但係破空流轉係6階技 要HEA到25點先點得

窮人分支
破甲          1LV - 扣物防 2MP (用黎開穿刺破甲)
隱身          4LV - 加迴避 3ROUND 受敏影響 0MP (3LV都係3ROUND 不過要HEA5點無計 )
破空流轉  5LV - 大大增強破空發勁威力 外加11力

有錢人分支
破甲          1LV - 同上 作開啟穿刺之用
穿刺破甲  4LV - 破甲加強版 扣物防之餘扣埋法防 3ROUND  5MP
破空流轉  5LV - 優先點呢個 因為對傷害影響實在太大
穿刺破甲  5LV - 後補1點XD

>>>窮人有錢佬集合<<<
共30點/31點
當然走窮人分支既 有錢收穿刺可以後補穿刺
穿刺大約400可因左右 35技點可以拎埋旅人稱號 +6敏

小弟都走窮人線

裝備
防裝亦可少理 用主線送既已經夠
而武器:em015:  可以用綁定工具掛17綠劍OR 買30副本劍 50可因一把:em015: 副本量產
不過武器對破空影響遠細過敏同埋破空流轉
錢一定要集中用黎買左流轉先
基本上破空+流轉 5LV 再用埋窮人裝 已經可以爆400一粒以上

寵物
寵物絕對比裝備重要 (見土毀注解)
獸化 - 可以空 或者用有加物傷技既布丁麻吉
武化 - 火燕子 可以燕子+草莓合 或者 降1LV草莓麻吉全力都唔錯
法化鎧化同土毀:em015:
法化 - 拾金鴨 1LV封 (鴨就唔洗重升啦@@) / 金屬史萊姆 2LV封 唔想用2LV石可以用木史+金系合 (有時間就重升點敏)
鎧化 - 抹茶麻吉 1LV封 (有時間可重升 無可因可以2合1)

總結
玩到而家 我1蚊HKD都無用過 依然玩得開心:em015:
呢兩個職我覺得係窮人福音
事關技平:em015: 技傷高 用平武已經可以秒:em015:
至於大家可因既投資 我建議係技能>寵物>裝
時關如果你真係追裝備 過幾個LV就要換一換
但係技能真係學左就一世:em015: 唔洗再支出
希望大家平玩都可以一樣玩得開心:em015:

已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
Mr.豪 + 20 活動參與
S!u粉 + 2 感謝分享!

總評分:  威望 + 20  Good + 2   查看全部評分

抱歉上面修改完都仲係咁-_-貼係度
毀滅

旅人 小弟都係窮人線

寫得幾好! 窮人值得一看~

y 我招破空發勁 攻咁low?

回復 4# simonching4 的帖子

你有無升破空流轉?傷害增一倍有多

多謝支持

哇呢篇野 十分有用 唔係講笑- - 我中意

回復 6# momo1997 的帖子

thx@@如果有咩問題可以問

十週年勳章(賀詞)

=3=" thz for sharing
毀滅系技能幾吸引我
遲下有咩唔明再問你-v-b!

回復 8# S!u粉 的帖子

多謝支持&GOOD
有野即管問

thx for sharing~

回復 10# dennis101020 的帖子

幫到你地就得=]

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

我想問點解捉左幾次草"妹"麻吉都無技既/_\

回復 12# 辣椒王 的帖子

有無技隨機架 捉多幾次就有

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

我想問呢 剛30點完尖石 日後的技能點留著還是點強化系好?

留著比較好 畢竟後期技能點比較難先有
強化系用10點先加到11智
不如留點等7,8階技
魔法炸彈7階技 巴哈話無視防禦
之後既祕法潛能亦都好有用

但係裝備方面,我34lv入到地下室唔夠防頂怪==
平時比怪打都扣好多-_-

回復 16# 〝無奈杰﹏ 的帖子

其實有100防左右已經夠打35副
無記錯 主線送既衫同鞋加埋大約有40防
配一隻2x lv既木吉已經差唔多夠頂

多謝你的比資料  

毀滅真系一個好旬既職-0-

加到咁散... 後期個個純職果陣你咪覺得自己唔夠強@@

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-18 11:16 PM , Processed in 0.040238 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存