2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 彩虹汽泡Online 《彩虹汽泡》心得區 [活動]《終極升Lv(1-30)與賺可恩方法》(內含未來職業推 ...
go

[活動]《終極升Lv(1-30)與賺可恩方法》(內含未來職業推荐) [複製鏈接]

此文係由我經過1日鑽研e隻game
再係第2日重練ac時已經累積到700可恩(((1蚊hkd都無用過
↑以上都解釋左點解我剩係指定1-30Lv==...因為玩o既時間唔係好耐
雖然唔可以話係咩神手.但我覺得有咁多可恩 已經好夠你快速升Lv+賺到可恩

(((我係第一次e類型o既game...都係朋友介紹同見到有蝴蝶姐姐做代言wor@@!!!一定要玩na
其實我e個唔係絕對最快升Lv同賺最多可恩o既方法,只不過純粹想分享個人意見俾新手參考
---------------------------------廢話完畢----------------------------本文因整裝要挖礦o既關係,分兩個天氣,兩個方法咁教學
方法1!!:以下屬於遊戲時間秋天時使用!!

首先講一講隻game先啦

其實e款game我個人覺得好易上手...

20Lv前
其實你快手咁一路跟住主線任行...途中見到有感嘆號o既npc順便接埋就ok

因為有時D支線任打o既怪同主線任一樣...咁樣有著數D

但係記係支線任唔洗特別去解...主要跟住主線OK

你只要夠快..其實升到20Lv只不過係3個鍾左右o既事

有爬過文o既同學應該知.到左12Lv就可以去接個萬能工具箱o既任<<<e兩個工具箱係關鍵千其別亂用

有樣好簡單o既野未講,,,就係你20Lv前應該玩戰加全力 用普攻打怪都ok快

同埋你係20Lv前應該有個兔王任...你應該會打到個草莓環同埋做任送個7Lv武(記住揀杖)可以用住先

有e兩樣武就夠你之後20Lv用住先架啦

到左20Lv
,,請你到施戴德司(係彩虹城正中)到洗晒d技同點

轉暗....加全智..我個人學技係咁加↓

主線任我記得好似要打抹茶麻吉的,,你係西野綠見到有感嘆號o既npc 都接晒佢先,會有一個支線任都係打抹茶麻吉

ps.D任接晒無蝕底..有時你一樣怪可能同時滿足到多個任..對不對?

之後繼續做下主線任..唔洗做太多的..我個人認為做到有件25Lv清潔服果度就ok

我唸到e度你大概都有22/23Lv

之後你就可以開展你賺可恩之路

去接40鴨任(係西野綠門口有個npc任黎,我唔係好記得咩名)

同埋230鴨任(即西綠野:樂特npc).就快快脆去同人組隊刷鴨...最好都係組D一樣係暗o既...五人一組通常兩回合都清到,,,組到D勁人其實1

回合都秒殺
---------所以唔好以為230隻有排打..組隊就好快就清得掂((同埋睇住D人一齊秒鴨果種感覺幾爽的 ))

最主要賺可恩來源係230鴨任

因為佢獎品係抽獎卷...有機會抽到100/1000可恩架@@"或者殘篇都賣到大概35$=1

而且仲要可以無限咁做!!

做左大概3/4次 都差吾多有24/5Lv架啦

但到24臨升25果時..我會關收益((((系統果度搞))))))

原因有兩個:1.由於時間不能浪費.所以唯有升上24Lv先.目的就係卡係24Lv刷鴨

等到冬天的來臨就可以去挖礦整27藍武*o*

2.到左25Lv,230鴨任就會冇得做,取而代之o既係更犀利o既華麗貓,仲要260隻.

你仲記吾記得自己解任有兩個萬能工具箱呢...由於而家遊戲入面仲係秋天..【本來唸計劃係整17藍武,到37先轉】
                                                                                                    ↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑
                                                                                                      此計劃屬方法2,且於下文將會介紹

(((咩係藍武?..就係比較好o既武器.係彩虹城有個裝備合成師傅..搵佢可以睇要用咩材料而合))))

由於係秋天o既關係..所以挖礦係要扣2/4耐架..非常唔划算

所以我唸住係e段時間洗鴨..草錢 買多一兩個工具箱---(((這時你應該知道我為什麼要卡在24Lv了吧?)))

要多一兩個工具箱做咩?  就係等遊戲入面到冬天...應該挖礦會變1耐..咁就可以整27藍武了

跟住落黎就係教你用個萬能工具箱o既技巧~~靠你之前草ge錢應該至少有1/2個工具箱,

請你到冬天~而且確認挖礦係扣1耐only ge時候---用你買返黎o既工具箱挖((記住係用買返黎果d

點解呢? 因為整27藍武o既材料係要挖礦技能高D Lv先有架

咁你低Lv時挖o既銅礦就可以合埋銅錠拎去賣了(((注意加成銅錠都要扣耐架

之後到你夠Lv挖

青銅錠x5

芋麻布x3

茶水晶x1

仲有個楓樹粉,可以靠你分解打返黎果d廢武分解到

以上係合o既材料...只供玩法o既人用
玩戰ge請因應材料而定

記住當你未升到27Lv藍裝需求o既材料需要o既工作Lv時...請唔好用你npc送果2個..

因為果2個箱工作完返黎之後o既材料係無得交易架...所以無謂浪費D唔等洗o既野..

當你合完之後就可以火速咁升Lv架啦
----------------------------------------------------------------------------------------
方法2
:
ok,如果你係冬天/姐係挖礦扣1耐o既時候睇e篇文章o既同學--------------

請係1-17Lv參照返以上o既方法((姐係行主任路線))咁升

之後果兩個萬用工具箱 挖你o既銅礦..整17Lv藍武

而材料係:

銅錠x4

亞麻布x2

白水晶x1

以上都係for玩法系o既同學仔用..其他請參照其他o既材料

銅錠同亞麻布都係你初Lv打工再加加工得出黎o既材料黎(((到時有工具箱你地就會知道))))

而家白水晶呢??就係睇你運氣而定...通常你挖左甘多礦.應該會到2個or好運D就3個白水晶原石.兩個合成1個

咁你會話....人係有兩隻手o既..咁咪剩得一把.另一隻手無武拎???

其實你就應該整好左1set先..工具箱仲有耐的話請 整多1set.當然唔夠啦..除非你好好彩汁到4粒水晶原石@@!!

不過你有1把藍武.加主線任送的7Lv杖都已經夠洗啦

你17Lv拎住把藍杖,就可以高高興興洗晒d點轉暗...就可以去秒怪架啦

跟住好快你就20Lv...同上都係主線任做到有25Lv清潔服,就去接230同40鴨任.狂組5人隊刷.

25Lv就接貓...繼續狂刷....

把17藍武都夠你用到37Lv的...到時你應該草左好多錢..跟埋你已經可以話熟悉隻game..之後就靠自己合裝.or自己應該也會有一套想法

懶人請看此重點↓
--------------------------------------------
其實上面個攻略 簡單D o既流程係咁
方法1:如果你於遊戲屬秋天o既時候..請你努力用戰系由1Lv做主線任到20Lv

之後轉暗((上有圖顯示該學咩技能)).20Lv時先打陣抹茶麻吉.

到左22/3Lv時候就可以同人組隊打鴨((接樂特o既230鴨任同財主40鴨任

記住組隊最好夠滿人.咁先打得快..之後卡係24Lv((即係關收益__

直至天氣轉為冬天先邊整27藍武邊升

之後好快27Lv用左27藍武之後你就可以火速咁升Lv架啦。

方法2:當你係1Lv時候,遊戲季節為冬天((請確認埋挖礦是否只需1耐久

你就可以一路做主線任升到17Lv,,,再整藍武

整左藍武(杖)之後就即刻轉暗

我唸你打怪應該無乜難度了
而且把藍武可以去到47Lv轉都得! 有排你用

----------------------------------
可恩o既方法...
除左刷鴨...
1.個人就係係活動時段 同人組隊坐鴨...記住...要隊長先有可恩拎架喳((頭果粒個鍾坐係必有20可恩))
半個鍾我個人計過可以坐到4次....姐係4x20=80.至少賺到80可恩

2.同埋做msn活動同埋fb賺好<<<不過已經送晒了((我係e兩個活動都分別各拎到一個果汁,都賣到100=1...200可恩喇甘就

3.其實本來我個人覺得用hkd併唔係咩攻略...但我覺得用少少真係好著數...就係買vip
買左vip首先用工具箱<<已經可以賺一筆..
之後平時活動/刷鴨任之類,就可以多20%可恩...你話係咪著數好多先 ?

關於1..開頭我蝕底左...因為我唔知道有關閉顯示玩家e個功能..所以對於我e部廢機.大大擔(←非正字)誤左時間
所以機比較慢o既同學係1.o既時候記住關閉顯示玩家喇:smilie_:)3:
------------------------------------------------------------
新手發問:
我覺得有D問題好多新手可能都想問
例如:星星...e樣野係唔可以同玩家交易架
而我賺星星o既方法就係靠打怪得D武器拎去鑑定再拎去賣
...............暫時唸吾到問題
有問題歡迎隨便係度問.我會再追加上去:smilie_:)3:

-------------------未來職業推荐---------------------------------------

關於30Lv之後...我建議玩毀滅....1.因為太多人玩暗.唔想玩
                                             2.因為多重金係pvp同副本都十分有用,而且打怪都ok
                                                        ps.而且我o既教學都係教大家整杖...

第2個選擇就係玩戰,因為佢PVP又係屈機的..而且普攻亦岩懶人玩唔洗下下出技
                       ((不過你想玩戰就請你係我之前o既介紹到唔好整藍杖.整藍劍

以上就係我玩左兩日 對e隻遊戲o既見解.....當中如有錯誤請多多指證
讓e篇文章可以更為准確.俾新手玩

請咁多位睇完之後不妨登入你2000fun論壇個ac.入黎俾一俾個good我..等多D新手可以參考下:smilie_:)3: thank

已有 6 人評分威望 Good 收起 理由
yy789789 + 2 你的文章對我很有用。謝謝!
fok1011 + 1 你的文章對我很有用。謝謝!
熊貓大王 + 1 你的文章對我很有用。謝謝!
Mr.豪 + 20 活動參與
tommy714 + 1 你的文章對我很有用。謝謝!
pkTiger + 1 你的文章對我很有用。謝謝!

總評分:  威望 + 20  Good + 6   查看全部評分

IoH哥 好比心機打呢篇野!!!

打怪打到20lv 仲快(有人帶)  

原帖由 ~火爆男孩~ 於 10-5-6 11:51 AM 發表
打怪打到20lv 仲快(有人帶)  

我係打俾無高手帶的新手用架

原帖由 +紅豆_RedBeans+ 於 10-5-6 11:34 AM 發表
IoH哥 好比心機打呢篇野!!!

希望有人睇就得

乜有得中1000可因架-_-
最勁都係得160~~

有架~€^^~~~~

幾好XD.

thx q you XD

十週年勳章(賀詞)

唔錯唔錯 多謝哂先

謝謝

有咩問題歡迎係度問我^^~~多謝大家支持

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

我想問呢 有個主線任要去天鵝湖搵野狼弟弟 但d怪4xlv 系唔系只可以搵人帶去._.?

原帖由 辣椒王 於 10-5-7 12:11 AM 發表
我想問呢 有個主線任要去天鵝湖搵野狼弟弟 但d怪4xlv 系唔系只可以搵人帶去._.?

好簡單...只要唔好行入D草就得
行返人行o既路

點捉怪架XD?  

打到D怪剩返3分1血之後用封印石捉
不過唔同怪要唔同等候封石

多謝分享@__@HEHEE

WOW,有靚女支持...我真係唔easy
thx q

搵星星方法
用1可因收幻石2
幻石2一粒15星星
買一組比npc=150星星
可因多,星星小可以咁做
我就係成日星星唔夠ge人
dx換卷成日搞到我冇哂星星/_\

會唔會有些少曬命成分呢==?
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-25 06:26 PM , Processed in 0.066686 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存