2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 彩虹汽泡Online 《彩虹汽泡》公會區 彩虹城 "上班族" 家族帖
樓主: yau0614
go

彩虹城 "上班族" 家族帖

話說今個星期都會係我煮呢.....
另外就係...要做既事唔算係麻煩
麻煩既意思係....明明就無問題既野
俾人攪到出左問題先叫麻煩
我做可能一個鐘,俾佢做左半日仲要有問題.....之後佢又哂多半日
講到咁明喇呱= =

我唔係講打出黎個數
而係系統顯示個數
我用火狼24lv佢顯示加24攻
我用22lv蜘蛛佢顯示38攻= =
都未計屬性差別

講到打字可能係個個都打慣左即時制
好少打字
所以都唔多打字
依到個打字系統都唔係差架喇
最少比好多公司都好.....佢最少唔會打緊字出唔到技啦

話說你玩過咩olg?

打字問題是因為大家都可能雙開緊...一雙開就唔想打字架LA
重布就是以前D GAME邊有咁多個頻
係得隊頻, 普通頻, 密頻...
咁你組隊個時係得個2個頻轉講野...沒依家咁忙~:P

原帖由 bigmonster 於 10-6-2 12:08 PM 發表
話說今個星期都會係我煮呢.....
另外就係...要做既事唔算係麻煩
麻煩既意思係....明明就無問題既野
俾人攪到出左問題先叫麻煩
我做可能一個鐘,俾佢做左半日仲要有問題.....之後佢又哂多半日
講到咁明喇呱= =
...

你煮D野食唔係得架... haha!

唔睇「系數」隻火狼力敏寵... 用黎攻化真係麻麻地!
可能你隻木gg繼承到好既成長系數...

玩過既olg多到數唔晒... 不過認真長玩既(1年以上), 好似得石器同魔獸世界...

我而家只開隊 家 密 普4頻
普如果太多人講野我會關埋- -
我只需要睇到自己人講野...............

我玩過呢...
魔力寶貝(由ob玩到開3轉)
yogurting(日本game..都玩左好耐)
ro(玩到開古城就無再玩,個時未有轉生)
童話(都算短時間....佢一改廢左敏我就出走左....)
風色(時間短,不過都練到98....個99係無心機升埋去....)
天翼之鍊(韓版先有練高...台版第一日放棄左)
希望(玩過多個版本....都重練左無數次......不過都係....)
幸福(其實係一隻唔錯既回合制...但係由於對人既能力需求太高.....係中國地方好快就死左)
魔法飛球(我玩的是日版....個時都升到唔錯既級數架......不過得我一個玩- -)
飄流幻境(都玩左一排....唔記得記解無玩...)
戀盒(好少數同人夾一齊開公會既一隻game....都係最唔開心收場既一隻)
其他就算有玩可能都玩左好短時間.....

所以一路落黎見到好多玩家都變左
唔再係以前一齊合作努力冒險
所以多左好多小白
而且好多小白都喜歡將自己行為正當化......
話人地唔專重佢,所以佢都唔專重人....
依D咪叫自私囉.....
佢地好似同我地既道德觀斷左咁
無哂我覺得作為一個人應有的條件
所以而家玩game好難搵到人一齊玩喇
再加上某d舊朋友都已經....唉

維護冇得玩

原帖由 littlehoiyi 於 10-6-2 02:24 PM 發表
打字問題是因為大家都可能雙開緊...一雙開就唔想打字架LA
重布就是以前D GAME邊有咁多個頻
係得隊頻, 普通頻, 密頻...
咁你組隊個時係得個2個頻轉講野...沒依家咁忙~:P

討厭雙開... 真係煩到死...
最初d olg真係得普頻, 又真係唔洗轉黎轉去, 又唔怕錯頻.
加上宜家大家都掛住打怪升LV, 大家都玩慣左即時戰鬥...

回復 24# bigmonster 的帖子

玩自閉?雖然呢個世界好多小白,但係都唔可以固步自封架喎
不過我平時都會關左區頻,因為太煩了,雖然有時我都有份洗頻,haha

反而世界頻成日都有好多笑料

你真係好心機,咁多olg一隻隻咁數出黎...
不過時代真係變,我現實朋友中已經無人玩olg (momo係表哥黎),我之前都停玩左一兩年
宜家通常玩既都係d 小朋友,而且d 小朋友...... 正如你所講啦...

宜家玩game真係幾難搵到朋友一齊玩,不過舊朋友唔玩,仲有新朋友(我算唔算呢?)丫麻,哈哈!

原帖由 .Fung. 於 10-6-2 02:55 PM 發表
維護冇得玩

話時話啦,唔通你係?狗狗?

玩game係為左開心
唔玩olg都可能會玩下單機呀,面書咁啦
分別只係唔同類型姐
OLG就係為左同人有交流嘛
唔係為左咩玩OLG?

但係而家既人唔係咁諗.....

原帖由 yau0614 於 10-6-2 02:33 PM 發表

你煮D野食唔係得架... haha!

佢D野食.............
為左醫肚...算喇我不擇食既....HAHAHA

石器1我都有玩~好似是第一隻OLG, 個時真是覺得好好玩

原帖由 yau0614 於 10-6-2 03:17 PM 發表

你真係好心機,咁多olg一隻隻咁數出 ...

其實佢數少左.......
我"立"下眼重有 ECO喇...都玩左排架, 最後因為GAMEXXXXX 代理太差沒玩
夢夢ONLINE算不算? HAHA
之後以為幻月好好玩.....發覺唔得就專心玩彩虹了

原帖由 yau0614 於 10-6-2 03:18 PM 發表

哈哈,仲會係邊個

原帖由 yau0614 於 10-6-2 03:18 PM 發表

狗狗
快D維修完喇..我要挖礦,,,,

原帖由 littlehoiyi 於 10-6-2 03:32 PM 發表

狗狗
快D維修完喇..我要挖礦,,,,

我要打殘卷

一般男人煮野食,係差少少架啦!哈哈

石器個時真係勁好玩,不過個時字都仲未識打中文,拎住張紙仔抄低晒D速成碼
例如「人火2=你,女木1=好......等等」,你知架啦,台灣人,唔多識英文。
不過我d英文都唔見得好... 哈哈~

狗狗丫,原來你係2kf到見到個post黎密我架?
快d練級啦,成日掛住打殘卷...

我又忘記了食Lunch...快d有野食就好了~@_@

其實我都是因為玩olg而練熟打速成..haha
所以打機斬有好處既..
個時我好難忘其中一幕是, 有d人用bug, bug左好多錢出來..然後周街掉出來派比大家
我不記得有無回收(好似無....)
不過見周街都有錢真是好歡樂~@_@

狗狗我地一起升lv60, 唔怕我有個專職奶媽回血放高森, 除左你個隻弱不禁風的吉士麻吉...
你死唔去既.....

回復 37# littlehoiyi 的帖子

你講起bug錢我就記起啦~
禁完之後有99999999,但係地下舊錢仲係到,d錢多到跟本拎唔晒。
雖然個時唔知自己玩緊d咩,不過真係好好玩!

我宜家都係靠momo個人帶升咋...
諗下諗下,我個人好似無咩用... 自卑!

有個好消息 唔記得講。

話說我今朝返工之前去左洗牙,其實中1隻牙,洗到白雪雪。但係另外個1隻唔知做嘜鬼,好似中左毒咁,變左紫色。

6月03日 資料更新!熱烈歡迎「蛇蛇」加入

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-18 09:22 PM , Processed in 0.043856 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存