2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 幻月之歌 點解會set到咁??
樓主: clcrocco
go

[討論] 點解會set到咁?? [複製鏈接]

原帖由 小妖 於 10-5-9 01:20 AM 發表

算吧  我覺得佢係唔會明 .

佢只係會對異見者作人身攻擊,同中國某個政黨冇分別

玩過星曲WEB

原帖由 乜說話 於 10-5-9 01:15 AM 發表

殺人都會有懲罰,諗野唔好諗埋1面,仲好意思話人小學雞
紅名就唔會比人殺??你根本為你自己利益著想
因為比人殺所以隻game無前途??咁隻隻game都唔應該有得殺人啦
殺人會紅名,紅名比人殺會掉裝,如果殺人人地唔扣經而 ...

你殺人本身要付出代價,因為你阻礙了別人,但為何別人被你阻礙後又要跟你付出代價?
如果係俾人殺掉裝,對新手影響較少,因為前期裝好平,只係過渡
但新手最想就係快d升高d同老手玩,但俾人殺到升好慢,人地仲會有動力?
雖然隻隻game都有殺人,但係都少有扣經,就算有係升lv都招好少
如果要講利益我好想知有咩利益,唔該講清楚,講d唔講d,唔好講野咁空泛,想用d無內容既野反駁人?練多幾年辯論先啦

玩過星曲WEB

原帖由 完子筆 於 10-5-9 12:55 AM 發表
殺人扣經是為了組隊! 幫各至護住大家

我依家差唔多lv就易搵人升lv
但1個月後d升晒上去
新手難搵人升,一係要搵人帶
如果無人帶既新手係唔係要等無人殺人先可以出去升呢?
要知道耐左少低lv,低lv要搵人組隊都幾難下,
如果要人地搵好耐先可以升,咁人地仲邊有動力玩
就升俾你組隊,一隊新手都未必夠一個老手打,咪又係要扣經

其實開紅殺人係OK既...不過如果掉經驗就真係有D問題
上邊有人話好多ONLINE GAME開紅殺人都會掉經驗....但係一般知名既大型ONLINE GAME都唔會
好似魔獸甘....佢要你趺EXP,就等你打怪時...突然起後面爆你一野,跟住等怪打死你>>扣EXP
但如果甘樣殺人就扣EXP,好難有人玩上去.....

原帖由 aesope35248 於 10-5-9 01:28 AM 發表

你殺人本身要付出代價,因為你阻礙了別人,但為何別人被你阻礙後又要跟你付出代價?
但新手最想就係快d升高d同老手玩,但俾人殺到升好慢,人地仲會有動力?
...

上面答左你
如果比人殺會掉裝,我諗個情況會嚴重過依加好多
個個去殺人賺錢

原帖由 aesope35248 於 10-5-9 01:28 AM 發表

...

有個人走去打劫你 .. 攪到你無晒身上D錢 , 因為佢犯法而比人拉左 "佢應有既後果" 但為何比佢打劫而要我失去財物呢 ?

原帖由 aesope35248 於 10-5-9 01:33 AM 發表

我依家差唔多lv就易搵人升lv
但1個月後d升晒上去
新手難搵人升,一係要搵人帶
如果無人帶既新手係唔係要等無人殺人先可以出去升呢?
要知道耐左少低lv,低lv要搵人組隊都幾難下,
如果要人地搵好耐先可以升,咁人地 ...

隻game開耐左,高手殺新手,自然有第2d高手出黎殺紅人

原帖由 乜說話 於 10-5-9 01:39 AM 發表

仲要好鐘意引人紅黎 爆佢裝TIM

係~有D GAME殺人係有經驗~

但係佢地會有等級限制~

等級差太遠就算殺左都無經驗~

原帖由 冰玥藍晴 於 10-5-9 01:42 AM 發表
係~有D GAME殺人係有經驗~

但係佢地會有等級限制~

等級差太遠就算殺左都無經驗~

墨香   殺完人可以搶野 包括 EXP

原帖由 小妖 於 10-5-9 01:42 AM 發表

1大叫..xx地區有紅人..跟住大把高手趕黎

玩過星曲WEB

原帖由 乜說話 於 10-5-9 01:23 AM 發表

佢只係會對異見者作人身攻擊,同中國某個政黨冇分別

如果我人身攻擊得尼又無point,你可以陴視我
我人身攻擊只因不滿你講出d咁無同情心既野,人地俾人殺扣經好可憐
仲要俾你落井下石,本人有火就會插人,
但係如果拋開d人身攻擊部份,真係好想大家諗清楚
一樣野有利必有弊,喧出可能會好玩,但俾人殺果個會好玩?
人地樓主俾人殺扣左經,仲俾講到係應該.
雖然係弱肉強食,但係依家d人食到就絕種都會保護下
難道新手玩尼隻game就係俾老手食?咁邊會新手玩
本人玩game向來係為game諗下,隻game可做耐d就係本人最大利益,因為我俾左點
你可能有時殺下人,但你要知道一定有白木損人不行己,唔升lv都去殺新手,如果你殺人可以去殺d咁既人當歡迎
但如你殺理一份,會唔會對低lv太過火?
如果我出黎話人殺人都俾人話為隃自己利益,咁殺人果d人係到講弱肉強食不都為了自己利益?可以繼續去殺低lv,
咁點解佢地又唔去殺差唔多lv既人?

玩過星曲WEB

原帖由 乜說話 於 10-5-9 01:39 AM 發表

咁係唔係保證一定有?唔通要等人幫先可以出去升?

原帖由 aesope35248 於 10-5-9 01:54 AM 發表

如果我人身攻擊得尼又無point,你可以陴視我
我人身攻擊只因不滿你講出d咁無同情心既野,人地俾人殺扣經好可憐
仲要俾你落井下石,本人有火就會插人,
但係如果拋開d人身攻擊部份,真係好想大家諗清楚
一樣野有利必 ...

我有落井下石??邊句??
因為佢好慘所以即使意見有異都要贊同佢??
你打機就係為左升lv升lv同升lv??
即係比人殺好慘,所以要封左呢個系統??
都話左有高lv殺人就自然有高lv殺紅人
一樣野有利必有弊<<so??你自己都講lo,咁仲想點

玩過星曲WEB

原帖由 小妖 於 10-5-9 01:42 AM 發表

去得亂殺低lv白本洗用勁裝去殺?用30lv裝去殺30lv新手都有餘(當然唔係依家)
人地d垃圾裝有咩好汁,如果真係有心殺人就唔身上用勁裝啦
無利益高手又點會成日出手幫?
雖然真係有d好心人士會幫,
但係白木無處不在,好心人去到可能人地都死幾次.
而且人地要升lv,未必有時間,
其實玩好多online,係傳點都有安全區,唔洗一入去俾人殺,見到好紅字可以走
但尼隻game真係要開殺人,都要俾個area人地準備下,好多人多似話一入去就俾人殺
唔係個個loading完都可以立即見到人物,未見到人物就俾人打左一半,都未必走得到

原帖由 aesope35248 於 10-5-9 01:56 AM 發表

咁係唔係保證一定有?唔通要等人幫先可以出去升?

有實力ge咪自己出去or搵多人d去做低佢lo

原帖由 aesope35248 於 10-5-9 12:47 AM 發表

咁殺人會扣經,係咁俾人殺我打咁多exp返黎俾佢地扣做乜
你都膠膠地,pk殺人係game入面只係一種樂趣,唔係俾你阻人升lv
殺人扣人地經真係打咁耐online第1次見
如果你一入地圖就有人等你去殺你,lv都升唔到仲 ...

笑左..被殺扣經好多online game都係咁..

原帖由 aesope35248 於 10-5-9 02:06 AM 發表

去得亂殺低lv白本洗用勁裝去殺?用30lv裝去殺30lv新手都有餘(當然唔係依家)
人地d垃圾裝有咩好汁,如果真係有心殺人就唔身上用勁裝啦
無利益高手又點會成日出手幫?
雖然真係有d好心人士會幫
,
但係白木無處不在,好 ...

自相矛盾
有關安全點問題,你自己去反映~

原帖由 KaoRu薰 於 10-5-9 02:08 AM 發表

笑左..被殺扣經好多online game都係咁..

比人殺唔掉經掉裝反而少聽
著靚裝出街可能比人追足9條街

玩過星曲WEB

原帖由 乜說話 於 10-5-9 02:04 AM 發表

我有落井下石??邊句??
因為佢好慘所以即使意見有異都要贊同佢??
你打機就係為左升lv升lv同升lv??
即係比人殺好慘,所以要封左呢個系統??
都話左有高lv殺人就自然有高lv殺紅人
一樣野有利必有弊

因為你講殺人扣經係應該,
殺人扣經只係game入面一種制度,
俾人扣經只係無奈
但都洗講係應該,人地又無得罪殺人果條友,點解係應該?
因為低lv?因為唔組隊?因為會入大團?
扣經係不幸,但都唔應該俾人扣完經仲俾人話應該,人乎去升lv又無唔岩
為何要被人話應該要扣經?你唔覺得係到講緊火淙話咩?
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 07:14 PM , Processed in 0.033669 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存