2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 幻月之歌 點解會set到咁??
樓主: clcrocco
go

[討論] 點解會set到咁?? [複製鏈接]

原帖由 aesope35248 於 10-5-9 02:15 AM 發表

因為你講殺人扣經係應該,
殺人扣經只係game入面一種制度,
俾人扣經只係無奈
但都洗講係應該,人地又無得罪殺人果條友,點解係應該?
因為低lv?因為唔組隊?因為會入大團?
扣經係不幸,但都唔應該俾人扣完經仲俾人話 ...

佢話點解比人殺要扣經
我就話比人殺扣經係正常
唔係指佢比人殺係應該
討論區,你明唔明咩叫討論.意見1致就唔洗討論啦下化

玩過星曲WEB

原帖由 乜說話 於 10-5-9 02:11 AM 發表

自相矛盾
有關安全點問題,你自己去反映~

為何會自相矛盾?
世界上幫人有兩種人
有會為左自己好處而去幫(為利益去殺紅人)
都有不為什麼而幫(好心見到人地俾人殺去幫)
為例會覺得他們是同一種人

而事實扣經回真係有send email去講,鴨橙理唔斑係一回事
真係唔知game本身係咁定係佢扣經係一個bug.
因為隻game係香港先出,仲封測緊,唔知係唔係程式問題把被怪殺扣經copy到pk到
如果係隻game本身係咁,無野好講,默默接受吧,只希望d人唔好殺得太過火,真係殺到人地唔玩
我都想隻game多d人玩,殺到無新手何必呢?

原帖由 aesope35248 於 10-5-9 02:27 AM 發表

為何會自相矛盾?
世界上幫人有兩種人
有會為左自己好處而去幫(為利益去殺紅人)
都有不為什麼而幫(好心見到人地俾人殺去幫)
為例會覺得他們是同一種人

而事實扣經回真係有send email去講,鴨橙理唔斑係一回事 ...

一句就話高手唔會成日幫
一句就話雖然有好人會幫
唔係自相矛盾係乜??
睇黎你係第1次玩online game
上面大把人講左好多game比人殺都扣經
而你仲可以話呢個係bug
坐井觀天

玩過星曲WEB

原帖由 乜說話 於 10-5-9 02:21 AM 發表

佢話點解比人殺要扣經
我就話比人殺扣經係正常
唔係指佢比人殺係應該
討論區,你明唔明咩叫討論.意見1致就唔洗討論啦下化

你係講[咁如果殺人唔扣經.又會紅名咁殺黎做乜]
你係講-我殺你我紅名人地就要扣經
講到俾人殺果個人既錯
因為殺你搞到紅名人地就要扣經
本身d人殺人唔係為左人地扣經,
係殺人既快感,快感有左,付出代價應該
而被殺既扣經只係game入面問題,
點解殺完人仲要人地扣經,把它說成殺人既功能,點解有咁既諗法?

意見1致就唔洗討論啦下化
為何意見1致不用討論?好似外掛問題(講其他game),大家都意見1致係破壞遊戲
但點解人地又會係咁講.意見1致下都可以討論一d方法去改善.
為何有共識可以不去討論下一步行動?

玩過星曲WEB

原帖由 乜說話 於 10-5-9 02:33 AM 發表

一句就話高手唔會成日幫
一句就話雖然有好人會幫
唔係自相矛盾係乜??
睇黎你係第1次玩online game
上面大把人講左好多game比人殺都扣經
而你仲可以話呢個係bug
坐井觀天
http://img22.imageshack.u ...

我只係覺得可能係bug,無話佢一定係bug
我提出質疑都唔俾.只係我覺得封測都好多問題,如果唔係洗咩成日回溯
我只係覺得佢係bug未有問題?如果佢公測左我仲咁講我自己真係有問題
但依家仲係測試緊,唔知會唔會改,得只係覺得佢會改,咁都係坐井觀天?

一句就話高手唔會成日幫
一句就話雖然有好人會幫

高手唔一定係好心人,正如好心人唔一定係高手,矛盾何在?
我又無講好心既高手.

玩過星曲WEB

原帖由 小妖 於 10-5-9 01:38 AM 發表

有個人走去打劫你 .. 攪到你無晒身上D錢 , 因為佢犯法而比人拉左 "佢應有既後果" 但為何比佢打劫而要我失去財物呢 ?

你俾人打劫條友人拉左就唔可以作惡,
但係game入面紅名俾人殺左又點?
重生又去殺過人
你打劫都唔會同一條友打劫你4次啊?
如果俾人殺1,2次咪算lo
但係有dkai子以殺人為樂,殺人4,5,6次根本就正常
因為一個人係短時間俾人殺咁多次,都會好火.人地仲點會想玩

玩過星曲WEB

原帖由 乜說話 於 10-5-9 02:06 AM 發表

有實力ge咪自己出去or搵多人d去做低佢lo

新手會幾有實力

我宜家dl緊game準備玩,睇到呢個post,真係笑左..
online game冇開紅冇殺人冇打交呢d元素邊留得位d玩家..
唔通比錢玩一隻game既目的係為左升lv升lv升lv同打更高lv既怪物?
我諗你(aesope35248)唔係咁適合玩呢隻game..
針對你呢一類型既玩家,有部份網遊都推出左PVE ser,如果你想查詢呢方面既資料,歡迎你隨時PM我..

十週年勳章(賀詞)

各有各好  太亂又唔好  太靚又唔得

玩過星曲WEB

原帖由 羅剎 於 10-5-9 03:31 AM 發表
online game冇開紅冇殺人冇打交呢d元素邊留得位d玩家..
唔通比錢玩一隻game既目的係為左升lv升lv升lv同打更高lv既怪物?
我諗你(aesope35248)唔係咁適合玩呢隻game. ...

無話唔比打交
我地係討論緊被人殺會扣經
我係覺得新手俾高lv殺會扣經,會搞到人地唔想玩
有時p還p,但有人會係咁去殺新手,d新手係咁扣經會留得住佢地咩?
唔該你唔好歪曲我言論,我無話唔可以打文,只係扣經有問題,因為遲d公測高lv恰低lv覺得會造成新手流失
真係唔知點解你會get到我係反pk既人......
我只係覺得被人殺扣經會係有問題
唔好老屈我啦

玩過星曲WEB

原帖由 羅剎 於 10-5-9 03:31 AM 發表
我諗你(aesope35248)唔係咁適合玩呢隻game. ...

可能我一開始講野係火左d,但我我本人係有火之後就亂野,火完一陣就好冷靜
唔好因為我一時失言既言論就對我有偏見啦,如果真係唔鐘意我咪刪左佢
但請係細心睇下d討論,我只係反映扣經問題,討論可能激烈左,

回復 50# aesope35248 的帖子

我睇晒4版,你比我既感覺係一個和平人仕,你一直係到話d高lv殺人殺人,叫佢地唔好殺,咁同反pk有分別嗎?
你覺得被人殺扣經會係有問題,我可以答你,呢個係一個死亡既代價,我未開始玩啦,唔通比怪打死係唔扣經既呢隻game@@?
家有家規,國有國法,game都有自己既制度..你只可以遵守!
你真係咁唔滿意,你可以搬出去住,可以移民,可以轉game..

原帖由 羅剎 於 10-5-9 03:54 AM 發表
我睇晒4版,你比我既感覺係一個和平人仕,你一直係到話d高lv殺人殺人,叫佢地唔好殺,咁同反pk有分別嗎?
你覺得被人殺扣經會係有問題,我可以答你,呢個係一個死亡既代價,我未開始玩啦,唔通比怪打死係唔扣經既呢隻game@@? ...

我已經放棄左同佢理論 .... 你仲咁好氣  算啦 你點講極佢都唔會接受架啦

十週年勳章(賀詞)

可以轉game←又係依句
冇興趣加入筆戰,只係又見咁熟悉的一句搭下訕而已

玩過星曲WEB

原帖由 羅剎 於 10-5-9 03:54 AM 發表
你覺得被人殺扣經會係有問題,我可以答你,呢個係一個死亡既代價,我未開始玩啦,唔通比怪打死係唔扣經既呢隻game@@? ...

我覺得如果真係一直有扣經問題,都希望唔有kai到殺新手為樂.
難道同差唔多lv pk 不可以是pk嗎?
殺新手好有成就感=.=?
d人俾怪殺扣固然應該,因為係佢唔小心
但俾人殺扣經除非主動搵人,都唔想係打怪之外扣經,
雖然遊戲如此,但唔想一個白木亂殺人搞到走幾個玩家
其實一個系統未必有問題,有問題既係玩家.
因為你pk死都可能係1,2次扣經
但好心以此為樂,亂殺人搞到人地升完等於無升
出現有人開心,真係唔想有d咁既野出時先覺得扣經有問題
其實pk都未必要扣經,pk係在乎快感,人地扣經對你又無好處,有時何必一定要人扣經,
人地打機係為左開心,點解要俾人p到升唔到lv.
有可能有人話頂唔順咪走lo,但咁遊戲入面又少左一個人,咁又何必呢?online唔係愈多人愈好玩咩

玩過星曲WEB

原帖由 soulmate 於 10-5-9 04:14 AM 發表
可以轉game←又係依句
冇興趣加入筆戰,只係又見咁熟悉的一句搭下訕而已

你可以叫所有唔鐘意既人轉game
但你覺得轉左隻game會好?
如果有少少對隻game有熱誠既人都唔會亂叫人轉,
最多叫人升高殺返去,因為少一個玩家遊戲少份樂趣,叫人走易,但叫人玩難,如唔係做咩要搞咁多宣傳

笑傲無雙

見d人聲大大咁話比人殺會扣經第一次見 我即刻笑左
好似自己玩過好多game咁  根本係online game新手來
無知唔怪你  但你偏偏衰
知少少扮代表

好啦..咁我開始享受呢個殺人既遊戲先..
順手招夜鬼同我一齊玩@@,因為要返工返學,差唔多1點先返到屋企,之後玩到4點左右..

忍唔住又要講多一句,真係最後一句..
玩家既流失,絕對唔係比人殺呢d芝麻綠豆既小事,而係代理太呃錢!

玩過星曲WEB

原帖由 小妖 於 10-5-9 04:11 AM 發表

我已經放棄左同佢理論 .... 你仲咁好氣  算啦 你點講極佢都唔會接受架啦

點解我唔接受?因為扣經未係一個既定事實,依家仲封測緊唔知會唔改
自己有份玩點解唔可以講自己意見?點解一定要我接受你果套?正如你唔接受我果套
因為我知官方人會上黎睇,所以見係到力陳扣經壞處.如果我唔鐘意玩鬼理扣經咩,一日d人死幾多次與我何干?
只係想d人知扣經會有壞處,因為覺得扣經真損人不利己.與其扣經不如俾分你換道具玩仲實際.
大家都係想隻game好,好人玩先講咁多口水.唔關心做咩要理?
而且覺得係唔係都叫人走既人最不負責,咁可以搞旺隻game?
自己真係想長玩先講出問題.
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 05:25 PM , Processed in 0.035762 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存