2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 幻月之歌 經過各位既努力,終於得到官方既承諾!狂賀!~ ...
樓主: mightychily
go

[討論] 經過各位既努力,終於得到官方既承諾!狂賀!~ [複製鏈接]

問題出自組隊經驗同物品分享, 補師難練(或者無法單練係非常正常!!), 有玩過天堂就知道,
黑白老、先知想單練 ?  2年前未改版時, 可以話無可能(而家只可以話困難), 因為輔職根本就係無戰力,
要升級, 就一定要靠組隊 (背幾隻娃娃單練既忽略不計), 相反, 組隊無先知(/戰狂)=出唔到團 !!

一直以來, 十有八九既遊戲, 都唔有非常明顯既職業特性, 最多只有分坦+補, 變成人人單練都無問題(只有天堂最例外)..
呢點亦都係大多數遊戲唔玩得好耐既原因, 玩耐左, 除左留戀朋友同往績(包括倉既收獲)外, 基本上同單機遊戲無分別..

正常黎講 :

騎士 : 血高、防高、攻低 = 單練效率慢 副本/拉怪必備 可坦然面對圍攻
戰士 : 血中、防中、攻中 = 數值平均 副主力輸出 1vs1 續戰弱
法師 : 血低、防低、攻高 = 最高攻擊輸出 防低易死
補師 : 血低、防低、攻低 = 技能輔助(除祭外 其他職業並無任何自加輔助)  補血

咁樣, 騎士要有高效率就要依靠戰士 兩者要殺圍怪再提升效率就要法師 要唔容易死同更順手 就必須要補祭..

可能係有玩過天堂(天2玩左幾年@@), 覺得輔職難單練唔係太大問題, 只不過, 組隊就一定要配合到,
或者遊戲做到公平d, 其他職業單練都難, 缺補不可, 咁對整體遊戲公平性會較大, 同時可以顯示到職業特性..

先不論遊戲改版目的係點, 結果只係令失平更加拉大, 咁對遊戲黎講並唔健康, 亦唔會玩得長久...

你公會個位人兄都幾搞笑
輔助角色仲想同d打手清怪能力一樣??

其實你地明唔明
組隊共享系統消失
咁光祭咪好難刷重任囉
我見你地回覆「祭司仲想單練快?」
咁事實冇得揀嘛
之前就正常囉 宜家就真係地獄喇

EC主要係回血 最好組隊打王/怪升

問題不在於光祭可否單練.
轉角度睇配套, 幻月之歌除了重任或單刷怪升級, 還有其他方法嗎?
副本需要光祭, 但升級時並不需要, 那光祭如何升級?

而現在很多人在評論的問題在於組隊已沒有意義, 一點都不像一款線上遊戲.
再者不論代理商要更新改好的或壞的, 不先通知便更改確實令現家失去信心, 何況係明顯的騙錢更改, 更今人不滿.

更改後:
60級要升到61級的經驗是120萬.
61 去 62要 190萬. 升幅何其高.
而且怪物的血量61級以上的, 比60級以下的多一倍, 打數只怪就要休息, 用雙倍經驗的效率也低了.
變相升級需要時間多了不只一倍, 而是數倍, 計落條數就玩不下去.

我現在怕的不是幻月之歌會不會長久, 而是DragonNest這款好的遊戲也是同一個代理商.

原帖由 friendlywa 於 10-5-29 01:09 AM 發表
問題不在於光祭可否單練.
轉角度睇配套, 幻月之歌除了重任或單刷怪升級, 還有其他方法嗎?
副本需要光祭, 但升級時並不需要, 那光祭如何升級?

而現在很多人在評論的問題在於組隊已沒有意義, 一點都不像一款線上遊 ...

對上一次玩既係天翼之鍊 今次既Dragon Nest我都淆淆地

原帖由 寒冰魔龍 於 10-5-29 01:25 發表

對上一次玩既係天翼之鍊 今次既Dragon Nest我都淆淆地

黑橙出名係OLG killer
乜野好Game俾佢代理/負責...
下場都係...

比爛橙改一改版...真係想對隻game失哂望...
佢明顯無心搞好隻game- -

只要真的是聽玩家的意見 ,還可趕得切把倒數停止.....

睇完....想講
ec要同法c差唔多本身唔係應該係一個問題了=.=??
點解冇人組打怪先=.="
分左係少左ja...但冇人話過會少左啵....<-係個個見數值少左就少鬼ja.. 組隊有+冇減..何來分享??
戰士忍者點解唔帶個光祭??咁就唔洗怕唔夠血...成日見到d戰士忍者企係到回血...
最多mp果方面......祭同法本身都係洗水系列黎架la.....
---------------------------------------------------------------------------
我自己都唔知幾想+個光祭幫手一齊打....引怪打都唔洗怕冇血~_~<-死一次6m死經架~
---------------------------------------------------------------------------
最後....係大家覺得一定要做重任神速升lv ja~1小時10%ok嗎??我一個人打好似都有呢個數~冇任務~(當然~燒魔燒好勁)
想當年既game有邊隻係10日可以升q到60呀=.="
1~20lv竟然唔洗用你3個小時
20~30lv又係一陣就到~
30~40lv先開始慢~
1~40lv..唔沖裝~唔整卡~真係轉頭就到~.~
40~50lv.....43~49打一尾有人可以13小時完成-,-"
49~52你留任已經一陣就到....
52先開始叫辛苦....

仲有...之前係game書d人講架~4日神速升到封頂~.~

咁就唔該唔好等到公測先黎一刀切將升等速度大幅改慢
就係因為想人冇咁快封頂?從而賺點數,又唔洗諗封頂後活動,慳水慳力又有錢賺
何況極速封頂係OLG常見的事,唔想人升得快就偷改設定,賊之所為也
開頭升得快封頂位又低,幾日爆肝封頂係必然,關玩家咩事,事到如今亡羊補牢都無補於事

隻game d怪好難打?? online game新手係咪會比較難玩呢??

del-------

原帖由 pompoko 於 10-5-28 12:05 PM 發表
我唔知我有冇理解錯...
見上面有D人炮轟樓主~~
其實樓主既意思係咪~~
因為組隊改左,任務物品冇共享,要隨機~~
每個人都好難先吸到任務物品,所以冇人肯組隊
光祭結果就要自己一個升,但係就打得太慢~~~~

以上有 ...

你... 講出了重點,
而家既光祭難處就係咁!   

原帖由 saikueny2k 於 10-5-29 04:41 AM 發表

你... 講出了重點,
而家既光祭難處就係咁!   

跟本係香港人打機自私 限哂職業囉0.0

隻game死既原因就系 官方自己廢左 組隊 哩個系統

唔買點玩

ec當然是用黎回血的吧...
副本大把人要..邊驚升唔到

原帖由 CTPS 於 10-5-29 07:53 AM 發表
ec當然是用黎回血的吧...
副本大把人要..邊驚升唔到

光祭副本地位 大家都清楚明白
但係副本地位高就等於升到?!
呢一點我唔係好明?!

ps 我睇左好多post 真係忍唔住
好多謝咁多位明白我想講咩野既朋友
另外 我亦都好感激其他中文理解能力有問題兼而斷章取義誤會左我意思既朋友
因為冇你地既誤會 呢個post唔會咁hit!

要講既野 第一個post已經講哂
無需要再解釋d咩
我只係為光祭平反
我從來冇諗過會係度罵人

隻神子唔識自動打怪 真係好sad
不過係咁禁叫隻野打人打打下就會變返自動
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 10:58 AM , Processed in 0.041359 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存