2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 高達街機系列 請大家教下我
返回列表 發新帖 回覆
go

請大家教下我 [複製鏈接]

我係高達Seed Destiny 新手黎

成日比人挑機 SM

完全唔識連招

有冇高手可以指教下

你睇想學咩機,不過我覺得最重要要識學un先,如果唔係好易比人屈頭頂

連招的話↓
http://www8.atwiki.jp/destiny/pages/812.html
技巧及術語等等↓
http://arcade.fightclub.com.pk/forums/showthread.php?t=209890

我解釋下樓上所講...
un唔係指某種傢俱上做的動作...係指Step Cancel (SC)上面有個網址有提及

比人屈頭頂呢個你玩耐d大約會知...玩呢隻盡量唔好比敵機係你頭頂上,因為高低差有d命中補正

原帖由 私名前Terry 於 10-6-1 06:56 PM 發表
連招的話↓
http://www8.atwiki.jp/destiny/pages/812.html
技巧及術語等等↓
http://arcade.fightclub.com.pk/forums/showthread.php?t=209890

我解釋下樓上所講...
un唔係指某種傢俱上做的動作...係指Ste ...

講真 日文唔知佢UPD咩....

要教都要睇你學到邊先

橫格捉開槍,假落地,step cancel 呢d新手入門技巧你識左邊d?

如果seed-d,確實冇乜野連技
睇位偷槍, 偷側格或n格都夠...

除非係你爆speed

我諗樓主係超級新手果種,仲學緊點操作
果啲關於戰鬥技巧既野應該未咁快明白到@@

樓主用呢兩部機練習下爆氣(SPEED),應該好快會學到點出”連技“
首先用IMPLUS(選單第一部機),出五次橫格 ﹣> 果套橫格技係側身斬  合共2HIT
爆氣既時候淨係要第1HIT(第2下你要取消左佢)重複出5下就OK了
練習熟左之後,今次轉用FREEDOM,同之前一樣都係出5下橫格,同埋取消第2HIT
不過呢次要出得比較有“節奏感”   
樓主兩種都玩熟既話,保證大部分既機你可以掌握點”連技“

樓主如果仲唔識,就問下果啲玩緊既人,我諗多數都識而且“願意”教你
至於點駁連技先打得痛啲,就要樓主自己觀察下

出左咁耐,反而多左新人玩gsd-.-

原帖由 你好野~ 於 10-6-4 11:57 PM 發表
出左咁耐,反而多左新人玩gsd-.-

gsd平 挑機都冇咁傷
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-24 05:00 PM , Processed in 0.033743 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存