2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 彩虹汽泡Online 《彩虹汽泡》心得區 【好文章】闇劍旅人
樓主: 橙橙orange
go

【好文章】闇劍旅人 [複製鏈接]

原帖由 yau0614 於 10-6-4 12:41 AM 發表

你個POST比人攪到去左第2頁!
等我幫你推返上黎!

今日同個暗戰單挑,比人打到趴係到!

D人洗版洗到痴晒線... 連3月既POST都洗左上黎...
你個POST又再一次比人攪到去左第2頁!

你幾時 ...

又沉到落屎坑=.= 真癲

你係追求高傷破壞力
佢係追求高防高攻
講實戰佢實會優勝過你 你要贏佢最起碼都要等9 10階

不過佢開反擊狼煙你就...

原帖由 橙橙orange 於 10-6-4 12:59 PM 發表

又沉到落屎坑=.= 真癲

你係追求高傷破壞力
佢係追求高防高攻
講實戰佢實會優勝過你 你要贏佢最起碼都要等9 10階

不過佢開反擊狼煙你就...

佢好q硬..咩都無既情況~1下吉佢好似25x~29x
佢話佢物防有7xx=口="(如果無記錯)
我皮太薄啦,佢吉我~1下就4xx。3下秒左我,嗚嗚!

原帖由 yau0614 於 10-6-4 01:05 PM 發表

佢好q硬..咩都無既情況~1下吉佢好似25x~29x
佢話佢物防有7xx=口="(如果無記錯)
我皮太薄啦,佢吉我~1下就4xx。3下秒左我,嗚嗚!

戰士係防高的
fd都話戰士可以唔著eq升lv

你改到圖入面d人好似通緝犯咁

玩過星曲WEB

暗劍旅人真係唔多敢試=__="
可能你會話,,又清到怪,又挑到王,,
咁點解唔專精一樣呢,,
咁樣,,同多開不分別=__="
所以,,唔推薦,,

e個組合唔太好

原帖由 閃靈魔音 於 10-6-4 02:01 PM 發表
暗劍旅人真係唔多敢試=__="
可能你會話,,又清到怪,又挑到王,,
咁點解唔專精一樣呢,,
咁樣,,同多開不分別=__="
所以,,唔推薦,,

其實冇乜點樣可以專精..
旅人招偷襲CD太長 又唔夠強
對於目前打王黎講 冇殘忍戰技增加 可以話招單體用完一次之後 只能夠削小怪血..
而專精闇劍對升lv又有問題 雖然可以逐隻清 但d人歧視甚高 鬼肯組你..

所以算係清怪打王集一身
當然,同毀滅比 我輸攻擊力 但我贏血量

仲有一點就係.. 我可以穿甲再闇劍  除左幫助團隊效益外 自己都能夠增加輸出
(話哂都係降物魔)

只係斷空方面冇咩問題 但闇劍方面會較為弱左d

原帖由 橙橙orange 於 10-6-4 06:33 PM 發表

其實冇乜點樣可以專精..
旅人招偷襲CD太長 又唔夠強
對於目前打王黎講 冇殘忍戰技增加 可以話招單體用完一次之後 只能夠削小怪血..
而專精闇劍對升lv又有問題 雖然可以逐隻清 但d人歧視甚高 鬼肯組你..

所 ...

我琴晚同條友P佢渣67雙紫頂攻敏劍旅人

偷襲一野扣二百五囉

我自問唔算低防啊

原帖由 akkyuet2006 於 10-6-4 07:03 PM 發表

我琴晚同條友P佢渣67雙紫頂攻敏劍旅人

偷襲一野扣二百五囉

我自問唔算低防啊

但佢CD 3回合.. 團戰方面會好蝕 仲有計埋聖言/聖靈係物魔雙加

如果打戰士黎講 呢招都幾強下 因為戰士都好高防..
但係對上其他職黎講比較輸蝕 除非佢會將招偷襲改強.. 否則都唔會考慮住

沉到最底=.=...
推文好嚴重

我原本都有打算練純敏
不過考慮到上下限值...
要睇想雙修咩
好似暗旅純敏是必然
畢竟...暗劍只為了單體高輸出0CD
其實暗系不同的雙修配點也有差吧
我反而在寵物使用上覺得好困擾
畢竟大家都是同種的寵
能力都可以有差很大

原帖由 bigmonster 於 10-6-6 04:39 PM 發表
我原本都有打算練純敏
不過考慮到上下限值...
要睇想雙修咩
好似暗旅純敏是必然
畢竟...暗劍只為了單體高輸出0CD
其實暗系不同的雙修配點也有差吧
我反而在寵物使用上覺得好困擾
畢竟大家都是同種的 ...

寵物方面 我覺得最緊要係睇技能
如果想加強自己攻擊力(即係隻寵好易死果D)
咁就用加攻寵
想佢幫拖打(前提係最少都要不停餵hp) 咁可以揀D攻擊技 或者 狀態技
我隻布丁 有力量有幻霧 都已經算滿足了

暗劍旅人呢個組合的確好新鮮 但係好似唔上唔落咁 咁的組合 令到暗劍招技的傷害唔會好突出 你話打45副王破甲聖靈再暗劍先打到咁的數
字 打兵仔都係斷空>破空/斷空>偷襲  打王果陣主輸出應該唔係旅人 放破甲王比打手打/斷空清兵 之後再偷襲王 咁我諗比較好 再加上破甲完同斷空完 隻王都差唔多死 你都剩係用得1~2次暗劍打王 如果你話2~3個打就冇問題 但係你咁玩去到65,75就~.~ 再加上視線放長遠D 旅人的定位定係邊 唔係放係單體度 而係群體 純暗劍打的數字一定多過你果隻好多 旅人係靠招斷空搵食 第2先係偷襲(PK果陣)

望到好似幾吸引咁..
但係唔敢跟住做..
岩岩開始點會好似兩頭唔到岸到..

呢D野諗下就好啦

原帖由 ×葉仔× 於 10-6-6 05:52 PM 發表
望到好似幾吸引咁..
但係唔敢跟住做..
岩岩開始點會好似兩頭唔到岸到..

初期點數, 唔夠會好辛苦~

原帖由 YURO 於 10-6-6 10:04 PM 發表

初期點數, 唔夠會好辛苦~

初期應該向純旅發展 學哂流轉果d 之後可以開始加

冇錯.. 破甲偷襲斷空可以輪流放
但係偷襲破甲可以對點打 但斷空隨機打
怪一多起上黎甚至打都打唔中隻王..

雖然話打隻王會破甲黎打 但有時傷害值唔太明顯時 我會寧願就咁用闇劍 甲都懶得破

基本上打王都剩係需要暗劍暗劍係咁出 剩番d小怪先黎斷空打

打55~65副我諗你的打王先的計劃應該OK 到75副你想打王先都難 金剛結界 到狼王 外星人果度 D兵仔金剛結界 隻外星人又要識扣魔 比你用完暗劍打死隻王 你隊/你自己都唔知仲係唔係度  再加上旅人暗劍的暗劍攻力唔及得上偷襲 CD3回合唔係問題 最緊要係旅人靠招斷空搵食 想高單體輸出就純暗劍吧 唔係既話真係唔上唔落 再加上到後期9,10階技出 唔知加黑暗技好定係旅人技好 招你咁加一定唔夠技點 咁如果想玩暗劍的話不如黑暗+戰 雙修 我覺得比黑暗+旅人好 雖然係FOR單體

原帖由 SHEWAS 於 10-6-6 10:30 PM 發表
打55~65副我諗你的打王先的計劃應該OK 到75副你想打王先都難 金剛結界 到狼王 外星人果度 D兵仔金剛結界 隻外星人又要識扣魔 比你用完暗劍打死隻王 你隊/你自己都唔知仲係唔係度  再加上旅人暗劍的暗劍攻力唔及得上偷 ...

照你咁講 純旅人打王會好蝕的
斷空隨機打根本好難中boss..

而玩純暗劍升lv能力又弱左d

隻人仔早就決定了 所以依家7,8技唔夠技點 努力補緊上去

之前亦試過同純旅打 佢用偷襲我用暗劍
都唔會差得太遠 (當然單挑pk佢有cd我冇.. 呢點贏好多)

事實上計過放緊弱點打擊果列 係可以點哂的

純旅人打王會好蝕的 當然岩 但係旅人定位唔係打王度 打王靠其他打手 旅人如果又打得王又清得怪咁咪好.... 旅人招偷襲攻擊力不俗 打王都好有幫助相比起旅人暗劍係比較好 但係要CD 3回合 但打王你剩係放暗劍的旅人 咁不如組個純暗劍/多個毀 打兵仔果時斷空的確OK 但係到後期
9~10階技書出 有+旅人全部攻擊技 敏 爆擊 斷空流轉你+左係黑暗的話 唔加弱點同偷襲 相比起到後期會比較遜色 加上旅人暗劍的攻擊力唔高 不如去學偷襲 CD3回合的問題到後期真係唔大 單P果陣都唔會影響 量你都頂唔到人地攻擊3~4回 人地戰暗劍 2回合秒人 你放斷空+偷襲的攻擊力可能仲要比暗劍旅人的雙暗劍攻擊力還大(在後期) 到團P你斷空偷襲斷空 差唔多都清曬人 仲有隊友
玩旅人暗劍不如玩戰暗 我諗比較好 再加上唔好睇少招斷空 我唔知你招斷空點 但係我覺得招斷空真係好勁 偷襲 斷空打王的威力都可觀
你如果想打王勁你就純暗劍/戰暗 唔好去學咩斷空
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-25 01:34 AM , Processed in 0.045632 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存