2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 彩虹汽泡Online 《彩虹汽泡》心得區 高級寵物合成簡表(原創)
go

高級寵物合成簡表(原創)

合成素材1               合成素材2                 合成目標     
武化      火燕,火蜥蝪   冰獅                    火獅子(力)        
            火燕               熊                          火熊 (力)
            火燕              金老虎                       火老虎(體)
            火燕               金狼                    火狼(力敏)
*未證實火熊及火老虎可行性,減低成本火燕可火蜘蛛取代但攻擊成長較低
靈化    土豬            木蜥蝪                          土豬

法化    火蜘蛛,土蘿蔔   金麻吉                       金蜘蛛
                            金狼               
         金史萊母       青空駒                      金史萊母              
                            土雞

順帶一說,市集騙子太多~請自己小心,寵物進化後及未晉升為10級以上時,購買前三思,因為有可能是降級後的點數,連參巧價值都完全沒有!!工具箱的耐久度及同名技能書也要留意,如破空流轉及破空發勁這些相似的名字!!!

火虎仲未見過 唔知出左未@@

thank for share

禁我想問合出來既水貓頭鷹升到10lv幾智先值升上去
同埋洗唔洗用點品同牛奶/氣水(主任拎的)
同埋幾多lv先喂野
仲有銅/鋅/鎳呢d係唔係幾多lv喂既效果都一樣..
木麻吉10lv又應該幾體先值升呢...

十分有用  多謝你的分享

毒蜘蛛點合.....?

原帖由 90110273 於 10-6-11 11:20 PM 發表
禁我想問合出來既水貓頭鷹升到10lv幾智先值升上去
同埋洗唔洗用點品同牛奶/氣水(主任拎的)
同埋幾多lv先喂野
仲有銅/鋅/鎳呢d係唔係幾多lv喂既效果都一樣..
木麻吉10lv又應該幾體先值升呢...

所有到達10級後有40點已經值得晉升,但當然越多越好,但如果在外間買的時候要留意確定是否10級,會有人標題4.1倍,但其實可能11級12級來騙人,而牛奶氣果汁大部人為獸化準備的,而餵食是10級可以開始了

禁洗唔洗用幻獸營養劑(主任送)?
同埋捉番來既寵係唔係隻隻差唔多?
係唔係要野生用野生合?
仲有..岩岩合左隻水貓頭..10lv..得30智=.=
好似好難過40禁既=.=
最後合出來失敗果隻可唔可以再捉野生木識合?會唔會屎d?

十週年勳章(賀詞)

原帖由 盜狼之誘惑 於 10-6-13 05:52 PM 發表
毒蜘蛛點合.....?

火蜘蛛+隻木寵IS OK...隻木寵最好搵隻暫時未有個隻物種既火系寵(例如木箱,,因為合成火箱的可能性實在低得...)

原帖由 90110273 於 10-6-16 05:32 PM 發表
禁洗唔洗用幻獸營養劑(主任送)?
同埋捉番來既寵係唔係隻隻差唔多?
係唔係要野生用野生合?
仲有..岩岩合左隻水貓頭..10lv..得30智=.=
好似好難過40禁既=.=
最後合出來失敗果隻可唔可以再捉野生木識合?會唔會屎d?

過40智,唔難
繼承到木蜥既成長係數既水貓鷹就OK了...(除非隻木蜥成長係數低過1000...)
如果失敗出黎後係隻水貓鷹既話,你再捉隻野生木蜥合係OK既...

另外一提,成功合出既水貓鷹(繼承木蜥成長係數的那個),,,成長係數不低過1000既話,1LV時應該有4智的...

水蛙 成長係數: 力  950 - 1375
                     體 1000 - 1675
水猴                     力 1025 - 1525
                             體 1325 - 1725

原帖由 95137 於 10-6-16 07:06 PM 發表

火蜘蛛+隻木寵IS OK...隻木寵最好搵隻暫時未有個隻物種既火系寵(例如木箱,,因為合成火箱的可能性實在低得...)

過40智,唔難
繼承到木蜥既成長係數既水貓鷹就OK了...(除非隻木蜥成長係數低過1000...)
...

係唔係合既寵無論幾多lv係唔係野生..合出來的數都是隨機的?
因為我水貓頭同木蜥都係野生的..合出lv1得3智,而加16lv得49智.
我要做的係唔係捉木蜥再合...重覆到lv10有40智先得...
最後想問成長係數有冇得睇..係唔係隻隻野生都唔同?

原帖由 90110273 於 10-6-16 08:49 PM 發表

係唔係合既寵無論幾多lv係唔係野生..合出來的數都是隨機的?
因為我水貓頭同木蜥都係野生的..合出lv1得3智,而加16lv得49智.
我要做的係唔係捉木蜥再合...重覆到lv10有40智先得...
最後想問成長係數有冇得睇..係唔 ...

正常野生都差5多,其實你如果合出黎,隻貓頭鷹係1 lv4智,咁就已經代表你成功了

原帖由 showtime2 於 10-6-16 10:05 PM 發表

正常野生都差5多,其實你如果合出黎,隻貓頭鷹係1 lv4智,咁就已經代表你成功了

唔該哂你地...=]

其實1lv得既都有3種情況
10lv連加點1定有40智
我都見過41,42,43
最高既暫時係44 以升過咁多隻當中

原帖由 ~Panda~ 於 10-6-17 02:30 PM 發表
其實1lv得既都有3種情況
10lv連加點1定有40智
我都見過41,42,43
最高既暫時係44 以升過咁多隻當中

我果隻得30智=.=
再合變木貓頭=.=
再捉哂2隻再合(用埋主任送既營養劑)
又變番木識(能力2,2,2,2,2)=.=
噴血..聽日再合...
希望10次內合到...

今次真係要問問...
我又合水貓頭...
但今次合左隻水蜥 (力3體2智2精1敏1)
我第一次見呢隻..唔知有冇用...
同埋一隻木蜥(力3體3智1精1敏1)..唔知可以賣到幾錢?

我又合左2次..
今次合到土熊(力2體1智2精3敏1)
同水蜥 (力2體1智3精2敏1)
點解木蜥+水貓出土熊=.=
有冇用架...

十週年勳章(賀詞)

原帖由 90110273 於 10-6-21 11:45 AM 發表
我又合左2次..
今次合到土熊(力2體1智2精3敏1)
同水蜥 (力2體1智3精2敏1)
點解木蜥+水貓出土熊=.=
有冇用架...

呢個係異變 , 有無用見人見至 , 我就覺得無乜用= =

岩岩合到2隻草莓麻吉,2隻都係3力3體...唔知算唔算好呢-  -?
我10lv開始餵緊,諗住餵到30lv停,因為好貴-  -...

十分有用  多謝你的分享

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 03:28 PM , Processed in 0.035126 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存