2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 洛汗 Rohan 官方意見收集箱
樓主: 官方小悲
go

官方意見收集箱 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

原帖由 ☆魔鬼皇☆ 於 10-5-9 08:23 PM 發表
合成,掉寶,裝備降等,裝備降屬 相比台版真係非常超低 完全失去依幾方面既樂趣 而且怪掉錢亦太少

如果講跟美版一樣版本的話 根本唔合情理 因為我地香港人唔會去玩美版 如果機率真係咁低 玩回台版都比較快樂

當初以為真係改到版面 跟台版5同
e家先知係機率5同
雖然係咁 但我仍然好鍾意隻game

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 問題先生 於 10-5-9 08:43 PM 發表

當初以為真係改到版面 跟台版5同
e家先知係機率5同
雖然係咁 但我仍然好鍾意隻game

所謂唔同除左機率外 只係新舊版而已 台版有巨人 美版同hk版未有咁解

如果hk版機率咁低真係好趕客 如果唔修改 我玩台版好過

而且回血回藍藥 cd太耐勒 台版20秒 神補2秒先岩岩好夠玩  hk版就普通水40秒 真變態 唔好話攻城pk pvp啦 打怪都成問題

gm唔改下 真係冇人玩

原帖由 ☆魔鬼皇☆ 於 10-5-8 08:13 PM 發表

我幫你試左 我冇依個問題

岩岩又試左..問題依然 有人同我一樣  so 王城入面npc比唔到任務..
同埋想問下32lv任務比對30lv鞋...有冇錯左..

2KF活動勳章 寵物大使 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) K歌達人 2KF大型活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 夢情人 於 10-5-9 11:34 PM 發表

岩岩又試左..問題依然 有人同我一樣  so 王城入面npc比唔到任務..
同埋想問下32lv任務比對30lv鞋...有冇錯左..

任務冇錯嫁 因為等級範疇依然係30~4x級果套裝入面 咁岩對鞋係30級可用 留意一下每件裝都唔同等級先用到 例如鞋30 手32 褲34咁 所以係計算範疇

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 ☆魔鬼皇☆ 於 10-5-9 10:45 PM 發表

所謂唔同除左機率外 只係新舊版而已 台版有巨人 美版同hk版未有咁解

如果hk版機率咁低真係好趕客 如果唔修改 我玩台版好過

而且回血回藍藥 cd太耐勒 台版20秒 神補2秒先岩岩好夠玩  hk版就普通水40秒 真變態 ...

果40秒 真係殺左 好多新人條命仔....要改一改 岩d新手用既藥水.吾係又嚇走人...又俾人話洛汗d城 好似死城咁...

要留住新手們既心  記得要俾佢地  留返一d 打怪既樂趣同升lv既快感..40cd真係剝奪左 以上兩樣野~~

係啊= = 水要40cd真係太太耐

原帖由 ngoh 於 2010-5-10 02:12 發表

果40秒 真係殺左 好多新人條命仔....要改一改 岩d新手用既藥水.吾係又嚇走人...又俾人話洛汗d城 好似死城咁...

要留住新手們既心  記得要俾佢地  留返一d 打怪既樂趣同升lv既快感..40cd真係剝奪左 以上兩樣野 ...

原帖由 春田影泣 於 2010-5-10 03:43 發表
係啊= = 水要40cd真係太太耐

其實飲水要40秒左右本人覺得咁先係好事,

同埋都係洛汗其中一個遊戲特色之一 (其實都有少少參考魔獸世界)

因為可以使玩家在遊戲中更講求策略和方法而唔係比邊個點滑鼠更快

其實40秒根本唔係太過耐,如果要講飲水耐魔獸仲勁過佢  ( 飲一支要等2分鐘後先可以飲第2支 )

依加D online game都比魔獸世界作為一個借鏡用途啦

因為魔獸世界已經開創了網游時代的新紀元,令部份D電玩有很多革新性的改變

唔再限於10秒左右以上1支藥水......等等遊戲特色

建議官方自己派人入去玩吧啦.....

睇下入面咩情形....

見到有人 就好似見到鬼咁神奇 ....

1)無裝好難玩得上 ...... 合咩爆咩....

2)無裝咪靠組隊升囉.....可惜人都唔多隻......繼續玩單機game ....係人都走啦

回應下藥水ge問題.....以最弱雞果支水黎計....情況好似係咁的...
台版20秒 只係補330血
港版40秒 係補9xx血

最後,
封測 ... 玩家試唔到職業ge分別.....
唯一試到就係  隻game暫時無前景 。

仲想講就係 .....
連官網都唔整得好好睇睇....
成年做過d咩 ....

原帖由 wolfhell 於 10-5-10 11:22 AM 發表

同埋都係洛汗其中一個遊戲特色之一 (其實都有少少參考魔獸世界)

因為可以使玩家在遊戲中更講求策略和方法而唔係比邊個點滑鼠更快

其實40秒根本唔係太過耐 ...

洛汗既怪絕對比魔獸更變態 我見你講咁多意見同其他post既內容 我可以講你玩左洛汗唔係好耐 唔係要罵戰 只係平心而論

原帖由 kevinstussy 於 10-5-10 12:19 PM 發表
台版20秒 只係補330血
港版40秒 係補9xx血

雖然cd時間唔同 補量唔同 但可以講就算20秒補得330 總算可以危急時救到命

但40秒補9xx 絕對救唔到命 唯一就係有危險要提前先知先覺先跑 打怪情況已明顯藥水cd時間弱勢 如果打城戰 絕對大部份時間得個跑字(死左再跑入攻防城戰)

原帖由 ☆魔鬼皇☆ 於 2010-5-10 12:32 發表

洛汗既怪絕對比魔獸更變態 我見你講咁多意見同其他post既內容 我可以講你玩左洛汗唔係好耐 唔係要罵戰 只係平心而論

如果你地強行要官方改飲藥水時間,

本人覺得失去打副本、打野外地區既boss、怪.....等等團體隊伍樂趣

其他玩家就會覺得只要拿多d藥物或有高lv人士比佢打或比佢頂就可以同boss、怪鬥長命,

咁樣打類似副本地方有咩意思~意義何在

~本人都係心平而論~

原帖由 wolfhell 於 10-5-10 01:52 PM 發表

如果你地強行要官方改飲藥水時間,

本人覺得失去打副本、打野外地區既boss、怪.....等等團體隊伍樂趣

其他玩家就會覺得只要拿多d藥物或有高lv人士比佢打或比佢頂就可以同boss、怪鬥長命,

咁樣打類似 ...

首先洛汗冇副本的 另外當你到高lv時就知道 我地所講既藥水cd時間太長既問題 你去玩下台版 果邊暇低20秒補330 加神水叫做剛剛好

至於你講高lv問題 當你血多時 一支水補完你滿晒血後 等40秒 基本上 如果2個人打你 你冇機會勒 你要知道扣血既情況就會好清楚

而打野外小boss 你裝唔好都諗都唔好諗 因為藥水幫唔到你 入洞打大boss神飾更係幻想

十週年勳章(賀詞)

5理回幾多都好
40秒食一支 中間只能在跑
做2轉 死得人多

真係笑左 商城野唔可以放入銀錢倉庫

wolfhell兄...

你對洛汗認識太少...

意見唔夠中肯...

仲有就系唔好成日囉第二d game 泥同呢隻game比較...

洛汗你玩得耐你就知佢好玩ge地方...

洛汗系主打怪沖級...而做任就真系唔多建議....

藥水問題...唔改返正常設定真系几難玩...

封測得個爆爆爆字...咩都試唔到...唯有知道佢d機率系有几低...

呢d唔改一改佢...公測難有人玩...

不喜勿插

原帖由 wolfhell 於 10-5-10 11:22 AM 發表

其實40秒根本唔係太過耐,如果要講飲水耐魔獸仲勁過佢  ( 飲一支要等2分鐘後先可以飲第2支 )

依加D online game都比魔獸世界作為一個借鏡用途啦

因為魔獸世界已經開創了網游時代的新紀元,令部份D電玩有很多革新性的改變

唔再限於10秒左右以上1支藥水......等等遊戲特色

笑料

原帖由 ☆魔鬼皇☆ 於 10-5-10 02:31 PM 發表

首先洛汗冇副本的 另外當你到高lv時就知道 我地所講既藥水cd時間太長既問題 你去玩下台版 果邊暇低20秒補330 加神水叫做剛剛好

至於你講高lv問題 當你血多時 一支水補完你滿晒血後 等40秒 基本上 如果2個人打你 你冇機會勒 你要知道扣血既情況就會好清楚

打野外小boss 你裝唔好都諗都唔好諗 因為藥水幫唔到你 入洞打大boss神飾更係幻想

岩岩16lv(好似=.=差唔多)終於打嬴左人賣下方果隻小boss xxxx狼@@ 掉左粒吸血果d合成石(吸..1%-.-)@@"同埋綠裝

冇裝真係唔夠打=.=

我要著住把綠裝武器 再+2-3件綠裝防具先夠打...之後去左打番正常怪  打到有m5左右 用晒黎合野 都合唔到一件稀有-.-..(係咪叫稀有 唔係好記得@@)  
--------------------------------------------------------------分格線=.=?------------------------------------------------------------
(人類最易玩 血多攻高攻速快 我打boss都係用人@@)
(暗精想殺boss 發夢都未有咁早  後期唔知=.=總之暗精好難單練 遠攻怪死梗 冇得拉打 血少係最大既問題+體都補唔番幾多+體又唔夠智...真係裸命=﹏=)
(試埋其他職先 )

原帖由 小恆=] 於 2010-5-11 16:28 發表

笑料

我真係好想笑你 ( 係你自己冇半點墨水就笑人 )

如果本人唔講~魔獸世界已經開創了網游時代的新紀元~知咩?

就算你話知,本人都覺得知--你冇半點墨水扮有料既人

笑人之前就去維基百科爬下魔獸世界既歷史啦
本人都係在維基百科睇番黎嫁

原帖由 小恆=] 於 10-5-11 04:37 PM 發表

岩岩16lv(好似=.=差唔多)終於打嬴左人賣下方果隻小boss xxxx狼@@ 掉左粒吸血果d合成石(吸..1%-.-)@@"同埋綠裝

冇裝真係唔夠打=.=

我要著住把綠裝武器 再+2-3件綠裝防具先夠打...之後去左打番正常怪  打到有m ...

真係機率同同藥水好大問題 但昨天機率好易明顯提升左 但唔知係唔係封測原因提高 公測時就會降回 如果係就真係超難玩 而藥水冇變依然細水40秒

所有救命野9成都要商城買 經昨天之後 有d無言了 封測去到幾時呢 有冇人知道

原帖由 wolfhell 於 10-5-11 06:04 PM 發表
我真係好想笑你 ( 係你自己冇半點墨水就笑人 )

如果本人唔講~魔獸世界已經開創了網游時代的新紀元~你知咩?

就算你話知,本人都覺得知--你冇半點墨水扮有料既人

笑人之前就去維基百科爬下魔獸世界既歷 ...

其實你講得冇錯既 魔獸係帶出online game一個新紀元 但意思係一個靠副本既元素玩game性質 並唔係代表所有game都係一樣

而你搵魔獸黎講就更有d牛馬不相干既情況 因為洛汗冇副本 任務可以唔做 靠打怪升lv 而魔獸要靠副本任務 玩法,性質種種層而都唔同嫁

十週年勳章(賀詞)

回復 119# ☆魔鬼皇☆ 的帖子

講得好
客觀分析問題
才是官方所需要的意見
人比人 比死人
更何況online game
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-24 09:58 PM , Processed in 0.043052 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存