2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 劍狐傳奇 凌雲門同修門
返回列表 發新帖 回覆
go

[疑難] 凌雲門同修門 [複製鏈接]

雖然2個都是坦
但是哪一個會早變大器呢!?
同埋變一個優勢較勁!?

絕對係修羅門

凌雲係台版定港版,都好少好少

凌雲最坦果招, 減傷 2x% ,減攻擊力2x%  長兵已經夠低攻,再減埋,超低攻,清怪慢

凌雲回血技,運氣療傷 詠唱2秒,最多回1700 ,淨係呢招,果2秒都打少左幾下

修羅門,有不動明王  無敵7秒(點滿)
墮凡生 每秒回血,掛機都唔使死
重生羅剎,10秒回血一次,掛機都唔使死
羅剎轉生 減所有傷害10%

凌雲門,成日用運氣療傷用到冇mp,之後開唔到最強回血技 化傷反生,最後野外怪都打得死你

原帖由 bobhui 於 10-6-15 11:54 PM 發表
絕對係修羅門

凌雲係台版定港版,都好少好少

凌雲最坦果招, 減傷 2x% ,減攻擊力2x%  長兵已經夠低攻,再減埋,超低攻,清怪慢

凌雲回血技,運氣療傷 詠唱2秒,最多回1700 ,淨係呢招,果2秒都打少左幾下

修羅門,有不動明王  無敵7秒(點滿)
墮凡生 每秒回血,掛機都唔使死
重生羅剎,10秒回血一次,掛機都唔使死
羅剎轉生 減所有傷害10%

凌雲門,成日用運氣療傷用到冇mp,之後開唔到最強回血技 化傷反生,最後野外怪都打得死你

紅字,點解我未試過
綠字,公認廢技
紫字,坦怪高攻托咩-_-又唔係吸唔實,坦就全力坦,又要坦又要高攻咁鬼貪心
個人意見:
論坦王個人認為凌云略勝一籌,首先有招氣血運行(點爆+1700定1500),運氣療傷(回1700,施展2秒,假設你行云+到10,施展係1.8秒)
再黎技能方面,凌云有兩招技都可以減人20%普攻速度(對王怪有效,+埋就40%)大大提升自身存活率
凌云仲有招錐心x,有機會cut技(又提升存活率)
至於修羅我睇到佢招重生羅剎10秒回5xx(點爆)已經轉左玩雙兵,所以不作評論

認真講句我玩凌云未比野外怪打死過藥水都儲左成千枝,打野外副有水月唔驚,單刷普通副本(除左唔記得無真氣沖左入堆怪到死之外無死過)

論血量:凌雲
論防禦:凌雲
論續戰:和局
論吸王:修羅
論攻擊:修羅
論組隊:修羅

事實上,修羅既重生羅剎表面睇只係輔助,可有可無(10秒回一次把鬼)
不過「重生羅剎都算係幫人回血」,係隊員眾多既隊入面用既話可以輕易變成全隊入面最高仇果個,間接黎講係可以吸王吸得更穩固,而重生羅剎事實上只係輔助墮凡生用,墮凡生絕學滿左既話可以令時間額外+10秒,以墮凡生1秒350、重生10秒450計,20秒回7900仲要秒秒回又唔會斷技e點黎講,修羅回血係唔會比凌雲差好多

然後凌雲血量、防禦明顯比修羅高,不過據某狼所見,凌雲通常都唔會開+防,主要都係開+攻速,原因好簡單,降攻——對於本身仇恨偏低既凌雲黎講,降埋攻就只會更低仇,但係又唔可以開+攻(會降防),所以如果要坦既話首選一定係+攻速,單係e點凌雲就稍輸修羅,回血方面,凌雲回血量係多,仲有得一邊比人打一邊回血,不過單回需要詠唱,也因此有機會比人斷技,一個唔好彩隨時會回唔到血,然後被擊回血方面我就唔清楚效力有耐,所以都唔多講,雖然凌雲變數係大,但係就有得斷王技,算係搵凌雲做坦既主要原因之一,要知道,後面d副本王一出技差唔多可以滅團= =................

總結:
修羅雖然防禦能力不及凌,但係穩定既回血同高格擋機率補足左e個缺點
凌雲雖然變數大,但係只要有適合既裝備同做任事都必需有既小幸運就可以減輕補師負擔

p.s.重生羅剎唔係公認廢技,公認廢技既係羽衣同雁行陣

個人鐘意搵修做坦~0 0v凌唔係唔好~0 0只係修俾我感覺好d~0 0可以大力D打~

原帖由 258745 於 10-6-16 04:50 PM 發表

紅字,點解我未試過
綠字,公認廢技
紫字,坦怪高攻托咩-_-又唔係吸唔實,坦就全力坦,又要坦又要高攻咁鬼貪心
個人意見:
論坦王個人認為凌云略勝一籌,首先有招氣血運行(點爆+1700定1500),運氣療傷(回1700,施 ...

紅字,你幾lv喇??運氣一招72mp,比怪圍果陣,1700根本唔夠你有時間出集氣技,打王果陣,根本回唔切
綠字,冇記錯,持續10-15分鐘,回5xx血,加上墮凡生,每1秒回3xx血,公認廢技?! 水月回血技,比佢回得快d咋 ,同凌雲果2秒集氣比較,佢好好多
紫字,打親副本,同場有修羅同凌雲既,修羅9成吸走隻王,凌雲已經冇開雷光,減果2x%傷,有補師既,根本冇乜大作用
         修羅既羅剎轉生,降所有傷10%,帝天護,持續時間唔多,但都降所有傷1x%
       羅剎開埋帝天護,咪又同凌雲差唔多減傷,仲+10體質

都話用運氣用到冇mp,先比野外怪打死,望清楚先啦=-=

另外,你又玩凌雲又玩修羅? 修羅除左減傷比凌雲低dd ,格檔高,有反彈傷害,不如話你冇好好地玩你隻羅剎
玩坦,有招7秒無敵,你又唔計呢招??修羅廢,笑大人個口

原帖由 timyun 於 10-6-16 07:47 PM 發表
論血量:凌雲
論防禦:凌雲
論續戰:和局
論吸王:修羅
論攻擊:修羅
論組隊:修羅

事實上,修羅既重生羅剎表面睇只係輔助,可有可無(10秒回一次把鬼)
不過「重生羅剎都算係幫人回血」,係隊員眾多既隊入 ...

中肯既回覆
比起某數字人,說話偏激,自我中心
數字人,你有排學,睇你都係玩到20幾30lv,就冇玩果d la,最少打到5x lv,先知點解凌雲回血廢,修羅仲坦
你升到兩隻都70lv先好咁大剌剌話凌雲好好,修羅好廢

原帖由 258745 於 10-6-16 04:50 PM 發表

紅字,點解我未試過
綠字,公認廢技
個人意見:
論坦王個人認為凌云略勝一籌,首先有招氣血運行(點爆+1700定1500),運氣療傷(回1700,施 ...

凌點止係坦王呀~+敏升爆怪打唔死又狂爆怪~你升到過左50一次爆到有4千幾

原帖由 bobhui 於 10-6-17 11:46 PM 發表

紅字,你幾lv喇??運氣一招72mp,比怪圍果陣,1700根本唔夠你有時間出集氣技,打王果陣,根本回唔切
綠字,冇記錯,持續10-15分鐘,回5xx血,加上墮凡生,每1秒回3xx血,公認廢技?! 水月回血技,比佢回得快d咋 ,同凌雲果2秒集 ...

我幾時話修羅廢~_~唔好笑死人

我本身玩開凌云,修羅升得唔高lv,我由頭到未除左招重生羅剎我都無評論過修羅

如果修羅係廢我就唔會玩啦

ps.我岩岩睇完某狼講ge野話,提醒左我幫人回血會+仇恨值~_~

回復 8# 火水龍4 的帖子

呢個我知-_-

我只係集中講坦王姐

回復 7# bobhui 的帖子

又係啦,我無話修羅廢

睇清楚少少好無

說話偏激我認,但自我中心談唔上,識我ge人都知我好聽人意見(當然e到無人識我)

另外,你單憑百幾字就話我自我中心,我不得不寫個服字

你話睇死我玩到2x,3x就無玩個d人<<你咪又係說話偏激(講番先我玩到45停左響到升修為)

先前話重生羅剎廢技~_~,e家講番句對唔住先

回復 11# 258745 的帖子

其實我一直以黎都覺得怪怪地,點解組隊打任果時我成日都進入戰鬥狀態= =仲要冇打怪都進入,係門口掛陣都進入,仲成日無端端有堆追緊同隊人既怪衝過黎= =

係後尾有人同我講先知= ="

回復 12# timyun 的帖子

咁玩修羅都幾陰公t^t

前幾日我開隻神武同個fd隻水月一齊打副本,佢回我血回到比怪圍

個陣先開始發覺有d野,但估唔到重生羅剎都有e個效果~_~

回復 12# timyun 的帖子

另外有d野想問你

如果我轉身羅剎再開重生罹剎

之後開轉修羅開修羅招野,咁會唔會有晒兩個效果?

回復 14# 258745 的帖子

係開天劍雲韶之前,係得既
開左天劍雲韶之後,改左唔得

p.s.回血+仇e樣野上清最清楚,幫隻寵回太密既話好易吸走隻寵頂緊既怪

回復 15# timyun 的帖子

唔怪得知見到之前段60lv閃坦修打65掌門個陣有晒兩個狀態~_~

其實隻game d無關痛癢ge bug就改得咁快,嚴重個d仲未搞掂-_-

上清真係-_-唔太識控隻寵

話時話你幾lv~_~?我45/_\

51= =之前我玩雙修,由原本羅剎,係28lv轉左做修羅,e家50lv轉番做羅剎= =努力地打長沙打真元修為,順帶一提,體修為已經點滿左= =e家為攻速同敏捷之間苦惱

原帖由 timyun 於 10-6-19 11:10 AM 發表
51= =之前我玩雙修,由原本羅剎,係28lv轉左做修羅,e家50lv轉番做羅剎= =努力地打長沙打真元修為,順帶一提,體修為已經點滿左= =e家為攻速同敏捷之間苦惱

我隻又係原本羅剎,28轉修羅,去到40無升-_-

回復 18# 258745 的帖子

其實玩修羅玩上去會發現好多問題= =
武器耐久消耗快、攻擊基本輸出低

我用45洪槍同50未魔化雙兵黎比較
禦狂斬三,三、四下清哂長沙小怪
空云擊三,四、五下先清哂
都係用48橙輕,又會差咁多= ="
把50雙兵30耐唔夠1粒鐘就爆左
45槍30耐都仲頂到粒半鐘= =

同時另一個轉番羅剎既主因係,我個幫得我一個主坦- -"

原帖由 timyun 於 10-6-19 01:09 PM 發表
其實玩修羅玩上去會發現好多問題= =
武器耐久消耗快、攻擊基本輸出低

我用45洪槍同50未魔化雙兵黎比較
禦狂斬三,三、四下清哂長沙小怪
空云擊三,四、五下先清哂
都係用48橙輕,又會差咁多= ="
把50雙兵30耐 ...

= =
好多人都話雙兵後期無力,但係雙兵賣點響技能會連擊,配合心法同屬性傷,輸出傷害力唔野少

如果用紫雙兵配加到10ge心法,應該唔會低得去邊~_~(事關有唔少人都唔會將滅人,魍魎點到10)

未魔化裝備黎講我會簡長槍(因為型,噬天飛龍槍)
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-24 03:14 AM , Processed in 0.044960 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存