2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 劍狐傳奇 希望你地反醒下,吾好追求遊戲既成就,過1d正常既生活,吾 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[分享] 希望你地反醒下,吾好追求遊戲既成就,過1d正常既生活,吾好變做毒男/宅女 [複製鏈接]

相信你地都仲系學生/廿幾歲
覺得自己遊戲既"成就"好勁,好想同人分享?
我自己睇到就覺得好好笑,花咁多時間係
一堆數據度,1D都吾覺得你威,只覺你好戇居。
請問你用左咁多時間同埋hkd換黎乜野好處?
吾覺得日打夜打,升LV好苦?
如果拎呢D咁多既時間+金錢去做其他野會吾會更好?
例如做D有意義既事/捐錢幫下青海地震既災民,讀多d書
返工就可以多d休息,精神d咪少d比老世罵囉
但點解反而要用係虛擬世界入邊呢?
GAME入邊既成就吾會提升你既社經地位/增
加你既收入,理歷表中都吾會有你GAME入邊既成就。
如果你得閒,吾一定要死讀書,可以打下波,約朋友行下街,唱下k,1日打1~2粒鍾電腦都冇問題既
我客觀咁樣話比你聽花大量時間打機既好處同壞處
好處是 短暫解決煩惱,解悶,識到朋友,換到小小"成功感"
壞處是
要強就要買點/花更多時間打機
未打爆機時會難以入睡,導致失眠!!
眼球特出,紅根滿佈!人吾似人,鬼吾似鬼!!
如要上班和上學的會沒有精神,像遊魂野鬼!因沒精力去活動,人際關係會缺裂!!
兩隻手都麻卑腰酸背痛,易暈,冇力,荒癈學業,廢寢忘餐
加深近視,自己我封閉,破壞與父母的關係
失眠,成績不好,精神緊張,浪漫時間
你衣家努力,仲有得改變架!!
之前我小4開始打機,玩巨商又彩虹,打到中3開始改,衣家中5ce18分
如果你睇完繼續沉迷打機,我只好希望你快d改過
如果你介左佢,努力讀書/工作,咁我供喜你了
最後提醒你人生是很短暫的,時間過了就不會回來,請珍而重之,免得他日後悔。

笑傲無雙

大師, 你真係看破紅塵, 可以遁入空門了。

笑傲無雙

又一攪事既朋友-.-,遊戲only=d人打麻雀,睇戲一樣-.-,消遣黎,有問題?

無聊--...似呃POST多--

都睇唔到佢up乜了- -

作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽

...... 睇唔倒佢發表咩謬論添

嗯~他的內容應該幾毒下,唔係點會被禁言呢==

感谢大大分享~~~~~~+++++++++~~~~~~~*****

感謝大大的分享--------------->>>>>
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 04:00 PM , Processed in 0.034625 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存