2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 彩虹汽泡Online 《彩虹汽泡》心得區 【好文章】雙修黑暗毀滅,闇影劍與重力系並存!? ...
go

【好文章】雙修黑暗毀滅,闇影劍與重力系並存!? [複製鏈接]

有見港服月底就開100 lv上限,

同埋小弟亦諗緊雙修定純修好

好迷網,正當呢個時候,好似有新曙光

我是毀滅系的,諗住雙修黑暗,等我分享下,睇下得5得

一開始都有諗住不如算鬼數,純修毀滅算

不過黑暗系既被動技又幾叫引到我

毀滅:
火球5
烈金刀5<呢兩招for升到15技點
金符5
法術活化5
火焰符文5
火焰流星5
多金烈金刀5<去到呢到為止係小弟目前既點法
至此35點

之後
煉獄之火5
武神召喚5
至此45點

之後轉點黑暗
冷酷5
重力術1
闇影劍4
黑暗符文5
重力倍增1
闇影劍5<之前差1點,家陣點返爆
血印3<for上20本系技點

至此黑暗系20點,綜合65點

暗影蝕魂5<唔洗講啦
重力黑洞5<增勁打擊面及清怪靈活性
黑暗體驗5<吸引我

至此35黑暗技點,綜合80點

黑暗刻印5<必點

至此40黑暗技點,綜合85點

取得末日巫師稱號

最大體力上限+250..智慧+75..暗屬性攻擊力+5..

暗影鬼魅5點<必點

至此45黑暗技點,綜合90點

留待10點日後點召喚火神及空間爆裂術

部分解說以及建議:

可能好多人問我,點解重力術同埋倍增正係點1點

其實我參考過巴哈既數據,即時點爆左,可能+成效果只係100左右,

或者更低,而且亦都係闇影劍同埋重力系法術共存既要點之一

重要一點,就係雙修既話,根本唔會用到呢兩招

另外火流我覺得最好係點1,求其搵一招點4,e.g法術活化

咁就有5點空出黎可以點秘法潛能/心智訓練/9階的超魔法融合

可能又有人問我,有黑洞,點解仲點多金?

雖然打怪方法預定為=煉火->黑洞->煉火->黑洞

打王主打當然係闇影劍啦

但點多金是為了學武神召喚去增加打擊面,以及在習得黑洞前

與煉火交替使用,畢竟以呢個方法,要去到75技點先點爆黑洞

當然,以上都係純粹假設,歡迎討論

插得細力d

字海..支持下啦-,-
你真係好帥呀-,-

你諗既野我今日做緊,

而家我就係轉左做呢個職,

不過d技能同你有所出入.

我而家係多金,煉火,暗劍,3招.

唔打算點黑洞.原來好簡單,黑洞真係扣得好少.

我做左個測試,即使係一個千1-千4魔攻既黑暗+強化雙修(除左黑印,咩技都齊)

係水洞都係扣得2千2左右血咋(加左聖靈),但係我今日轉左職之後,得返1千-千3魔攻,

用煉火(加左聖靈),1野扣2千左右,總共一隻怪扣6千,秒殺一排猴子丫

黑洞攻擊太低,仲廢過多金好多.多金一野扣1千(加左聖靈),總共扣5千左右,一樣秒殺猴子,所以我認為

唔應該晒d點去學黑洞,原因係攻擊太低,我諗住將d多出黎既點放係d加魔攻/加智慧既技仲好,增加煉火/多金攻擊力.

原帖由 小皇子.明 於 10-6-17 11:20 PM 發表
你諗既野我今日做緊,

而家我就係轉左做呢個職,

不過d技能同你有所出入.

我而家係多金,煉火,暗劍,3招.

唔打算點黑洞.原來好簡單,黑洞真係扣得好少.

我做左個測試,即使係一個千1-千4魔攻既黑暗+強化雙修 ...

戰術用技能,唔學+魔攻,智慧既技,可以裝備搭救,但失去左1招技,唔係咁易補得黎

而且我睇好10階既空間爆裂術,cd同黑洞一樣,又冇準備時間

我都係火毀暗...
不過我冇選擇+金系而+左毀系既被動技...
而暗係我亦冇+到黑洞系列...只有暗劍
點解唔點埋金系同黑洞系呢呢?
因為我自己覺得主要都係為打王同升lv清怪為主...
煉火主要清怪, 暗劍為打王....

暗劍係未點刻印同鬼魅之前係比火球廢的 ...
但係點左2招後...攻力倍增~ 但因為全智關係 命中超低
所以練緊隻火獅武化 仲有買多隻泥做靈化..用泥+火攻

其實我覺得你直接學火神好過學武神
火神十字仲要多打武神兩隻

純討論
如果是我雙修
我會選火毀暗
多金不是不好...不過沒聖靈就......而且就戰術運用來說靈活性太低
平日練功我個人會選黑洞,畢竟不是個個人都可以秒怪..還是需要補刀的
以黑洞的威力足夠補刀了吧
(我有點看不明白怎麼破千魔攻加了聖靈才打水洞2200左右....我個人大傷才千一多一點,聖靈後爆必破4千....那想當然...無爆都2000up了吧)
請記著....鍊火沒miss是可以秒沒錯
那miss了怎麼辦?
多金打的位置沒有黑洞靈活吧(雖然黑洞是隨機- -,有時會很可恨)

我自己最後沒選雙修
因為我個人比較喜歡援攻多於主攻
暗系的技能本身就是支援為基礎的樣子
勉強轉變成打手對團隊的幫助未必比做支援的多
很多時候....支援也很好啊(不一定自然 信仰的專利)

原帖由 aa911911 於 10-6-18 05:08 AM 發表
其實我覺得你直接學火神好過學武神
火神十字仲要多打武神兩隻

其實都係交替使用,畢竟火神都5知幾時先出,
出左都唔知幾時先普及
原帖由 bigmonster 於 10-6-18 11:44 AM 發表
純討論
如果是我雙修
我會選火毀暗
多金不是不好...不過沒聖靈就......而且就戰術運用來說靈活性太低
平日練功我個人會選黑洞,畢竟不是個個人都可以秒怪..還是需要補刀的
以黑洞的威力足夠補刀了吧
(我有點看不 ...

好認同你既諗法,如果個個都爭住做主力打手,
冇人輔助,呢個世界點平衡

3獄火+1暗+1聖靈 最正:p
如果夠防ge話 聖0就可以 不夠就自信=,= 好似高森+聖0好小有....
一開波聖靈 3獄火一人打一行= ,=
暗黑洞補刀....

原帖由 盜狼之誘惑 於 10-6-18 02:53 PM 發表
如果夠防ge話 聖0就可以 不夠就自信=,= 好似高森+聖0好小有....
暗黑洞補刀....

自信仲多過純信,保守估計(當然計60 lv以上)

原帖由 盜狼之誘惑 於 10-6-18 02:53 PM 發表
暗黑洞補刀....

不如2煉火 1聖0 1斷空仲好 少個仲仲多返少少exp

我今日咁岩自己因為睇到複合稱而諗過呢個問題...
我目前係齊鬼魅同暗印既純暗..已經點左51點落暗系~

但覺得火毀暗呢條路係有得行...就算我唔重點..只係升多10年先有複合稱
我而家係重力系點滿..暗劍系點滿..正常純暗既技都有點(冇點血印)
用40點點出煉火~唔要多金~因考慮到練功同打王多變性

最後打怪會係煉火>空間>煉火~
而且我唔點多金既話有更多技點投資去被動技度令暗系同毀系既攻擊力都有所提升
順帶一提..我玩全智

十週年勳章(賀詞) Alta活動勳章 玩過星曲WEB

黑暗的技的確有用,
但 雙修等技點時 很辛苦><
學到毀既勁技,又要重新學1lv技

台灣有人講過
其實毀暗如果全智雙杖既話,暗劍miss既機率係好高
除非你轉左半物半魔果d武,命中就會提高
但變左兩頭唔到岸
始終打怪有打怪既勁,打王有打王既勁
要兩方面並存就可能有反效果
所以我依家諗住雙修毀暗(重力),但毀果方面唔知玩火定火金好

原帖由 aa911911 於 10-6-18 11:29 PM 發表
台灣有人講過
其實毀暗如果全智雙杖既話,暗劍miss既機率係好高
除非你轉左半物半魔果d武,命中就會提高
但變左兩頭唔到岸
始終打怪有打怪既勁,打王有打王既勁
要兩方面並存就可能有反效果
所以我依家諗住雙修毀 ...

其實你有冇睇我篇野?我修黑暗個方案係重力同闇影劍都修哂

同你想修重力既諗法,冇抵觸bo

可能命中比較低,如果重力同闇影劍都夠點修哂?

點解唔修埋佢呢?最少多一招傍身,係咪先

原帖由 showtime2 於 10-6-19 09:51 AM 發表

其實你有冇睇我篇野?我修黑暗個方案係重力同闇影劍都修哂

同你想修重力既諗法,冇抵觸bo

可能命中比較低,如果重力同闇影劍都夠點修哂?

點解唔修埋佢呢?最少多一招傍身,係咪先

緊係有睇過,就係因為暗劍既低命中而令我想修重力好過

原帖由 aa911911 於 10-6-19 11:57 AM 發表

緊係有睇過,就係因為暗劍既低命中而令我想修重力好過

其實可以升隻武化搭救下

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

緊係全黑暗勁啦..............

原帖由 showtime2 於 10-6-19 07:37 PM 發表

其實可以升隻武化搭救下

其實當你打王既時候應該有暗劍係度
你冇需要迫自已雙贏,反而係清怪上面強化仲好過

原帖由 aa911911 於 10-6-19 09:37 PM 發表

其實當你打王既時候應該有暗劍係度
你冇需要迫自已雙贏,反而係清怪上面強化仲好過

假設隊有聖0,+埋你煉火,第一回合已經清一排
就咁睇,小怪已經好快清哂,咁暗劍咪可以用黎打王
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 11:31 AM , Processed in 0.049632 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存